11 Nisan 2008

'Kızıl Çin Layihtir, Layih Galacah!'

Komünist Çin Meclisi'nde örtülü vekil

Komünist rejimle idare edilen Çin'deki Ulusal Halk Meclisi'nde toplumun her kesiminden gelen parti üyeleri geleneksel kıyafetlerini giyerek mecliste çeşitli yasalara ilişkin oy kullandı.



Mecliste oy kullanan asker, sivil, din adamı ve akademisyenlerin görüntüsü farklı bir mozaik oluşturdu. Bunların arasında dikkat çekenleri ise başörtülü ve takkeli vekillerin Çin'in en yüksek yetki organı olan bu mecliste her yıl olduğu gibi oy kullanmalarıydı.


11 gün süren meclis toplantısının kapanış oturumunda, Mülkiyet Yasası ve İşletmelerin Gelir Vergisi Yasası'nın tasarıları ile üzerinde değişiklik yapılan hükümet çalışma raporu oylanarak kabul edildi. Çin hukuk sisteminin temel direklerinden biri kabul edilen Mülkiyet Yasası'yla, kamu mülkiyeti ve özel mülkiyetinin eşit olarak korunması öngörülüyor. Bunun yanı sıra yasa, kamu mülkiyetine yönelik korumayı güçlendirirken, köylülerin temel hak ve çıkarlarını korumayı, vatandaşların çıkarlarını yakından ilgilendiren sorunları çözmeyi de amaçlıyor. İşletmelerin Gelir Vergisi Yasası'nda da yerli ve yabancı işletmelere uygulanan farklı gelir vergi oranlarının kaldırılarak yüzde 25'lik ortak vergi oranına geçilecek.


-GELİR FARKI ÖNCELİKLİ KONU-


Toplantıda onaylanan hükümet çalışma raporunda, şehirlerle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların yaşam seviyeleri arasındaki farkın azaltılması ve ülkenin bütün kırsal alanlarında asgari yaşam güvencesi sisteminin oluşturulması yer alıyor. Gelir dengesizliğinin sosyal sorun hale geldiği Çin'de hükümet, bu farkın ortadan kaldırılmasının yollarını arıyor. Raporda ayrıca dış ticaret fazlasının azaltılması ve büyümenin verimin yükseltilmesi, kaynak tüketiminin azaltılması ve çevre koruma temelinde yüzde 8 dolayında tutulması hedefleniyor.


Toplantıda ayrıca, önümüzdeki Ocak ayında yapılacak seçimlerle, yeni dönem Ulusal Halk Meclisi'nin 3 bine yakın temsilcisinin belirlenmesine karar verildi.


CİHAN

2007-03-17 03:28:00

haberbank




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.