30 Eylül 2008

[ANADOLU HABER] ESRARENGİZ SUSKUNLUK!

Almanya'daki Deniz Feneri davasında sessizliğini koruyan SP'nin, bu konuda susacağını resmen açıklaması, siyasi kulislerdeki dedikoduları daha da alevlendirdi. Milli Görüş ve devamı olan SP'nin bu tavrı, farklı yorumlara yol açtı.

Erbakan da uyarmış

ESKİ Başbakan ve kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, daha önceden de Deniz Feneri Derneği'nin faaliyetlerinden rahatsız olduğu ve Milli Görüş teşkilatlarını bu konuda uyardığı kulislerde açıkça konuşuluyor.

Diyet mi ödeniyor?

Kanal 7'nin kuruluşunda yer alan, ancak daha sonra kanaldaki kontrolü ve payını kaptıran, hatta bu yüzden açtığı davayı geri çeken Saadet Partisi'nin, Erbakan'ın affedilmesi karşılığında suskun kalıp kalmadığı da üzerinde ciddiyetle durulan bir soru işareti...



Deniz Feneri kavgasında olmayacağız!
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, "Tasvip etmediğimiz bu kavganın içinde Milli Görüşçüler olmayacaktır" açıklaması yaptı.


DERİN SESSİZLİK
Almanya'daki Deniz Feneri e.V iddianamesinde birçok kez "milli görüşçü" ifadesi geçmesine rağmen Saadet Partisi sessizliğini koruyor


İddiaların odağındaki Karaman'la mahkemelik olan Kutan, konuşmayacaklarını söyledi. Erbakan'ın ise dernekten rahatsız olduğu ifade ediliyor


Haber: Macit SOYDAN
Almanya'daki milyonlarca euroluk Deniz Feneri e.V vurgunu için hazırlanan iddianamede birçok kez "milli görüşçü" ifadesi kullanılırken, Saadet Partisi'nden ilk açıklama dün geldi. Partisinin Antalya İl Divan Toplantısına katılarak burada bir konuşma yapan Kutan, ardından gazetecilerin Deniz Feneri yolsuzluğuyla ilgili sorularını yanıtladı. Kutan ısrarlı sorulara rağmen, "Deniz Feneri konusunda gerçek bilgi ve belgeler ortaya çıkmadan, tasvip etmediğimiz bu kavganın içinde milli görüşçüler olmayacaktır. Bugüne kadar ne benim ne de arkadaşlarımın Deniz Feneri konusunda herhangi bir açıklamamız olmamıştır" dedi.

Erbakan uyarmış!

SP'nin dava ile ilgili susacağını resmen açıklaması, siyasi kulislerdeki dedikoduları daha da alevlendirdi. Kanal 7'nin kuruluşunda büyük payı olan, ancak daha sonra kanaldaki kontrolü ve payını kaptıran SP'nin, Erbakan'ın affedilmesi karşılığında suskun kaldığı iddiaları ortalarda dolaşıyor. Öte yandan Eski Başbakan ve kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, Almanya'daki vurgun patlak vermeden önce Deniz Feneri Derneği'nin faaliyetlerinden rahatsız olduğu ve milli görüş teşkilatlarını bu konuda uyardığı ileri sürüldü. Erbakan'a yakın çevrelerin iddialarına göre Hoca, teşkilatlarına "Deniz Feneri Derneği'ne bağış yapmayın" talimatı da vermiş.


Kutan ve Karaman yargıda kapışmıştı
Kanal 7'nin temelini Karaman'la birlikte atan SP lideri Kutan, 'hisselerinin buharlaştırıldığı' iddiasıyla dava açıp ardından vazgeçmişti.



Kutan davalık olmuştu
Kanal 7'nin temelini Zekeriya Karaman'la birlikte atan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, kanalın kurulmasından 10 yıl sonra "şirketteki hisselerinin buharlaştırıldığı" iddiasıyla Kanal 7 aleyhine dava açmıştı. 2003 yılında İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açan Kutan "kanalda yüzde 33 oranında hissesi olduğunu" ve "5 yıl içinde hileli işlemlerle buharlaştırıldığını" öne sürmüştü. Kanal 7 avukatları ise mahkemede Kutan'ın, 1998'de Gönderdiği bir belgeyle hisselerini Zekeriya Karaman'a, ve Mustafa Çelik'e devrettiğini savunmuşlardı. Ancak Kutan, daha sonra davayı geri çektiği için hukuki süreç sona ermişti.



Horoz dövüşü yapıyorlar
CHP ve AKP arasındaki yolsuzluk tartışmalarına da değinen Kutan "Maalesef Türkiye'de bu hayati öneme sahip konuların hiçbiri gündeme gelmiyor. Siyaset içerisinde adeta horoz dövüşü başladı ve şiddetli bir biçimde devam ediyor" dedi.




----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Ülkemizin zor günleri yaşadığı bir dönemde bütün
yurtseverleri ve Atatürk milliyetçilerini gurubumuza
bekliyoruz..
Geçerli web adresi:
http://groups.google.com/group/yurtsevenler
Geçerli e-posta adresi:
yurtsevenler@googlegroups.com
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.