İlk ağızdan acı itiraf

AKP'nin yanlış ekonamik politikalar uyguladığını bu yüzden de Türkiye'nin büyümede hız kestiğini belirten Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı olan Abdüllatif Şener, hükümeti yine bombaladı. Büyüme oranlarının bir ülkedeki ekonomik durumu anlamanın en kestirme yolu olduğunu ifade eden Şener, "En temel kırılma da büyüme performansında ortaya çıkmıştır. Türkiye, 2007 yılında yeni hesaplamalara göre yüzde 4,5, eski hesaplamalara göre yüzde 3,5 büyümüştür. 1960 yılından günümüze kadar Türkiye'nin büyüme oranı ortalama yüzde 4,5-5 arasında olmuştur. Ancak, 2007 yılı büyüme oranı uzun dönem Türkiye ortalamasının altında kalmıştır" dedi.

Piyasalara dikkat çekti
Piyasada protestolu senetlerin arttığını, çeklerin ödeme oranlarının düştüğünü anlatan Şener, "Tekstil, giyim, madencilik, makine ve teçhizat gibi sektörlerde önemli daralmalar ve darboğazlar görülmekte. Daha önceleri küçük miktarda de olsa iniş eğilimi gösteren işsizliğin çıkış trendine girdiğini göstermektedir. Bütçe disiplinin tekrar bozulma sinyalleri verdiğini görüyoruz" diye konuştu. Dış dünyadan da olumsuz sinyaller alındığını anlatan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçeride ve dışarıda bir anlamda kıyametler koparken, sorumlular kendi sorunlarıyla Türkiye'yi meşgul ediyorlar."

--
Ülkemizin zor günleri yaşadığı bir dönemde bütün
yurtseverleri ve Atatürk milliyetçilerini gurubumuza
bekliyoruz..
Geçerli web adresi:
http://groups.google.com/group/yurtsevenler
Geçerli e-posta adresi:
yurtsevenler@googlegroups.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.