11 Eylül 2008

Diyanet'ten Yargıtay'a: Herkes işini yapsın

Diyanet'ten Yargıtay'a: Herkes işini yapsın
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Yargıtay Başkanı'nın açıklamalarıyla ilgili olarak, ''Herkes kendi işini yaparsa bir çatışma olmaz.'' değerlendirmesini yaptı.

Diyanet binasında basın yayın organları temsilcilerine iftar yemeği veren Başkan Bardakoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yargıtay Başkanı'nın Laiklik ve din ekseninde yaptığı açıklamaları değerlendiren Bardakoğlu, "Din devlet işlerinin ayrışması olduğuna göre laiklik, devletin yasama organlarının diğer organlarının bir konuyu farklı görmesi din kurallarının da ona ayak uydurması anlamına gelmez. İkisi ayrı mecrada yürür. Biri o konuda herhangi bir yorum yaptı diye diğerinin ona birden kendisini uyarlaması yerine herkesin kendi işini kendi alanında yapması ve kimsenin kimseye karışmaması herhalde doğrusudur. Ne din adamları ne din konusunda konuşanlar diğer devlet işlerinde kendi fikirleri doğrultusunda uygulama beklesinler. Ne de devlet ricali kendi uygulamalarının kendi düşüncelerinin kendi yorumlarınını din kuralları açısından da uygun olduğunu belirten ifadeler kaydetsinler. Yani herkes kendi işini yaparsa bir çatışma olmaz. Yeter ki insanlar kendi sınırlarında kalsınlar. Madem laiklik de bir sınır çiziyor. Diyanet İşleri Başkanlığının da görevi İslam dini konusunda toplumu aydınlatmak, dinin ana kaynaklarını doğru bir şekilde topluma verir. Devletin diğer organları da yasama yürütme ve yargı organları da kendi alanlarında rasyonel şekilde uygulama ve icraatlarını yaparlar ve herkes kendi yolunda devam eder. Diyanet İişleri Başkanlığı laiklikle sorunu olmayan kurumların belkide başında gelir. Laikliği din özgürlüğün güvencesi olarak görmekteyiz. Devletin dinlere eşit mesafede durması olarak görmekteyiz." dedi.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.