17 Eylül 2008

[ANADOLU HABER] Fwd: (TURKIYEHABER) AKP İktidarı : "Türk Köylüsü Ölsün, Citibank Yaşasın" demektedir.

---------- Forwarded message ----------
From: hüseyin bekmez <drhbekmez@hotmail.com>
Date: 2008/9/15
Subject: Re: (TURKIYEHABER) AKP İktidarı : "Türk Köylüsü Ölsün, Citibank Yaşasın" demektedir.
To: TURKIYEHABER@yahoogroups.com

Rakamlar arasın da uyumsuzluk var.3milyon dolar.4 milyon ytl eder.4 milyar ytl yazılmış.
Düzeltirseniz daha anlaşılır olur..

From: Ahmet Turan Güneş
Sent: Saturday, September 13, 2008 3:45 PM
To: türkiye gazete ; v v
Subject: (TURKIYEHABER) AKP İktidarı : "Türk Köylüsü Ölsün, Citibank Yaşasın" demektedir.

· Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 23 Aralık 2002 tarihinde Citibank'ın 3 milyon dolarlık (4 milyar YTL) vergi borcunu yasalara aykırı bir şekilde sildi.
· Unakıtan ve diğer hükümet üyelerinin suçu 5 yıldan 10 yıla ağır hapis cezasını gerektirmektedir.
· Hükümetin 30 milyon Türk köylüsüne ayırdığı kaynak 2007 yılında 2.9 milyar YTL idi.
AKP İktidarı : 'Türk Köylüsü Ölsün, Citibank Yaşasın' demektedir.
· Kemal Unakıtan'ı 2008 yılında 'Yılın Maliyecisi' seçen 'Banker' dergisi, Citibank tarafından finanse ediliyor.
· Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Unakıtan ve diğer hükümet üyeleri hakkında derhal soruşturma açılmalıdır.

CİTİBANK'IN 3 MİLYON DOLARLIK VERGİ BORCUNUN SİLİNMESİ YASALAR ÇİĞNENDİ AKP iktidarının bu tasarrufu yasalara ve ülke çıkarlarına tamamen aykırıdır. Hükümetin bu uygulamasına dayanak teşkil edebilecek mevzuat, ancak 4353 sayılı yasada düzenlenmiştir. Anılan yasanın 28. maddesine göre, devlete ait bir hakkın takip edilmesinden vazgeçmek, bunun takibinde fayda umulmayan hallerde Muhakemat Genel Müdürlüğü'nün önerisi üzerine Maliye Bakanı'nın yetkisine bırakılmıştır. Ancak bu yetki, keyfi olarak kullanılamaz. Birincisi, miktar olarak sınırlanmıştır. Yasada öngörülen sınır, 50 milyon TL (50 YTL) dir; ancak bu sınır Bütçe Kanunlarıyla artırılmaktadır. İkincisi, bu yetkinin kullanılması kamu yararıyla sınırlıdır.Vazgeçilecek kamu hakkının bu miktarı aşması halinde, Danıştay'dan ön izin alınması gerekmektedir. Yasanın 29. maddesine göre, önce Danıştay'dan olumlu mütalaa alınacak ve bu mütalaaya dayanılarak kararname düzenlenecektir.2003 yılı Bütçe Kanunu'na göre bu sınır, 500 milyar TL (500 bin YTL) idi. Citibank'ın 4 milyar YTL vergi borcunun silindiği 2002 yılında Bütçe Kanunuyla belirlenen sınır bunun da altındaydı. Citibank'ın vergi borcu bu sınırı çok aştığı halde, Danıştay'dan olumlu görüş alınmaksızın bu borcun Maliye Bakanının onayıyla silindiği anlaşılmaktadır.Görüldüğü gibi Citibank olayında yasanın öngördüğü sınır aşılmış, Danıştay'dan görüş alınmamış ve kamu yararı gözetilmemiştir. BAKANLAR KURULU SORUMLUDUR 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 'İrtikap' suçunun düzenlendiği 250. maddesinde; 'Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına…icbar eden kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' denilmektedir.Doğrudan Maliye Bakanı tarafından işlenen bu suça başta Başbakan olmak üzere diğer hükümet üyeleri de iştirak etmişlerdir. Çünkü yasanın 251. maddesine göre; 'Zimmet veya irtikâp suçunun işlenmesine kasten göz yuman denetimle yükümlü kamu görevlisi, işlenen suçun müşterek faili olarak sorumlu tutulur'.Maliye Bakanı, Başbakan ve diğer hükümet üyeleri bu eylemleriyle en azından Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesini ihlal etmişlerdir. 'Görevi kötüye kullanmak' başlığını taşıyan bu maddede; 'Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle… kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükmü yer almaktadır.
NOT: YUKARIDAKİ YAZILAR ALİ SERDAR BOLATTAN ALINTI VE DERLEMEDİR ,KIRPTIĞIM KONULAR İÇİN KENDİSİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM,ÖNEMLİ OLAN KONUNUN ÖZÜ OLDUĞU İÇİN YAZIDA KESTİĞİM BÖLÜMLER İÇİN BENİ HOŞ GÖRMESİNİ DİLERİM.
VICDAN AZABINA ES KAYNA KAYNA SAKARYA.
OZ YURDUNDA GARIPSIN, OZ VATANINDA PARYA!

YOL ONUN, VARLIK ONUN, GERISI HEP ANGARYA:
YUZUSTU ÇOK SURUNDUN, AYAGA KALK, SAKARYA!




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.