6 Nisan 2008

Putin Doğuya genişlemeyi tehdit sayarız

Putin Doğuya genişlemeyi tehdit sayarız

Bükreş- Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun Gürcistan ve Ukrayna'yı da içine alacak şekilde doğuya doğru genişlemesini 'doğrudan tehdit' sayacaklarını söyledi. Putin, Romanya'nın başkenti Bükreş'teki zirvede NATO liderleriyle bir araya geldi. "Yapıcı" olarak nitelediği görüşmelerden tatmin olduğunu belirten Putin, soğuk savaş dönemine geri dönüşün hiçkimsenin çıkarına olmadığını söyledi. Gürcistan ve Ukrayna'nın üyeliği konusundaki itirazlarını dile getiren Rus lider, bu konuda verilen güvencelerin yeterli olmadığını, vaatler üzerine ulusal politika inşa edemeyeceklerini belirtti. Vladimir Putin Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Avrupa'da kurmayı planladığı füze savunma sisteminin de "güven ortamı yaratılmasına katkıda bulunmadığını" kaydetti. NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Schaeffer de Putin'le yapılan görüşmelerin samimi geçtiğini ancak herhangi bir ilerleme sağlanamadığını açıkladı. NATO Genel Sekreteri, daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Gürcistan'ın bir gün ittifaka katılacağından şüphesi olmadığını söylemişti. NATO üyesi ülkeler dün füze savunma sistemine destek vermişlerdi. 05.Nisan.2008


--
www.gizlibelge.com dan web sayfamiza ulasabilirsiniz.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.