3 Eylül 2008

Gül'ün Ermenistan ziyareti, milli çıkarlarımıza tümüyle aykırıdır

3 Eylül 2008

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin:

Dünyanın hiçbir ciddi Devleti, "Ben senin sınırlarını tanımıyorum" diyen başka bir devletin ayağına gitmez!

· Abdullah Gül, Colin Powell ile 2 Nisan 1993'te imzaladığı 2 sayfa 9 maddelik gizli Anlaşmaya göre hareket ediyor.

· Maç bahanesiyle yapılacak olan Ermenistan ziyareti, bu çerçevede gerçekleşmektedir.

· AKP iktidarı, Ermenistan ile gizli görüşmeler yapmaktadır!

· Tages Anzeiger: "Prof. Halaçoğlu, Türkiye Ermenistan gizli görüşmelerinin sonucunda görevden alındı."

· Dost ve kardeş Azerbaycan toraklarının beşte biri işgal altındayken Erivan'a gitmek Türkiye'nin saygınlığına zarar verir.

· Ermenistan ziyaretini isteyen güç, Amerika'dır.

İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, 13 Temmuz 2003 günü yaptığı basın toplantısıyla, 2 Nisan 2003'te o zaman Dışişleri Bakanlığı koltuğunda bulunan Abdullah Gül ile ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell arasında imzalanan 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmayı kamuoyuna açıkladı.

Hatırlanacağı üzere bu gizli anlaşmayı bizzat Abdullah Gül, 24 Mayıs tarihinde Vatan gazetesinden Sedat Sertoğlu ile yaptığı görüşmede itiraf etmişti.

Gizli Anlaşma'nın son maddesi şöyleydi:

"9. Ermenistan'a yönelik kısıtlamaların kaldırılması: Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirilecek ve iyileştirilecek, sınır ticaretinde Ermeniler lehine düzenlemeler yapılacak, Ermenilerin Türkiye gezilerindeki bazı kısıtlamalar kaldırılacak."

Abdullah Gül'ün Türkiye-Ermenistan milli maçı bahanesiyle Erivan'a gitme kararının, bu Anlaşma'nın hayata geçirilmesi yolunda atılacak bir adım olduğu anlaşılıyor.

AKP iktidarı, işbaşında olduğu 6 yıl boyunca dış politikada ABD ile 2 Nisan 2003 tarihinde vardığı bu gizli Anlaşma hükümlerine göre hareket etmiştir. Kıbrıs'ta, Ege'de, Kuzey Irak'ta, PKK'ya karşı izlenen politikada, TSK'ne ilişkin tutumda AKP iktidarı, gizli Anlaşmada belirtilen hususlara harfi harfine uymaya çalışmıştır.

Ermenistan ile olan ilişkilerde görünen şudur: AKP bugüne kadar izlediği politikayı artık sonuçlandırma aşamasına gelmiştir. Abdullah Gül'ün Erivan gezisi bu amaçla yapılmaktadır.

AKP İKTİDARI, ERMENİSTAN İLE GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPMIŞTIR!

AKP iktidarı Türk Milletinden gizleyerek Ermenistan ile görüşmeler yapmış ve bazı adımlar atmış durumdadır. İsviçre'nin Tages Anzeiger gazetesi, 20 Ağustos 2008 günlü sayısında bu ülkenin Dışişleri Bakanı Madeleine Calm-Rey'in önderliğinde Türkiye ve Ermenistan heyetleri arasında Mayıs ve Temmuz aylarında iki görüşme yapıldığını yazdı.

Gazeteye göre 'Bu görüşmelerin ilk sonucu; Soykırım tezini inkar eden Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun görevden alınması' oldu.

Bu görüşmelerin diğer sonucunun ise Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretinin kotarılması olduğu anlaşılıyor.

ERMENİSTAN SINIRLARIMIZI TANIMADIĞINI İLAN EDİYOR!

