27 Nisan 2008

Www.Muhabbetullah.Com Mücahitler İçkerya’daki geniş çaplı bir operasyonda 23 mürtedi öldürdü

Mücahitler İçkerya'daki geniş çaplı bir operasyonda 23 mürtedi öldürdü

Son yenileme: 21 Nisan 2008, 17:35
Yayınlama zamanı: 20 Nisan 2008, 23:40

Kafkas Emirliği Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Kavkaz Center'a 14 Rebiyülâhir 1429 (20 Nisan 2008) sabah saat 8 civarında 400-500 mücahit'in Kafkas Emirliği Nohçiyçö (İçkerya) vilayeti Urus-Martan ve Açhoy-Martan bölgesindeki birkaç köye girdiğini haber verdi.



Kafkasya Emirliği Silahlı Küvvetleri Batı Cephe (komutan Emir Tarhan) komuta altındaki mücahit birliklerin girdiği köylerden bazılarının Bamut, Yandi-Kotar, Ashhoy-Kotar, Gehi-Çu, Şalaji olduğu sözcü tarafından bildirildi.

Operasyon sırasında 15 Kadırovcu mürted esir alınırken, gece yerel saatle 02.00 sularında operasyon hakkında gelen son bilgilere göre 23 mürted yok edildi.



Operasyon kapsamında bu bölgelerde yer alan kukla yönetim binaları ve aktif mürtedlerin evleri yakılıp kül edildi. Çok sayıda kukla "polislerin" araçları da imha edilidiğini bildirildi. Ayrica Rus işgalci mevkileride yoğun ateş altına tutulduğunu bildirildi.



Kafkasya Emirliği Silahlı Kuvvetleri Batı Cephe Komutanı Emir Tarhan Gaziyev Chechencenter ajansına verdiği telefon demeçte, geniş çaplı özel operasyon haberini doğruladı ve yapılan operasyonun Kafkas Emirliği Emiri Dokka Umarov tarafından onaylanan bahar-yaz askeri dönemi sefer planı kapsamında yapıldığını söyledi.



Tarhan Gaziyev, Kavkaz Center'a, mücahitlerin bu operasyon sırasında, Rus işgalcilerin en faal destekçilerini öldürmek için özel operasyon yapma amacıyla Açhoy-Martan bölgesinin merkezinin yakınındaki tüm yerleşim yerlerini ele geçirdiklerini söyledi. Operasyon başarılıydı. Kavkaz Center'a mücahitlerin zayiatı hakkında henüz bir bilgi gelmedi.



Rus işgal yönetimi, Çeçen mürtedler ve Rus medyası ısrarla mücahitlerin bu geniş çaplı başarılı özel operasyonu hakkında sessizliklerini koruyor. Bazı Rus yayınları, sadece 21 Nisan gecesi Bamut köyünde kamuflajlı iki adamın bölgedeki yönetim binasını ateşe verdiklerini söyledi.



Bu arada Kavkaz Center'in haberine göre, Cevherkale'de Çeçen mürtedlerin lideri Kadırov Urus-Martan ve Açhoy-Martan bölgelerindeki gece operasyonlarını öğrenince sinir krizi geçirdi, emrindekilere bağırıp çağırdı, onları korkaklık ve ihanetle suçladı.



Kremlin başkanı Medvedev'in göreve başlamasının habercisi olan bu kadar geniş çaplı bir operasyon, yalnız ''dağlarda sadece hasta Dokka Umarov'un liderliğinde 15 mücahit kaldı'' deyip Kremlin'i kandıran Kadırov'u değil, Moskova'yı da şoka soktu.



Rus işgal yönetiminin ve Rus medyasının, mücahitlerin askeri operasyonu hakkında suskun kalması, sözde Avrupa İnsan Hakları Konseyi delegesi Thomas Hammarberg'in Pazartesi günü İçkerya'ya gelip Kafkas Emirliği'nin işgal edilmiş vilayetlerinde olduğu iddia edilen olumlu değişiklikleri bizzat görmek istemesine dayandırılabilir.



Avrupalı soruşturmacı hava alanındaki basın mensuplarına; ''Oraya bir sene önce gittim ve orada insan hakları alanında zamanla olumlu değişiklikler olduğunu duydum. Ziyaretimin amacı bu gelişmeden şahsen emin olmak'' dedi.


Kafkas Emirliği'nin kuruluşundan bahsetmek Kremlin tarafından da yasaklandı. İçkerya'yı bastırmak için geçen 8 senelik zorlu girişimlerden sonra, Moskova artık tek bir Çeçenya'nın yerine birleşik Kafkas Mücahit kuvvetleriyle baş etmek zorunda olduğu gerçeğini kabul etmek istemiyor.

Kavkaz Center

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
http://www.muhabbetullah.com Nur Üstüne Nur Bir Forum..
islami Forum islami Site
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.