3 Ağustos 2008

Kuzey Irak ;ta neler oluyor ?

Kuzey Irak’ta neler oluyor ?

Türk basını ve Türk Halkı uyurken, biliyor musunuz Kuzey Irak’ta neler oluyor!
Bir daha sormak istiyorum... Kuzey Irak’ta durum çok ama çok ciddi ve sizler hatta tek satır dahi yazmayan Türk basını biliyor musunuz Kuzey Irak’ta neler oluyor!
Ben söyleyeyim, hatta maddeler halinde arz edeyim
1- Kerkük il meclisi, kentin Kürt bölgesine bağlanması kararını aldı.
2- Kürtler “Irak meclisinden geçen yerel seçim yasasını” bahane ederek Türkmenler’e saldırıyor ve bu saldırı “katliama dönüşerek” günlerdir devam ediyor.
3- Türkiye “aynen Kıbrıs politikasında olduğu gibi Kuzey Irak politikasında da” zaaf gösteriyor ve konu hakkında ciddi bir girişim henüz yok.
4- Türk Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “Gelişmeleri kaygıyla izliyoruz” cümlesini kullanıyor ve Türkiye olaya “tabiri caiz” ise “seyirci” kalıyor.
5- Bu açıklama Türkmenler arasında “derin bir hayal kırıklığı” yaratmış durumda ve “Türkiye’nin derin bir pazarlık sonucu, açıklamasa bile Kuzey Irak politikasından vazgeçtiğini” düşünüyorlar.
6- Irak Parlamentosu’nun Türkmen milletvekillerinden Fevzi Ekrem Terzioğlu’nun açıklamaları oynanan oyunu net olarak ortaya koyuyor “...Bundan bir yıl önce tüm dünya kamuoyuna ve Birleşmiş Milletler’e, seslendik. Kapalı kapılar arkasında Kerkük’te büyük oyunlar oynanmaktadır ve milletimizi yok etmeye çalışıyorlar... Türk dünyasının harekete geçmesini istiyoruz... Türkiye’nin harekete geçmesini istiyoruz... Geçtiğimiz hafta Türkmen kuruluşlara yapılan saldırıları sonrasında Türkmenler’i korumak için getirilen bir asker taburun sorumlusu bile peşmergelerden seçilmişti...”
Sonuç: Konuyu dağıtmamak için fazla uzatmayacağım. Durum gerçekten çok vahim... Barzani komutasında, uluslararası petrol şirketleri desteğinde makro bir plan uygulanıyor... Size bir soru sorarak bitireceğim siz bu yazıyı okurken, başıyla sonu arasında “Acaba kaç Türkmen” öldürdüler... İlgilenmiyorsanız iyi uykular... Siz de uyuyanlara katılın haydi gecikmeyin!


_________________________
Eksenim’e üye ol, seninle ortak ilgi alanları paylaşan insanlarla tanış!

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google

Grupları "KOMPLO TEORiLERi..." grubu.
Bu gruba posta göndermek için ; E-KomploTeorileri@googlegroups.com

e-KomploTeorileri grubundan ayrılmak için:

E-KomploTeorileri@GoogleGroups.com
adresine "unsubscribe" konulu bir mesaj atınız...

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/E-KomploTeorileri?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.