3 Mayıs 2008

İlhan Selçuk, Veli Küçük'le aynı safta

İlhan Selçuk, Veli Küçük'le aynı safta

Türk solunun duayen isimlerinden Mihri Belli, derin devlet yöntemlerini kabullenen Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le aynı safa düştüğünü söyledi.

Belli'ye göre, 12 Mart dönemine çok sayıda generali yanına çekerek hedefe ulaşmayı amaçlayan İlhan Selçuk, şimdi daha dikkatli hareket ediyor. Yeni Harman dergisine röportaj veren Mihri Belli, şöyle konuştu: "İlhan 1971 muhtırası öncesinde cuntacılardan bana iyi haberler getiriyordu. Perinçek ise 1968'e kadar bizdendi. Fakat Dev-Genç içinde zengin çocuklarını etrafına toplamıştı."

Mihri Belli, 'birçok demokrat geçinen insanın ülke bölünüyor kaygısı ile derin devlet yöntemlerini kabullendiği' hatırlatması üzerine, "İlhan Selçuk'u bile bunlardan biri saymak mümkün. Kirli savaşın devamından yana olursan Veli Küçük ile aynı safa düşersin" ifadesini kullandı. Selçuk ile 12 Mart 1971 muhtırası öncesinde de görüştüğünü ve cuntacılardan kendisine haberler getirdiğini belirten Belli, "Bana iyi haberler getiriyordu. Ama heyettekiler arasında Mihri Belli'nin güvenilir bir insan olmadığı konusundaki tartışmalardan hiç bahsetmemişti bana. Kendisi sahip çıkıyordu tabii. Ama o tür tartışmaların varlığından benim haberim yoktu, bana haber vermemişti. O tür tartışmaların var olması demek ki kafası karışık kimselerin içinde olduğu bir heyetle devrim yapılacak. Ve kime vurur, kime vurmaz o devrim hareketi belliydi." diyor. Belli, Doğu Perinçek'in tutuklanması ile ilgili de şu yorumda bulundu: "Perinçek, 1968'e kadar bizdendi yani MDD'ci (Milli Demokratik Devrim) idi fakat Dev-Genç içinde zengin çocuklarını etrafına toplamıştı. Bunlar militan kesime yani Deniz'lere falan karşıydı. İyi dergi çıkarırlardı. Daha çok dergici olarak benimle temas ediyorlardı. (Militanlık) Türkiye şartlarında devrimci, sosyalist, hatta demokrat olmak iddiasındaysan gerekli. Yoksa başka kılıklara girersin." "Doğu Perinçek Ergenekon'a girmiş midir?" sorusuna ise Belli'nin cevabı, "İnşallah girmemiştir." oldu.

Emekli Tuğgeneral Küçük, terör örgütü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanırken, İlhan Selçuk tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.