13 Eylül 2008

: "Bilimin Türk-İslam Kaynakları" Dizisi + 1. Kitap

Kaynak Yayınları Yeni Kitap Tanıtım Bülteni Cilt Bilgisi: Karton Kapak Kağıt Bilgisi: III. Hamur Basım Tarihi: Eylül 2008 Basım Sayısı: 1. Basım Sayfa Sayısı: 296 Kitap Boyutları: 13,5 x 19,5 cm Etiket Fiyatı: 17.50 YTL Kitabı Anlatan Tanıtım Yazısı Tarih Boyunca Türklerde Gökbilim başlıklı bu kitap, 8. yüzyıldan itibaren Doğu'da yeniden yükselişe geçen bilimin ve özellikle de gökbilimin tarihçesini sunuyor. Bu kitap, Kepler'e kadarki süreçte, bilim dünyasının, gökbilimle ilgili bilgileri esas olarak Doğu'ya, daha doğrusu Türk bilimcilerine borçlu olduğunu başarılı bir şekilde kanıtlamaktadır. Kitap üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci Bölüm, Osmanlı öncesi Türklerde gökbilim; İkinci Bölüm, Osmanlı Dönemi'nde gökbilim ve Üçüncü Bölüm ise Türkiye Cumhuriyeti'nde gökbilim çalışmalarına ayrılmıştır. Ayrıca Türkiye'de 1923'ten günümüze Türk gökbilimi üzerine yapılan çalışmalar da Üçüncü Bölüm'ün sonuna eklenmiştir. Yazar kitabın sonuna, gökbilimle ilgili araştırma yapmak isteyen okur ve öğrencilerin çalışmalarını kolaylaştırmak için derli toplu bir kaynakça da eklemiştir.

Kaynak Yayınları'ndan yeni bir dizi...
"Bilimin Türk-İslam Kaynakları" 1.Kitap
Çalışmalarınızda başarılar dileriz.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.