9 Temmuz 2008

ABD'ye saldırdılar Türkler öldü

ABD'ye saldırdılar Türkler öldü ABD Büyükelçisi Wilson, saldırıyı kınarken kullandığı bir cümle saldırıyı özetler gibiydi. Bize saldırdılar Türk vatandaşları öldü!
ABD Büyükelçisi Ross Wilson, İstanbul'da yapılan saldırıyı kınadı. Yapılan saldırının Amerika'ya yapılan bir saldırı olduğunu ancak saldırıda Türk vatandaşlarının hayatını kaybettiğini söyleyen Wilson,şehit olan polislerin yakınlarına başsağlığı diledi
Ankara'da bir basın açıklaması yapan Wilson, Başkonsolosluktaki tüm personelin emniyette olduğunu belirterek, "Etkin müdahaleden dolayı polise minnettarız. Bu bir terör eylemi ve ülkelerimiz daha önce de olduğu gibi birlikte hareket edecektir" dedi.
Wilson gazetecilerin, "Saldırı öncesi tehdit aldınız mı sorusuna, "Hayır almadık, saldırıyı kimin düzenlediğini bilmiyoruz" cevabını verdi.
Soru üzerine, saldırının Ergenekon soruşturması ile ilgisi olmadığını vurgulayan Wilson, "Saldırı Amerikan Başkonsolosluğu'na yapıldı. Terörist bir saldırıdır. Biz Türk vatandaşlarının öldüğü için çok üzgünüz. Saldırı korkakça ve acemice" diye konuştu."Teröre cevap" diye inşa edilmiştiKartal Yuvası" diye adlandırılan yeni bina 9.3 hektarlık bir alana kuruldu. Yapımına Kasım 2000'de başlanan binanın tasarımı Amerikan Zimmer Gunsul Frasca Mimarlık ile Türk Turgut Alaton Mimarlık tarafından yapıldı. Konsolosluk 83 milyon dolar mal oldu. Dokuz şiddetindeki depreme dayanıklı olarak yapılan yeni konsolosluk binasının yapımında kullanılan malzemeler, ABD'den gemilerle özel olarak getirtilirken, inşaat sırasında en son teknolojiden faydalanıldı. 24 saat termal kamerayla gözlenen binada güvenlik sistemine 5 milyon dolar (7.1 trilyon lira) harcandı. Çevre düzenlemesi 1.4 trilyon liraya mal oldu. 9 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edilen komplekste, personel ve güvenlik elemanlarının kalacağı lojmanlar da yer alıyor. Güvenlik önlemlerinin çok yoğun olduğu bina, 11 Eylül saldırısının ardından ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell tarafından "Terörizme verilen bir cevap" olarak nitelenmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.