15 Ağustos 2008

IRAKTA Kİ ABD TABUTLUKLARI BELGELENDİ !

İşkence mucidi olmakla tanınan Amerikan ordusu, aralarında savaş esirlerinin de bulunduğu tutuklu müslüman Iraklılar, Bağdat ve civarlarındaki Amerikan üsleri ve askeri tesislerinde bulunan "ahşap kutu" ya da "tabutluk" denilebilecek hücrelere hapsediyor. Amerikanın insanlık suçunu ortaya çıkarıyor.Esir ve tutuklu Iraklı müslümanları, içerisi sıcaktan kaynayan hücrelere hapseden Amerikan ordusu, geçmişte, Vietnam savaşında da Vietnamlı köylüleri, kazıklara bağlayarak kızgın güneşin altında ölüme terk ediyordu. Amerikalıların, işkence ve eziyetin dozunu artırmak amacıyla, kazan gibi kaynayan bu hücrelere aynı anda kaç tutuklu ve esiri hapsettiği ise bilinmiyor. Bağdat ve civarlarındaki Amerikan askeri üs ve tesislerinde ahşap hücrelerin varlığı, 2005 yılı Şubat ayında Vanity Fair dergisi tarafından haber yapılmış ama resimlenememişti. DÜNYA BÜLTENİ



Gizli devlet belgelerine ilgi duyan Russ Kick, Bilgi Edinme Yasasından yararlanarak üç fotoğrafa ulaştı. Amerikan Merkez Komutanlığı, "kutuların" hem boş hem de tutuklu ve esirlerin içlerinde bulunduğu halde çekilmiş fotoğraflarını talep eden Russ Kick'e, siyah beyaz ve sadece içi boş haldeyken çekilmiş bu fotoğrafları gönderdi.
Ve bilgi edinme yasası çerçevesinde Russ Kick'e gönderilen belge


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.