5 Eylül 2008

Deniz Feneri'ni kim yaktı?

Milyonlarca euroluk yolsuzlukla suçlanan Deniz Feneri davasının 192 sayfalık iddianamesi Gazeteport tarafından yayınlandı.Alman savcının hazırladığı iddianameye göre vurgun, derneğin üst düzey yöneticisi Mehmet Gürhan’ın evli olduğunu gizlediği sevgilisinin ihbarıyla ortaya çıktı. İddianamede Gürhan, Tayyip Erdoğan’a Doğu Asya’daki tsunamiden zarar görenlere dağıtması için para verdiğini öne sürdü. Türk hükümeti soruşturma sürecinde siyasi baskı yapmaya çalıştı. Hakkındaki suçlamaları reddeden RTÜK Başkanı Zahid Akman için ayrı bir soruşturma yapılıyor. Savcılık tarafından gizlilik vaadinde bulunulan iki polis organizasyonun içine girdi. Aldatılan bir kadının ihbarıyla başladığı vurgulanan iddianamenin ilginç bölümleri şöyle:



EVLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ:

‘Sanık Gürhan’ın kız arkadaşı olarak kendini tanıtan bir kadının, hükümet temsilciliğine göndermiş olduğu yazıda, Gürhan’ ın evli olmasına rağmen kendisiyle ilişkisinin olduğunu belirterek, onun hakkında suç teşkil eden suçlamalarda bulunmuştu. Euro 7 (eski Kanal 7 Int.) genel müdürü imiş ve maliyeye vergisini vermeden illegal işler çeviriyormuş, Deniz Feneri’nin de başkanı olarak, Türkiye’ye para aktarıyor ve cebine indiriyormuş.’


ERDOĞAN’A PARA GİTTİ:

‘2005 tarihli bir belgeye göre, Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş’ten parayı, Türkiye Başbakanı’na Doğu Asya’daki tsunamiden zarar görmüşlere dağıtmak için verdiğini tasdik etmiş. Bu konu, sanık Ermiş’in 7’nci kez alınan ifadesinde doğrulanmıştır.’


HÜKÜMETTEN BASKI:

‘Euro 7’nin kuruluş nedeni, Firdevsi Ermiş’e göre, Almanya’da yaşayan Türklere, Milli Görüş ve daha sonra AKP’nin siyasetini aşılamakmış. Kurulan şirketlerin amacı, İslam’ın yaygınlaştırılmasına yönelikmiş. Şirket sahipleri, Türkiye’deki iktidarla iç içeymiş. Soruşturma süresince, siyasi etki yapılmaya, bilhassa Türk Hükümeti tarafından devam etmekte olan tutukluluğa mani olunmaya çalışılmıştır.’


AKMAN’A SORUŞTURMA

İddianamede masraflar ve reklam gelirlerini gösteren listeler var. Aynı dosyada iki adet davetiye yazıları da bulunuyor. Birinci doküman da 2 adet tek kişilik oda rezervasyonu mevcut. İkinci dokümanda ise 2006’da hakkında ayrıca soruşturma yapılan Akman için oda rezervasyonu yapılmakta.


YARDIMI PAYLAŞTIK:

İddianamaye göre derneğin en büyük gelir kaynağı yardım konserleriydi. Sanık Mehmet Taşkan ifadesinde bu durumu şöyle anlatıyor: “2005’ten 2007’ye kadar 10-12 kez konserler düzenlenmiş, para yardımı toplanmıştı. Normal konserlerde 20-40 bin toplanırken, Kurban Bayramı tatil günlerinde bu meblağ, 50-120 bin arasında değişebiliyordu. Bu paralar ya Mehmet Gürhan’a teslim ediliyordu veya Ermiş ve ben, para kasalarını paylaşıyorduk. Bu paralar hiçbir zaman derneğin hesap numaralarına yatırılmadı.”
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.