25 Nisan 2008

TÜRKİYE NE İÇİN BÖLÜNMEK İSTENİYOR?

Advertisement
TÜRKİYE NE İÇİN BÖLÜNMEK İSTENİYOR?

Amerikan baskı, Dünya'nın hemen hemen her Devlet'inde var olmuş durumda. Bu baskıların başlıca sebeplerinden biri ise ekonomiktir. Elleri ile beslediği Irak, ne oldu da bir anda bitiverdi, "işgal" sebebi neydi, Saddam Hüseyin neden asıldı? Bu sorular çoğaltılabilir fakat yanıtı tek; Irak'ta bolca bulunan fakat çok az bir ömrü kaldığı, bitimine az bir zaman kaldığı öne sürülen Neft (Petrol) bu soruların en genel yanıtıdır. "Peki, ne zaman Irak'tan elini çekecek?" diye sorulacak olursa, Amerika'nın verdiği yanıt; "Irak halkının istikrarı sağlandığı ve onları güvence altına aldığımız zaman.." diye yanıtlarlar. Bana göre ise; Neft'in tükendiği zaman… Akla gelen başka bir soru ise; "Neden Irak'ı kendi halkı değil de, Kürtler yönetiyor?" sorusudur. Kürtler daima kullanılmıştır. Buna örnek verecek olursak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarından beri dış güçlerin dürtmesiyle Türkiye'ye saldırmaya çalışması ve benzeri hareketler günümüze kadar ayândır. Kürtler kendi kafaları ile düşünemeyip başkalarının amaçlarına araç olmaktadır. Bu durum, Irak yönetimi içinde mevcuttur. Amerika'nın asıl amacını anladık, bu bölgeyi tekrar Irak halkına verilmesi halinde amacına ulaşmaya çalışırken çok büyük zorluklar yaşayacaktır. İşgal edilen devletlerin milleti daima mağrurdur ve devletine gelecek kötülükleri savmak için canını dahi feda edebilir. Bu hareket bizim gibi yüce devletlerde doğuştan bulunan fakat günümüzde söndürülmeye çalışılan, bazı devletlerde ise dağ, alev almaya başladıktan sonra ortaya çıkan bir his'tir. Yani iş işten geçmek üzereyken çıkan bir durumdur. Bu hissin genel adı ise "Milliyetçilik"tir.
Amerika bu olası milliyetçi akımlar ile uğraşıp zaman kaybetmek istemiyor ki, yönetimi Kürtlere veriyor. Kürtlerde kendilerince yüzyıllardır devlet olma hasretini, bize göre ise evcilik oynama isteğini tatmış olacak fakat Amerika Neftleri tükettikten sonra oyun bozulacak ve Kürt-Amerikan ilişkisi son bulacak, ardından da neyin ne olduğunu o zaman anlayacaktır Kürtler... Bu tahlil, herkes tarafından bilinen kısımdır. Ya Türkiye için oynanan oyunlara ne demeli???

Türkiye'ye oynanan oyunları herkes görebilmekte iktidar fırka harici... Zaten her İktidar olan ise, bu oyunun daima parçası olmaktadır ve milleti kandırmaktadır. AB dayatmaları oyunun büyük kısmı gibi görünüyor. Aslında tüm oyunlar bir biri ile ilişkilidir ve amaç genel anlamda tek gibidir.

AB-ABD ikilisi bilhassa bugün her konuda Türkiye'nin müttefiki oldu. Oldu da akıl bile veriyorlar sağ olsunlar; yeni Anayasa taslağının son şeklinin ne durumda olduğunu ben bilmezken, tahminlerle geçinirken, ABD'ye bizzat götürüp gösteriyorlar. Bu yeni anayasa Türk milleti için mi, Amerika için mi anlayabilmiş değiliz! Irak'ın kuzeyine yapılan operasyonda bile Amerikan desteği mevcuttu; Sağ olsun Casus uçaklarla keşifler yapılıp Türk ordusuna haber etti ve biz de teröristleri in'lerinde vurduk. Bu yardımları saymakla bitiremeyiz. Türk milletinin % 7'si Amerika'ya minnettâr…
İki gün önce AKP kurmaylarından Egemen Bağış beyefendilerin dediğine göre; "Türk milleti'nin Amerikan sevgisi artıyor ve bu sevgi şuanda %69…" dedi. Şaşırdım bir an "Acaba AKP'nin oyunu mu temsil ediyor bu rakam?" diye düşündüm fakat yabancı kaynaklı ciddi bir araştırma hemen ertesi gün çıkıyor ve "Türklerin %90'ı Amerikan karşıtı.." deyip Egemen Bağış beyi yalancı çıkarmış oluyor. Yukarıda Türklerin % 7'si bu sebeple minnettâr ve % 3'ü ise kararsız olduğundan ortada bıraktım…

İşi biraz daha ciddiye alalım, konuya "neft" ile girdik, böyle devam edelim ve asıl bahsetmek istediğim konu da budur zaten; Türkiye'nin Sivas il'inden itibaren tüm doğu il'lerini gözümüzde canlandıralım ve Türkiye'nin sınır komşularını haritada düşünelim; komşularımızdan Irak'ta sürüsüne bereket neft mevcut. Azerbaycan'ın yer altı zenginliklerine diyecek yok, İran malumunuz, Suriye'de diğerleri kadar olmasa da, Neft'in topraklarında var olduğu biliniyor. Biraz yukarı çıktığımızda ise Rusya'nın yer altı zenginlikleri göz kamaştırıyor.Hal böyle iken Türkiye'nin yer altı zenginlikleri yok sayılıyor. Bu komşularla aramızdaki mesafeyi düşündüğümüzde garipsiyorum; Türkiye'de nasıl olurda Neft bulunmaz-çıkmaz.

