T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Konuşan paşaların dilleri tutuldu!

Üzerlerine vazife olmayan başörtüsü, İmam Hatip gibi konularda fetva üstüne fetva veren Tuncer Kılınç, Aytaç Yalman, Şener Eruygur, Osman Özbek, Çetin Doğan gibi emekli paşalar; Veli Küçük'ün baş aktörü olduğu ve birçok eski TSK mensubunun da adının karıştığı Ergenekon çetesiyle ilgili suspus oldular.

Üzerlerine vazife olmayan başörtüsü, İmam Hatip gibi konularda aslan kesilip fetva üstüne fetva veren Tuncer Kılınç, Aytaç Yalman, Şener Eruygur, Osman Özbek, Çetin Doğan gibi emekli paşalar, Türkiye'nin en "derin" çetesi olarak gösterilen Ergenekon konusunda suspus oldular. Veli Küçük paşanın baş aktörü olduğu ve başka çok sayıda eski TSK mensubunun adının karıştığı Ergenekon çetesiyle ilgili şu ana kadar hiçbir açıklamada bulunmayan kamuoyunun yakından tanıdığı bu isimleri bulup, "Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya çıkan ilişkilerle ilgili neler söyleyeceksiniz?" diye sorduk. Bu son derece masum olan sorumuz karşısında kimi sinirlendi, kimi "konu yargıda" dedi, kimileri ise "konuşmama kararı aldım" diye kaçamak cevaplar verdi.


YALMAN: HİÇBİR ŞEKİLDE KONUŞMAYACAĞIM
Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, sorumuzu dinledikten sonra "Şu anda bir toplantı halindeyim. Bu konuda bir şey söylemek de istemiyorum" dedi. Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman ise, yaveri aracılığı ile şu cevabı verdi: "Bu konularda hiçbir şekilde konuşmak istemiyorum."

ÖZBEK: BU KONUDA KONUŞMAMA KARARI ALDIM
Birinci Ordu Komutanlığı'ndan emekli olan Çetin Doğan Paşa'nın tavrı ise hayli ilginç oldu. Emekli orgeneral Çetin Doğan, konuyu aktarma fırsatı bile vermeden telefonu yüzümüze kapattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çetin Doğan Paşa'yı, A.N. Sezer döneminde atandığı Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevinden almıştı. Yine 28 Şubat sürecinin önemli isimlerinden olan emekli tümgeneral Osman Özbek de, "Ben bu konuda bir açıklama yapmama kararı aldım. Şöyle, yargıda çünkü olaylar. Yargının sonucunu bekleyelim diyorum" diye konuştu.

KÜÇÜKOĞLU: TOPLANTIDAYIM, ARA VERMİŞTİK
En son, başörtüsü düzenlemesine destek verdi diye MHP'ye siyah çelenk bırakmaları ile gündeme gelen Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli tümgeneral Rıza Küçükoğlu da "Bir toplantıdayım şu anda, ara vermiştim, hemen toplantıya girmem gerekiyor. O konuda zaten konuşmuyorum. Şu sıra TESUD olarak da bir açıklama yapmıyoruz bu konuda" dedi.

ERUYGUR EVİNE KAPANDI
'Darbe günlükleri'nin eski Deniz Kuvvetler Komutanı Özden Örnek'in bilgisayarından elde edildiğinin Emniyet tarafından kanıtlanmasıyla gözlerin çevrildiği eski Jandarma Genel Komutanı ve ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur da sessizliğini sürdürüyor. Evine kapandığı öğrenilen Eruygur'un, ADD'nin panellerine de bir süre ara verme kararı aldığı belirtilmişti.

vakit



--
Tarihine sahip çıkmayanların,istikballeri olmaz.
اللهم صلي وسلم وبارك عليك يا حبيبي ياشفيعي يا قرة عيني يا محمد
Yavuz Sultan Selim Diyor ki:

Bu seferlerimiz, bu sıkıntılarımız ve bu perişanlıklarımız, hep gönülleri birleştirmek, İslam Birliğini tesis etmek içindir.

Mülk Allah'ındır. Kim Allah'ın yardımı olmadan istediğini elde etmede zafere ulaştığını söylerse, Allah onu kahreder ve aşağı derecelere indirir.

Vükela ve ümeranın süslü elbiseler giymesi, padişahlarına tazimden ileri gelir. Biz Allah'tan başka kime tazime mecburuz ki, bu külfeti ihtiyar edelim? Bizim Padişahımız vücudu saran libasa değil, ruhun içindeki inanca bakar.

Serhat ERDEMLİ
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.