1 Mayıs 2008

Efsunlanmış Gözler Esaretinde Bir Ülke!

Efsunlanmış Gözler Esaretinde Bir Ülke!

Demirhan Çıracı

Gözler, yaradılış mucizesi olarak mükemmel bir organ olması yanında, insanın iç dünyasının dışa yansıması bakımından mükemmel bir aynadır. Gözler ki, duyguların yoğunlaştığı, yüreklerin dışa yansıması, umutların bazen yağmur damlası olup düşmesi, bazen bir tebessümde hayatın anlamıdır.

Gözler o kadar şey ifade eder ki; bazısına bakınca insan güzelliği, bazısının ise kin ve nefret yüklü olduğunu görür. Kimine bakınca insan, bayrağa olan sevdayı, vatan için tutuşan yürekleri, kardeşliği, dostluğu görür. Kimi ise aldanmışlığın dışa yansımasıdır. Efsunludur, kapılmıştır bir çift söze, hoş bir görüntüye. Sadece umudun arkasından gidiştir, gördükleri. Göremezsiniz onda başka parıltıları.

Gözlerde hüznü görmek üzer belki kimilerini, tebessümü gördü mü insan hayata başka bir anlam katar, ama aldanmışlığı, efsunlanmış düşünceleri gördü mü, işte her şey orda biter. Hüzün günlüktür belki, belki aylar sürer, ama gün gelir bir çocukta tebessüme dönüşür. Ama efsunlanmış gözler öyle değildir. Aylar, hatta ardı ardına sıralanan yılları bağlar peşine götürür. Aldanmışlığın hapsinde bir ömür beklide sürüp gider. Aldanmışlığın esaretinde başka gözlerde hüzne dönüşür.


Yazının Devamına Aşağıdaki Bağlantıdan Ulaşabilirsiniz.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.