21 Nisan 2008

"vurguncuyu ihbar et" 21.04.2008

“vurguncuyu ihbar et” 21.04.2008Geçtiğimiz hafta başta pirinç olmak üzere bir çok gıda maddesi üzerinde yapılan fahiş fiyat artışlarına karşı tepki göstermek amacıyla derneğimiz tarafından yapılan “Pirinç alma!” çağrısına tüm kamuoyundan destek geldiğini belirten Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Genel Başkanı Ömer KESER “fiyatlar normale dönene kadar pirinç boykotuna devam ediyoruz. Vurguncuları ve fırsatçıları derneğimiz bünyesinde kurulan İhbar Hattı’nın ihbarhatti@tumer.org isimli elektronik posta adresine bildirebilirsiniz” dedi. Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Genel Başkanı Ömer KESER’in konuyla ilgili açıklaması aşağıdadır. Geçtiğimiz hafta kamuoyunda, başta pirinç olmak üzere temel gıda maddelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları Türkiye tüketicisinin sabrını taşırmış, bunun üzerine derneğimiz çağrıda bulunarak; “kamuoyu oluşturmak ve tepkisiz kalmamak amacıyla tüketimden gelen gücümüzü kullanarak fiyatlar normale dönene kadar pirinç ve bulgur satın almamaya, fahiş zamlar ile satılan ürünleri tercih etmemeye ve alternatiflerini kullanmaya” davet etmişti. Ayrıca, Anayasamız gereğince, devletin yaşanan bu başıboşluğa müdahale etmesi ve mağduriyetlerin önüne geçecek tedbirleri alması gerektiğini de hatırlatmıştık.http://www.tumer.org/haberdetay.php?id=281 Derneğimiz tarafından yapılan bu çağrı toplumun her kesiminde yankı bulmuştur. Özellikle bakkal ve marketlerde pirinç alışverişlerinde gözle görülür bir azalmanın yaşandığı vatandaş ve esnaflar tarafından derneğimize ulaştırılan haberler arasında yer almaktadır. Hafta sonu temel gıda maddelerinde piyasa araştırması yapan derneğimiz, yapılan boykot çağrılarının bazı bölgelerde fiyatların normale dönmesine neden olduğunu tespit etmiştir. Fakat buna karşı bazı bölgelerde ise çeşitli gerekçeler öne sürülerek yüksek fiyatlarla satışlarla devam edildiği gözlenmiştir. Öte yandan Başbakan Recep Tayip Erdoğan pirinç fiyatlarında yaşanan artışlarla ilgili olarak "Bu cambazlara, spekülatörlere aldanmayın. Gerekirse ihbarda bulunun. Bunların üzerine üzerine gideceğiz. Her türlü oyunların içine girenlere milletçe hep beraber hesabını sormak zorundayız" diyerek konuyla ilgili tepkisini göstermiştir. Tüketiciyi maddi ve manevi mağdur eden vurguncuları tespit amacıyla derneğimiz tarafından “İhbar Hattı” kurulmuştur. Tüketiciler İhbar Hattı’nın ihbarhatti@tumer.org isimli elektronik posta adresine temel gıda maddelerinde fiyat artışlarına neden olan fırsatçıları - vuguncuları ihbar edebilirler. Bu hatta gelen ihbarlar başta Başbakanlık olmak üzere ilgili birimlere ivedilikle iletilerek takibi yapılacaktır. Ömer KESERTüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Genel Başkanı 0538.275.12.75 TÜ-MER TÜKETİCİ HAKLARI MERKEZİMimarsinan Mah. Davutpaşa Cad. No:1 Büro:9 Esenler/ İSTANBULTEL: (212) 611 10 00 – FAKS: (212) 545 0 888www.tuketicimerkezi.org – www.tumer.org E- posta: tuketici@tuketicimerkezi.org
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.