T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ÇOK ÖNEMLİ BİR SOSYAL KONU

Kadın olmaktan yorulduğum anlar

Bundan sonra aldatan erkelere saldıran tek satır bile yazmayacağım. Dilimde Nazım Hikmet'in "Bir yürekte iki sevda olmaz, yalan olabilir" diye başlayan şiiri dolaşıyor. İnsan aynı anda iki kişiyi birden aynı duygu yoğunluğu ile sevemez mi? Eğer kadınsanız ve hayatınızdaki iki tane de çok yakın arkadaşınız varsa hayat sizin hem çok şanslı hem de çok bedbaht olabilirsiniz. Kadınlar genelde bu kankalık mevzunda kendilerine bir ruh eşi seçerek yaşamı kolaylaştırmayı tercih ederler. Bu en yakın arkadaşı da yaşam mührü yerine koyarlar. Cinayet bile işleseniz telefonu açıp, "Çok seviyordum öldürdüm" dediğinizde karşınızdakinden onay alıp hayatınıza devam edebilirsiniz. Ama hikayenin içinde üç kadın varsa durum çok zorlaşır. Bir kere kadın olmak erkek dünyasından farklı olarak kendine has arızalar barındır. Sahiplenmenin derinleşmenin kıskançlığın dibine vuran bir erkek arkadaşlığı gördünüz mü? Erkekler sınırlarını bilir ve mümkünse hep o kıyılarda dolaşmayı tercih ederler. Biri diğerini arayıp, "sen iki gündür beni neden aramıyorsun, benim neler yaşadığımı biliyor musun?" diye sormazlar. Hatta bu durumu son derece saçma bulurlar. Hafta sonu. Nişantaşı Kalesi'ni zaptetmek için üç kadın sefere çıktık. Her şey kulak memesi kıvamından akıp giderken. Biz bu saçma sapan dünyada doğru bir noktada nitelikli bir iletişim yaşadığımızı düşünürken birden bire kimsenin fark etmediği bir sarsıntı oldu. Ben Madam Araf'a yeşil bir elbise gösterdim. Madam Araf ta elbiseyi çok beğendiğini onayladı. Madam Gerçek, "A a sen yeşilden nefret edersin nasıl oldu da, Burcu o elbiseyi beğendiği için sen de sevdin" diyerek ortamda hafif şiddette bir deprem oluşmasına neden oldu. Tüm kadın sohbetlerinde olduğu gibi mevzu anlamsızca büyüdü. Hikaye çok fena sarpa sardı. Bir yeşil elbise üç çağdaş kadının hayatına kıskançlık bombası gibi düştü. İşte kadın dünyasının dayanılmaz ve uğraşılmaz gerçekleri. Yılın erkeklere acıma gününü yaşıyorum, hepinize kutlu olsun. Ne uğraşılmaz ve çekilmez varlıklarız. Kadın olma hallerinden bir türlü kurtulamıyoruz. Nazım'la başlayan Gülten Akın'la bitiriyorum. Ne zaman kadın olma hallerinin ağırlığını hissetsem Gülten Akın'nın şiiri gelip saçlarımı okşuyor. Şimdi şaşıyorum bir toplu iğneyi Bir yaşantı ile karşılayanlara Gittim geldim kara saçlarımdan kurtuldum.



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif..blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.
(ALLAH RAHMET EYLESİN)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.