19 Temmuz 2008

ABD YARGILANABILIR...



Eh işte ogün tümümüz sevinçten sokağa dökülürüz
de azıcık zor görünüyor.sevgiler.Sili

ABD yargılanabilir
Tarih: 19-07-2008 12:55

Uluslararası Ceza Mahkemesi, diş teknisyeni Yılmaz Yukarıgöz'ün ABD'nin işlediği savaş suçlarından yargılanmasının yolunu açabilmek için yaptığı suç duyurusunun incelenmesine karar verdi. Daha önce Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'i soykırımdan suçlu bulan mahkeme, inceleme sonucunda varacağı kararla Birleşmiş Milletler'i (BM) zorlayarak ABD'nin yargılanmasının yolunu açabilir.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Türkiye'den yapılan başvurunun incelenmesine karar verdi

ABD yargılanabilir

ÖZLEM GÜVEMLİ

Uluslararası Ceza Mahkemesi, diş teknisyeni Yılmaz Yukarıgöz'ün ABD'nin işlediği savaş suçlarından yargılanmasının yolunu açabilmek için yaptığı suç duyurusunun incelenmesine karar verdi. Daha önce Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'i soykırımdan suçlu bulan mahkeme, inceleme sonucunda varacağı kararla Birleşmiş Milletler'i (BM) zorlayarak ABD'nin yargılanmasının yolunu açabilir.

Yılmaz Yukarıgöz'ün 1 Mart tezkeresinin gündeme geldiği 2003 yılında ABD'ye karşı başlattığı mücadele uluslararası düzeyde devam ediyor. 5 yıl boyunca ABD'nin dünyanın birçok yerinde işlediği savaş suçlarıyla ilgili bilgi ve belgeler toplayan Yukarıgöz, 7 Mart 2008'de resmen Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. ABD'nin suç dosyası, mahkemeyle eşzamanlı olarak ABD'nin resmi müdahale kronolojisinde bulunan ülkelerden 15 tanesinin Türkiye büyükelçiliklerine yollandı.

'İnsan ırkına karşı suç'

Yukarıgöz, suç duyurusunda, "Uluslararası suçlarda, Roma Statüsü'ne göre bizzat mağdur olarak anılamayacağım için bu mahkemelere başvurma hakkım bulunmamaktadır. Ancak işlenen suçlar insan ırkına göre işlenmiştir ve benim bu ırkın bir üyesi olarak, suçluların cezalandırılmasını isteme hakkım bulunmaktadır. ABD'nin ve diğer emperyalist devletlerin yarın 'demokrasi' adını verdikleri bir çıkar uğruna benim ülkeme de saldırmayacaklarının garantisi bulunmamaktadır" dedi. ABD'nin Roma Statüsü'nde olmadığını ifade eden Yukarıgöz, dilekçesine şöyle devam etti:

"Herhangi bir başvurunun yapılmaması, anılan suçların cezasız kalacağı ve kanıksanacağı anlamına geldiği gibi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin varlık nedenini de ortadan kaldırır. Başta ABD olmak üzere tüm diğer ilgili devletlerin ve ilgili BM organlarının Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için acilen girişimde bulunmanızı arz ederim."

30 Haziran 2008 tarihinde Yukarıgöz'e Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden gönderilen yanıtta da "Başvurunuzla ilgili gerekli inceleme, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'ne göre yapılacaktır. Bir karara varır varmaz sizi kararımızın detayları hakkında bilgilendireceğiz" denildi.

Savaş suçlarına bakıyor

Uluslararası Ceza Mahkemesi; savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar, soykırım suçları ve saldırı suçlarına bakıyor. Merkezi Lahey'de bulunan mahkeme 1 Temmuz 2002 tarihinde kuruldu ve 11 Mart 2003 tarihinde çalışmaya başladı.

Cumhuriyet



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.