4 Eylül 2008

İŞGALİN ANLAMI YOK MU?!

İşgalin anlamı yok mu! Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Rüstemhanlı: Bizi katledenleri ödüllendirmeyin
CumhurbaşkanI Gül´ün Ermenistan ziyareti, Azerbaycan´da da büyük tepki yarattı.
Partilerden sivil toplum kuruluşlarına kadar her kesim kırgınlık ve kızgınlığını dile getirdi. Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, "Kardeşimiz Türkiye, bize bunu yapamaz!" dedi.

Azerbaycan´da ´Gül´ isyanı

Cumhurbaşkanı Gül´ün ziyaret hazırlığı Azerbaycan´da geniş yankı buldu. Azeriler, Gül´ün Erivan´a gitmesi halinde Türk Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenleyecek
Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı , Gül´ün Ermenistan´a yapacağı ziyarete bir anlam veremediklerini ve gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirtti.
Azerbaycanlıların en çok güvendiği ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Rüstemhanlı, "Biz yakın bir zamanda Hocalı gibi bir katliam yaşadık. Topraklarımız işgal altında. Bugün de şehitler geliyor kapımıza. Bize destek olduğunu bildiğimiz, en fazla güvendiğimiz Türkiye´nin bu hareketi, Azerbaycan halkını çok üzecektir" yorumunu yaptı. Rüstemhanlı, Türkiye´den bir sivil toplum kuruluşunun ya da derneğin Ermenistan´a gitmesi ile Cumhurbaşkanı´nın gitmesi arasında çok büyük fark olduğunu vurgulayarak "Sayın Gül´ün ziyareti, bizi rencide eder. Üstelik bu ziyaretten Türkiye´nin kazanacağı hiçbir şey yok. Tek kazançlı çıkacak olan Ermenistan´dır. En çok üzülecek durumda olan ise Azerbaycan´dır" dedi. Azerbaycan halkının, Akdamar Kilisesi´nin onarımı konusunda da Türkiye´ye tepki duyduğunu belirten Rüstemhanlı, sözlerini şöyle tamamladı.

Beklentimiz yüksek

"O dönem, bunun nasıl yapıldığına bir anlam verememiştik. Bizim Karabağ´daki bütün camilerimizi, abidelerimizi yerle bir eden Ermenistan´a, Türkiye´den gelen bu taltifin nedenini anlayamadık. Azerbaycan, Karabağ meselesinde bir adım geri çekilse ya da taviz verse büyük infial yaşanır. Kardeşimiz Türkiye´den de beklentimiz bu yöndedir. Bizleri dikkate almak zorundalar. Hocalı soykırımı ve işgaller, Türk olduğumuz için yapıldı. Türkiye´nin bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyoruz."



Yeniçağ-Selda Öztürk Kay

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.