24 Nisan 2008

SOMALİDE ABD DESTEKLİ MÜSLÜMAN KATLİAMI !


ABD'nin desteğiyle Somali'yi işgal eden Etiyopya askerlerinin Mogadişu'daki bir camide öldürülen 21 kişiden yedisinin boğazını keserek öldürdüğü bildirildi.

ULUSLAR ARASI AF öRGüTü AçIKLADI


Uluslar arası Af örgütü, Etiyopyalı askerlerin Somali’nin başkenti Mogadişu’daki bir camide imam dahil 21 kişiyi katlettiğini, öldürülenlerden yedisinin boğazlarının kesildiğini bildirdi.Hidaaya Camisi’ne baskın düzenleyen askerlerin burada bulunanları öldürdükten sonra onlarca çocuğu da esir aldığını bildiren Uluslar arası Af örgütü, Etiyopyalı askerlerin öldürdüğü kişiler arasında Şeyh Said Yaha ve Tebliğ adlı eğitim çalışması yapan grubun üyelerini boğazlarını keserek öldürdüğünü kaydetti.


DİRENİŞçİLERDEN OLMAMALARINA RAĞMEN öLDüRüLDüLER


Hidaaya Camisi’nde öldürülenlerin Somali’yi işgal eden Etiyopya güçlerine karşı direnen gruplardan olmadığı belirtilen açıklamada, Etiyopya askerlerinin esir aldığı çocukların bir an önce serbest bırakılması istendi.

ETİYOPYA AçIKLAMA YAPMADI


Camideki katliamla ilgili olarak Etiyopya ve Somali hükümeti bir açıklama yapmazken, Batı destekli Etiyopya güçlerine karşı direnen Somali İslam Mahkemeleri Birliği Konseyi üyelerinin geçtiğimiz haftadan bu yana birçok kenti ele geçirdiği bildiriliyor.


15 YILLIK İSTİKRARSIZLIK SON BULMUŞTU


1991’den 2006 yılına kadar merkezi hükümetten yoksun ve kabileler arasındaki mücadelelerle istikrarsızlık yaşayan Somali’de, İslam Mahkemeleri Birliği Konseyi kontrolü ele geçirip ülkeyi istikrara kavuşturmuştu. Ancak, ABD’nin desteğiyle Etiyopya birkaç ay süren istikrarlı dönemi, ülkeyi işgal ederek yeniden kaosa sürüklemişti.


SON YILLARIN EN BüYüK İNSANLIK DRAMI


ülkeyi işgal ettikten sonra ABD destekli bir kukla yönetim başa getiren Etiyopya, son dönemlerde İslam Mahkemeleri Birliği Konseyi’nin sert direnişiyle karşılaştığı bildiriliyor. Geçtiğimiz ay, Birleşmiş Milletler, işgal nedeniyle Somali’de, son yılların en büyük insanlık dramlarından birinin yaşandığını açıklamıştı.
KAYNAK:HABER VAKTİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.