25 Temmuz 2008

SAVCI ZEKERİYA ÖZ DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR!



25 Temmuz 2008 İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel: İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tamamen kanunsuzluk içindedir, tarafsızlığını yitirmiştir, görevini kötüye kullanmaktadır.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Zekeriya Öz'ü derhal görevden almalıdır. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ve partililer bugün (25 Temmuz 2008), saat: 13.00, Galatasaray Postanesi'nden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'na ve altı üyesine telgraf çekerek, bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle: İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tamamen kanunsuzluk içindedir, tarafsızlığını yitirmiştir, görevini kötüye kullanmaktadır. 23 Temmuz 2008 günü, ATV televizyonu ana haber bültenine canlı olarak katılan muhabir, İstanbul Başsavcı Yardımcısı Zekeriya Öz ile görüştüğünü, Öz'ün ""Ergenekon soruşturmalarının merkezinde Ulusal Kanal ve İşçi Partisi bulunuyor" dediğini, bunu özellikle vurguladığını açıklamıştır. Zekeriya Öz'ün kanunsuzluğu devam ediyor. Siyasal partiler Anayasa'nın güvencesi altındadır. Siyasal partiler hakkında sadece Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme ve soruşturma açabilir. İşçi Partisi hakkında bugüne kadar açılmış bir inceleme ve soruşturma yoktur. Zekeriya Öz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın görevlerini mi devralmıştır? Kendisini defalarca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet ettik. Zekeriya Öz'ün ATV muhabirine yaptığı bu son açıklama bir itiraf niteliğindedir. Öz, bu açıklamasıyla İşçi Partisi ve Ulusal Kanal'a olan hasmane tutumunu ortaya koymuştur. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Zekeriya Öz'ü derhal görevden almalıdır. TELGRAF HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULUBAŞKANLIĞINAANKARA 23 Temmuz 2008 günü ATV televizyonu ana haber bültenine canlı olarak katılan muhabir az önce İstanbul Başsavcı Yardımcısı Zekeriya Öz ile görüştüğünü, Öz'ün ""Ergenekon soruşturmalarının merkezinde Ulusal Kanal ve İşçi Partisi bulunuyor" dediğini bunu özellikle vurguladığını açıklamıştır. Savcı Öz, bu açıklamasıyla kanunsuzluk içinde olduğunu, görevini kötüye kullandığını, tarafsızlığını yitirdiğini bir kez daha göstermiştir. Öz'ü, 11 Mart 2008'den bu yana üç kez Yüksek Kurulunuza şikayet etmiştik. Öz, son açıklaması ile şikayetlerimizin haklılığını yoruma gerek bırakmayacak biçimde kanıtlamıştır. İşin önem ve aciliyetine binaen öncelikli inceleme yapılarak Savcı Zekeriya Öz'ün tedbirli olarak görevden el çektirilmesine karar verilmesini arz ederiz. Erkan Önselİşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı




***************************

İŞÇİ PARTİSİ
Telefon: (0312) 231 81 11
Faks: (0312) 229 29 94
http://www.ip.org.tr/
http://www.doguperincek.gen.tr/
http://www.oncugenclik.gen.tr/
AYDINLIK: http://www.aydinlik.com.tr/
ULUSAL KANAL: http://www.ulusalkanal.com/
KAYNAK YAYINLARI: http://www.kaynakyayinlari.com/
BİLİM ve ÜTOPYA: http://www.bilimutopya.com.tr/
TEORİ Her ay bayilerde!


-----------------------------------

İşçi Partisi
Soma İlçe Başkanlığı

Kurtuluş Mah. Başaran Sok. No:3 Soma/Manisa
Tel:(0236) 612 10 55 E-Posta: ipsoma@gmail.com

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.