T a r a f s ı z D e ğ i l i z

2 İsim, 2 Haber TEK ORTAK NOKTA !!!

2 İsim, 2 Haber ve BİR SORU !!!
Şaban DİŞLİ (AKP genel Başkan Yardımcısı) :

Hakkında mevkii ve makamını kullanarak
Silivri'deki bir arsanın imar tadilatları ve banka kredisi temini işlemleriyle sahibine 48 saatte 10 milyon dolar kazandırılmasına "katkısından" dolayı 1.000.000 Amerikan Doları almayı bir sözleşme ile garanti altına aldığı iddaları var (Kaynak : Vatan gazetesi), kendisinin basına uzaktan gösterdiği ve kopyalarını vermediği birkaç yazılı evrak ile iddaları reddediyor ama somut bir kanıtı kamuoyuna sunamıyor. Dokunulmazlığı olduğundan dolayı açılmış bir dava veya suçunun sabitlendiği bir mahkeme kararı yok.
Necmettin ERBAKAN (Eski Refah Partisi Genel Başkanı - Eski Başbakan):

Refah Partisi'nin kapatılmasının hemen ardından partiye 1997 yılında yapılan Hazine yardımının yaklaşık bir trilyon liralık kısmının gerçekte harcanmadığı halde sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği iddia edilmiş ve kapanan partinin lideri Erbakan ile partinin bazı yöneticileri açılan davada mahkum olmuştu. Erbakan, 2 yıl 4 aylık hapis cezasının yanı sıra RP'nin kayıp paralarından da sorumlu tutulmuş ve 2 trilyon 644 milyar 616 milyon 570 bin 561 liralık Hazine alacağının tamamından sorumlu tutulmuştu. Erbakan'ın cezası Yargıtay'ca da onanmıştı. Aynı dava kapsamında yargılanan davalı 75 kişi için faiz ve vekâlet ücretiyle birlikte toplam 11.5 milyon YTL'lik borç çıkarılmıştı. (Kaynak : Yeniçağ gazetesi)

Yukarıda yazılı 2 isim ve bu isimler hakkındaki idda/kesinleşmiş kararlar yazılı.

İrdelenmesi gereken konuya Necmettin Erbakan ile başlayalım.

Devletin hazine yardımı olarak vermiş olduğu ve partisinin kapatılması nedeniyle iadesini istediği hazine yardımının 1.000.000 YTL (1997 tarihinde ki ana para tutarı) lik kısmını SAHTE BELGELER ile harcamış gibi göstermiş (Mahkemece karara bağlanmış suç açıklaması), bir nevi hırsızlık tabir-i caizse...

Hakkında ki bu karar Yargıtay' ca da onanarak
2 yıl 4 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. AKP hükümetinin çıkartmış olduğu bir kanun ile Necmettin ERBAKAN' ın cezasını yazlığında ayaklarını uzatarak, çekmesi için imkan yaratılmıştı bilindiği üzre. Refah Partisi kökenli ama içerisinden yenilikçi grup olarak ayrılan ve seçimler sonucu hükümet olan AKP eski genel başkanları ve hocalarına vefa borcunu ödemişti...

Yada bizler öyle yorumlamıştık...

Nitekim olayı bizler eksik yorumlamışız, vefa borcu pat diye çıkartılan bir yasa ile ödenmemiş !!!
Sayın Cumhurbaşkanımız kendisinin adının da geçtiği (suçu mahkemece onanmamış olsa da iddalar var), kayıp trilyon davasından mahkum olmuş olan ve
EVİNDE hapis cezasını çekmekte olan Necmettin Erbakanı kişinin sağlık nedenlerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı yetkisini kullanarak ilgili suçu affettiğini yazılı bir açıklama ile kamuoyuna bildirdi.

Buraya kadar herşey normal gibi görünebilir. (Pek normal olmasa da velev ki normal)

Velev ki Hakkında iş takibi yapma iddaları bulunan AKP li sayın Dişli için olur da dokunulmazlığı kaldırılır ve bu iddalar hakkında mahkeme yolu açılır ise mahkeme sayın Dişlinin aleyhinde sonuçlanır ve suçlu bulunursa sonuç n'olacak ???

Merak eden varmı ???
****************************************

"Mustafa Kemal ATATÜRK Hakkinda hersey için"
www.pasamataturk.tr.gg



« Ölmüs gibi düsünsek bile bu vatan ölmez, zira dünyanin sirti bu tabutun büyüklügünü çekemez » Mithat Cemal Kuntay

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.