Abdullah Gül'ün ziyaretinin vahametini anlayabilmek için, Ermenistan Devleti'nin şu anda işbaşında olan yöneticilerinin açıkça ilan ettikleri tavırlarına bakmak gerekiyor.

Recep Tayyip Erdoğan, 15 Nisan 2005 tarihinde Ermenistan Devlet Başkanı Levon Ter Petrosyan'a "Soykırım iddiaları hakkında tarihi komisyon kuralım. Arşivleri açalım" çağrısı yaptı.

Ermenistan Ulusal Meclisi 19-20 Aralık 2007 tarihlerinde yaptığı toplantıda Erdoğan'ın çağrısını görüştü. Bu toplantıda Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan; "Türkiye bizden ne istiyor?" sorusuna şu cevabı vermiştir:

"Yerine getirilemeyecek üç şart koşuyor. Birincisi sınırların şimdiki haliyle tanınması, İkincisi Karabağ sorununun Azerbaycan lehinde sonuçlandırılması, üçüncüsü de soykırım iddiamızdan vazgeçmemiz. Bu üç konuda Türkiye'nin bizden hukuki gerekçeler bir yana, ahlak değerleri açısından da talep etme hakkı yoktur." (30 Aralık 2007, Hürriyet)

Yani Ermenistan en yetkili ağızdan daha 8 ay önce;

1. Türkiye'nin sınırlarını tanımadığını;

2. Karabağ'ı ve diğer Azerbaycan topraklarını işgale devam edeceğini ve;

3. Sözde soykırım iddialarından geri adım atmayacağını ilan etmektedir.

Bu koşullarda Abdullah Gül'ün Ermenistan'a gitmesi, Türkiye'nin değil, Ermenistan'ın ve onun arkasındaki ABD'nin çıkarına olmaktadır.

MİLLİ ÇIKARLARA TÜMÜYLE AYKIRI BİR EYLEM

Abdullah Gül'ün Erivan gezisi ciddi bir devlet tutumu ile bağdaşmaz. Dünyanın hiçbir devleti "Ben senin sınırlarını tanımıyorum" diyen başka bir devletin ayağına gitmez. Bırakalım ayağına gitmeyi, herhangi bir yerde, herhangi bir konuyu bile oturup konuşmaz.

Nitekim şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir yöneticisi, böylesine bir aşağılanmayı kabul etmemiştir.

Dost ve kardeş Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisi Ermenistan'ın işgali altındayken, Türkiye'nin, Ermenistan'la ilişkileri normalleştirmek için Erivan'a en üst düzeyde ziyaret gerçekleştirmesi Türkiye'nin saygınlığına zarar verir.

Abdullah Gül Ermenistan ziyareti ile ABD'nin isteğini yerine getirmektedir. Bu adım Ortadoğu'dan sonra Kafkasya'da da saldırgan bir politika izlemeye başlayan ABD'nin kendi çıkarları için Türkiye'yi ateşe sürmesine zemin hazırlamaktan başka bir amaca hizmet etmez.

Bu koşullarda yapılacak olan Ermenistan ziyareti, milli çıkarlarımıza tümüyle aykırıdır.




--
***************************

İŞÇİ PARTİSİ
Telefon: (0312) 231 81 11
Faks: (0312) 229 29 94
http://www.ip.org.tr/
http://www.doguperincek.gen.tr/
http://www.oncugenclik.gen.tr/
AYDINLIK: http://www.aydinlik.com.tr/
ULUSAL KANAL: http://www.ulusalkanal.com/
KAYNAK YAYINLARI: http://www.kaynakyayinlari.com/
BİLİM ve ÜTOPYA: http://www.bilimutopya.com.tr/
TEORİ Her ay bayilerde!


-----------------------------------

İşçi Partisi
Soma İlçe Başkanlığı

Kurtuluş Mah. Başaran Sok. No:3 Soma/Manisa
Tel:(0236) 612 10 55 E-Posta: ipsoma@gmail.com

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.