İçimde bir ürperti ile yazıyorum artık; acaba şu Büyük Ortadoğu projesi adı altında çıkan harita doğru mu? Türkiye'nin sınırları o haritada gösterildiği gibi mi? Güneydoğu sınırlarımız bilmemneistan mı olacak? Yoksa Amerika ile Barzani ve Talabani'nin Irak'ta yaptığı iş birliğinin devamı da Türkiye'de mi olacak?

Ayrılıkçı Kürtçüler, Güneydoğu illerimizi inadına istiyor ve Dünya'ya bunu talep ediyor. BOP'cuların haritası da ne kadar inkâr etseler de yapılmak istenendir. Kürtlerin en büyük destekçisi, Türkiye'nin kadim müttefiki AB-ABD'dir. AB uyum yasaları, Türkiye'yi etkisizleştirmek amacı ile uygulanan bir devinimdir. Tarım ülkesinde buğdayın belli bir sınırda ekilmesinin şart koşulması AB ile ne ilgisi var kimse anlamış değil! Üstüne üstlük bu yıl 500.000 ton buğday alacakmışız dışardan ve bunun en az yarısı ABD'den olacakmış. Türkiye'nin buğday alım zamanı yaklaştığından ve 500.000 ton buğday talebi sebebi ile ABD'de buğday fiyatları yükselmiş durumda… Bu yalnızca buğday ile ilgili kısmı…

Buğday'ı ektirmedikleri gibi topraklarımızda neft'in olup olmadığını anlamak için kazdırmıyorlar bile ya da gelip kendileri bakıyorlar ve " buradan su bile çıkmaz…" deyip gidiyorlar. Geçtiğimiz senelerde sanırım siirt'te hafriyat işleriyle uğraşan birileri toprağa dokunmasıyla bu doğal kaynağın varlığını görmüşler ve basın kısa bir haber olarak vermişti. Daha sonra orada küçük bir kuyu kurulduğu fakat sonra kapatıldığı haberini aldık. Neden ne için kapatıldığı belirtilmedi ve bir daha ses seda çıkmadı. Anlaşılan birileri rahatsız oldu!
BOP gerçekleştiği takdirde doğu il'lerimizin kaybından sonra yönetim, sözde Kürtlere verilmek isteniyor ve asıl yönetecek olan ise Irak'ta olduğu gibi yine ABD olacak ve o zaman bol miktarda neft çıkarılacak. Böylelikle Irak'ta ve diğer Arap ülkelerinde az bir zaman sonra tükeneceği söylenilen neft, Türkiye sınırları içerisinde bir müddet daha ABD'ye yâr olacak. Kürtlerde evcilik oyununa, akıllarınca devam edecek fakat, yüce Türk milleti(Hükümet değil, hakiki milli şuur sahipleri) bu durumu hazmedemeyeceğinden çatışmalar ciddi boyutlara varacak ve ABD ise, işin daima maddi getirisini düşündüğünden, bu karışıklıktan istifâde edeceği akla geliyor. Yıllardır bitmeyen GAP'ta ayrı bir gelir kapısı olacak. Günümüzün başbakanı RTE, GAP'ı 2 yıl içinde bitireceğini söylüyor. Bitirse de, bu şartlarda Türkiye'ye olan faydasını hâlâ anlamış değiliz. Tabi bu sözden sonrada akla gelen soru; " Acaba BOP'un Türkiye ayağı gerçekleşmesine 2 yıl mı kaldı?" sorusu bizleri kara kara düşündürüyor. Gündemde o kadar çok şey var ki, hepsini akılda tutmak mümkün değil ve bu durumdan da yararlanılıp unutturuyorlar. Dilerim yüce Türk milleti atalarının uyarısına kulak asar; "Titre ve özüne dön."

Bu karanlık günlerin gelmemesi ve düşündüklerimizin, yazdıklarımızın gerçekleşmemesi en büyük temennimiz ama bunu temenni olarak bırakmamak gerekli ve üzerimize düşen görevleri harfiyen uygulama zamanı. Milli şuur var oldukça bu hainler ve devinimleri, elbet duruşumuz sayesinde sonuç bulamayacak ve karşımızda diklenemeyecektir. Vatanımızın her karış toprağı ve içinde yaşayan her birey bizim için önemlidir. Bu kutsal topraklardan Türk izini silmek mümkün değildir. Muhteşem Türk Mustafa Kemâl Atatürk'te buna işaret ediyor ve o'nun bu eşsiz, her şeyi anlatan sözü ile and içiyoruz, söz veriyoruz;
"Bu memleket tarihte Türk'tü, bugünde Türk'tür ve ebediyen de Türk olarak yaşayacaktır."
Tanrı Türk'ü korusun!

Türk"ÇE

---------------------------------------------------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.