T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Kutü'l-Ammare <“Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır”>

Nisan 2008 Salı
ANKARA
Birinci Dünya Savaşı'nda Irak cephesinde İngilizlere karşı Kutü'l-Ammare destanını yazan kahramanlar, dua ve minnetle anılıyor. Kutü'l-Ammare Zaferinin 92. yıl dönümü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde bir açıklama yapıldı. Kutü'l-Ammare'de kazanılan savaşın Çanakkale'den sonra eşsiz bir zafer olduğunun belirtildiği açıklamada "Türkler, Kutü'l-Ammare'de İngilizlerden başta İngiliz Tümen Komutanı General Townshend olmak üzere bir tümeni esir almışlardır. Dicle ve Fırat boyunda 1915-1916 yıllarında yapılan çetin mücadelelerin ardından 29 Nisan 1916'da Kutü'l-Ammare zaferinin kazanılmasında vatan müdafaası için her türlü sıkıntı ve yokluklara göğüs gererek canlarını veren kahraman Türk askerlerini 92 yıl sonra bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz" denildi.

30 BİN ZAYİAT VERDİRİLDİ
Savaşta, Halil Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu 350 subay ve 10 bin erini şehit vermişti. Buna karşılık İngiliz kuvvetlerine 30 bin zayiat verdirilmiş, 13 general, 481 subay ve 13 bin 300 er esir alınmıştı.
Halil Paşa savaştan sonra "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır" demişti. Bağdat'a 180 kilometre uzaktaki Kutü'l-Ammare'de 1920 yılında inşa edilen şehitlikte 7 subay ve 43 er olmak üzere 50 şehidin mezarı bulunuyor. __._,_.___
__,_._,___


--
------------------------------------

Dâne-i fülfül siyah.
Hâl-i mahbûban siyah.
Her dû dil sûzend amma.
An kücâ, İn kücâ!

-------------------------------------

www.TOMBAK.gen.tr
www.pendiknetwork.com

NOT:
Bazı gruplarda mail alımım kapalı olduğu için özelden ulaşırsanız sevinirim.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.