4 Mayıs 2008

ABD-Ulusalcı Elele (Hala uyanamayanlara)

AK Parti'nin bileti nerede kesildi?

Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi ve habervaktim.com yazarı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti'ye açılan kapatma davasının ardından AB gibi tepki göstermeyen, cılız açıklamalarla olayı geçiştiren ABD'nin tutumunu "ABD-Ulusalcı ittifakı" olarak değerlendirdi.
AK Parti'nin kapatılması için açılan davadan sonra, Avrupa Birliği güçlü bir tepki vererek kapatma davasında kullanılan kriterlerin AB müktesebatına uygun olmadığını ilan etti. Art arda yapılan açıklamalar, Barosso'nun Türkiye ziyareti; kapatma davasına dönük AB'nin tepkileri olarak kamuoyuna yansıdı.

ULUSALCILAR ABD'Yİ SU YOLUNA ÇEVİRDİ
"AB'nin bu tavrına karşılık, ABD aynı berraklıkta bir tepki ortaya koymadı" diyen Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi ve habervaktim.com yazarı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ABD'nin tepkisini şöyle özetledi: "Beyaz saray sözcüleri, yaptıkları açıklamalarda çok cılız ifadeler kullanmayı tercih etiler. Yani iktidara geldiği günden beri ABD muhibbi olmakla itham edilen AKP, onca suçlamaya, eleştiriye rağmen ABD'nin desteğini alamamıştı. Üstelik son günlerde ABD'yi su yoluna çeviren ulusalcıların ABD başkentindeki temasları dikkate alınınca 'Beyaz Saray' çevrelerinin bu davadan çok da rahatsız olmadığını, kendilerine yeni müttefikler aradığını gösteriyor."

HAZIRLIKLAR ÇOK ÖNCEDEN YAPILDI
AB'nin demokrasi yanlı tutumuna karşılık, ABD'nin muğlak tutumunun iyi analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Özdağ, bir başsavcının hazırladığı iddianame ile kapatma davası açılmış olmasına karşın, bunun uluslar arası bir boyutunun da bulunduğunu, hazırlıkların çok önceden yapıldığının anlaşıldığını kaydetti. Özdağ, "Aksi takdirde ABD'nin tavrını izah etmek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'DE HÜKÜMETİN KUYUSUNU KAZIYORLAR
Geçen yıl yapılan Hudson toplantılarını ve katılımcıların söylediklerini de hatırlatan Özdağ, tespitlerini şöyle sürdürdü: "Uzun süredir bazı çevreler ABD'de hükümetin kuyusunu kazıyor. Bunu yaparken de ABD'ye herhalde 'biz tam bağımsızlıktan yanayız, biz kimseye eyvallah etmeyiz, Türk milletinin menfaatleri söz konusu olduğunda kimseyi tanımayız' demiyorlardır. Medya'ya yansıyanlar, Türkiye'de efelik yapanların, Amerika'da 'sifonu çekin, bunlar gitsin, biz daha iyi hizmet ederiz, esas iş birlikçi biziz' dediklerini gösteriyor. Doğrusu AK Parti'nin son dönemdeki politikalarından ABD'nin haz etmediğini herkes biliyordu. Ama, ABD'nin işi bu noktaya getireceğini kimse tahmin etmiyordu."

AK PARTİ'NİN BİLETİ OKYANUS ÖTESİNDEN KESİLDİ
AK Parti hükümetinin ABD'nin İran'a dönük politikalarına destek vermemesi, haydut devlet ilan edilen Suriye ile ilişkilerini geliştirerek sürdürülmesi, Sınır Ötesi Operasyonun ABD'ye rağmen yapılması, AK Parti'nin ipinin çekilmesi için yeterli sebep olduğunu vurgulayan Özdağ, 'ABD'nin dış politikaya ihtiyacı yoktur, biz söyleriz başkaları yapar' diye düşünen bir zihniyet için AK Parti'nin mırın kırın etmesinin bile bağışlanacak bir suç olmadığını belirtti ve ekledi: "Onun için AK Parti'nin bileti önce okyanus ötesinde, sonra Türkiye'de kesildi. Bundan sonra olacakları tahmin etmek güç değil."

AK PARTİ'DEN KURTULMAK İSTEYEN İKİ GÜCÜN BULUŞMASI
Peki AK Parti kapatılırsa ne olacak? Özdağ bu soruya da şu cevabı verdi: "AK Parti kapatıldıktan sonra 12 Mart'ta Nihat Erim hükümetini andıran bir hükümet kurdurulacak, AK Parti'ye yaptırılamayan her şey bu hükümete yaptırılacaktır. Bu proje sadece içeride hazırlanıp, vizyona sokulan bir proje değildir. AK Parti'den kurtulmak isteyen iki güç aynı noktada buluşmuş, ABD, Ortadoğu'daki hedeflerine ulaşmak, Ulusalcı, darbeci, din ve milliyet düşmanı güç ise iktidarını sürdürmek için AK Parti'yi denklemin dışına itmeye karar vermiştir. Bu denklemi bozacak tek güç, millet iradesidir, milletin demokrasiye sahip çıkması, ne pahasına olursa olsun bu kirli oyuna direnmesidir."

Engin Kaşdaş-habervaktim.com

--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.
(ALLAH RAHMET EYLESİN)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.