5 Mayıs 2008

Teflon tava satışlarına 'Baykal' darbesi

Teflon tava satışlarına 'Baykal' darbesi

Baykal'a "teflon lider" benzetmesi yapılması ekonomiyi olumsuz etkiledi. Ancak Habervaktim bu benzetmenin "cuk" oturduğunu belirterek "teflon-Baykal" benzerliklerini sizler için araştırdı.
İngilizlerin ünlü haftalık dergisi The Economist'in CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için "teflon lider" benzetmesinde bulunması bu maddeden yapılan ürünlerin satışlarını azalttı. Özellikle teflon tava ve tencere satışlarının bıçak gibi kesildiğini belirten Teflon Üreticileri Derneği Başkanı Yener Yanmaztava "ürünlerimizle ilgili 'kanser yapıyor' haberlerinde bile satışlarımız bu kadar azalmamıştı. Ancak İngilizlerin yaptığı bu hain benzetme satışlarımızı acaip azalttı. Hatta bazı vatandaşların evlerindeki teflon ürünleri atıp çelik tencere ve tava aldıklarını üzüntüyle duyduk. Ayrıca firmalarımızın borsadaki değeri azaldı. Bu yüzden dergi hakkında tazminat davası açacağız ve kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına başvuracağız" dedi.

Yanmaztava, muhabirimizin "Baykal benzetmesi satışlarınızı niye azalttı? sorusuna şu cevabı verdi:

"İnsanlar severek kullandıkları ürünlerin sevmedikleri şahıs ve kurumlarla özdeşleşmesinden hoşlanmazlar. Mesela, sabah sabah kahvaltı için teflon tavasında yumurta pişiren bir tüketicinin birden aklına 'Baykal' gelince iştahı kaçabilir veya yapmaktan vazgeçebilir. Zira ülkenin yüzde 80-90'ı bu insanı sevmiyor. Kendi partisinde de çok sevmeyeni var. İngilizler keşke teflona değil de alüminyuma benzetselerdi. Zira alüminyum da Baykal kadar eski . Bizse çok yeni bir ürünüz." dedi.

Ancak araştırmacı-karıştırmacı muhabirimiz Vural Çizikteflon, İngilizlerin benzetmesinin "cuk" oturduğunu zira 1938 yılında Du Pont firmasından Roy J. Plunkett tarafından bulunan teflonun aynı yıl doğan Deniz Baykal'la yaşıt olduğunu ortaya çıkardı. İngilizcede, 'ne çamur atarsan at, nasıl suçlarsan suçla' bir şekilde yine üste çıkan adamlar için 'like teflon' deyişi kullanıldığını hatırlatan Çizikteflon, İngiliz siyasi jargonunda 'ne kokar ne bulaşır' karşılığında kullanılan teflon kavramının daha önce de Tony Blair'e yakıştırıldığını belirtti.

Bu verilerden yola çıkan Çizikteflon, Baykal'la teflon maddesi arasındaki benzerlikleri bir bir şöyle ortaya koydu:

*Bize çok sonra geldiğine bakmayın. Teflon ilk defa 1938'de bulunmuştur. Baykal'da 1938'de doğmuştur. Kısacası her ikisi de 70 yaşındadır.

* İkisinin de çizilmemesi gerekir. Teflon ve Baykal'ın üstü çizilirse vahim şeyler olabilir. Üstünü çizmediğin müddetçe kimseye bir zararları yoktur.

*Teflonun ana maddesi PTFE'nin toksik olduğu ve kanser oluşturduğu iddiaları vardır. Baykal'da milletimizi verem, partililerini de fıtık etmektedir. Yani ikisi de zararlıdır, ikisi de adamı hasta etmektedir.

*Teflon ve benzeri yapıştırmaz yüzeyli tavalarda bulunan bir kimyasal madde kana karışabilmekte hatta yeni doğan bebeklerin kanında bile çıkabilmektedir. Baykal da her kongrede bir şekilde partililerin kanına girerek yıllardır hegemonyasını sürdürmektedir. Yani ikisi de çok çabuk kana karışabilmektedir.

* Baykal de teflon tava gibidir. Ne davası için ne de kimse için yanar. Kimseye de, hiçbir maddeye de yapışmaz. Yani ne kokar, ne bulaşır.

*Teflon, bilinen en kaygan maddedir. Baykal da siyasetin en kayganı sayılabilir. Kah din üzerine ahkam keser, ayet okur. Kah laiklik ve başörtüsü üzerinden dindar insanlara saldırır.

*Teflon ve Baykal o kadar özdeşleşmişlerdir ki, Baykal'ın ve CHP Genel Merkezi'nin mutfağı teflon ürünlerle doludur.


Biz de Habervaktim olarak siyasi literatürümüze bir kavramı daha kazandırdığı için en kalbi tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyor, "Teflon Baykal, partinin başında hep çizilmeden kal" diyoruz.

(Rıfat Yörük - habervaktim.com / Mizah)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.