20 Eylül 2008

Kanunsuzluğu Övmek Suçtur.


Askerimizin 28 Şubat görüşünün devam ettiğini söylemesi hukuksuzluğu savunması anlamına gelmektedir. 28 Şubat BÇG'nin yani Ergenekon Çetesinin bir ürünüdür.
Darbeyi övmektir.
Darbeyi övmek suçtur.
Darbeci olduğunu da ilan etmektedir.

28 Şubat ülkemiz için bir garabettir. Gnl Krmy Bşk 27 Ocak'ta İsrail ziyareti ardından bir ay sonra böyle bir post modern darbe yapılmasını da İsrail bağlantılı olarak yorumlamamak mümkün gözükmemektedir.

İsrail bağlantılı olarak gerçekleşen bu darbeyi ve ondaki görüşleri savunmak akıl ve bilimle ve ülkesini sevmekle bağdaştırılabilecek bir açıklama olamaz. İsrail'den gelen talimatlar mason locaları tarafından servise konulmuştu. Masonluk ve İsraillilik kokan bir darbeyi ağlama duvarında pozlanan bir gnl krmy başkanından sadır olan sözlerde ifadesini bulması yadsınmamalıdır. Askerin gazetecilerle yapmayı planladığı bilgilendirme toplantıları da laikliği baskı olarak kullanan orgeneralin bir taktiğidir.

Laikliği kaldırsanız konuştuklarından bir anlam çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Bu toplantıların da siyasete müdahalenin bir yeni açılımlı versiyonu olacağı gözükmektedir. Bu darbeyi savunan ve asker olup darbe yapma hevesi bulunanların bir hilesi gibi gözükmektedir. Bunu zaman gösterecektir. Bu süreci destekleyen medya semirdi. O zaman ki BÇG ne idiyse bugünkü Ergenekon da odur. Toplumun olayları sizin anlattığınızın çok önünde anladığı ve algıladığı da muhakkaktır. Askeri siyasetin içine çekmeyin diye uyaran orgeneral siyasetin en ince olanlarını yapmaktadır. Bu basın bildirgeleri veya toplantıları siyasetin içinde olmak isteği olarak yorumlanmaktadır. O halde askerimizin Ergenekon'u açıkça desteklediğini ve Ergenekon'la ilgili olduğunu ve aynı zamanda İsrail kaynaklı, Amerikan güdümünde bulunduğunu ve millileşmesinin gereği de ortaya çıkmış bulunmaktadır. Su götürmez gerçekleri görüp de hala vatan evlatlarına, vatan edebiyatı yapanları, milletimiz tanımalı, teşhis etmeli ve kendini dini ve milli duygularla güdülenmeye izin vermemelidir.

Amerikan Yahudi düşünce kuruluşlarının da ordumuzu ele geçirmediğini söylememiz mümkün mü? Ülkeyi soyup soğana çevirenlerin içinde bulunan generallerle ilgili bir işlemin yapılmamış olması da ayrı bir hukuki dezenformasyon değil mi? Ülkemizde ihaleler kovalayan generallerinde olduğu ve hukuki kovuşturmalara tabi tutulmadıkları da biliniyor. Artık darbelerin modern, post modern, e muhtıra, bilgilendirme veya yönlendirme toplantıları ülke gündeminden düşmelidir. Artık suçlu insanları koruma güdülü anlamlandırılacak ve hukuku zedeleyecek tavırlardan kaçınılmalıdır. Yanlışın izahı insani değildir. İzah da ziyaret de yanlıştır.

devamlı illegal dış güdülenmelerin ortağı olarak görmek, okumak ve bilmek istemiyoruz. Amerika ve İsrail'den güdülenen bir ordunun tavırlarını Türk halkı olarak hazmetmemiz ve benimsememiz mümkün değildir. Ülkemizde her şeyin şeffaf olması gereği ortadayken, Sayın Başbuğ'un bu basın toplantılarını hayra yorma lüksünü bize bahşetmesi gerekmez miydi? Bazı gelişmeleri beğenmekteyiz. Suç ve suçluların takibinde askeriyemiz bir hayli yol almıştır. Bunu isteyerek veya istemeyerek teknolojinin nimetleriyle kavuştuk. Genç subayların darbe yapma heveslerine en sert muameleyi kanunlarımıza ve hukukumuza, güçlü bir duruş verecek, kamu adına yetki verilmesi gerekmektedir. Askerden izin almadan sorgulayamamak hukuksuzluğu perçinlemiş yıllarca… Şimdi bu hukuksuzluklardan kendileri de mustarip olanların izin vermesiyle Ergenekon davası bu aşamaya gelebilmiştir. Burada sizin de katkılarınız olmasına rağmen son ziyaretleri sahiplenmenizi doğru bulmuyoruz.

Halkın arasına karışmak, korumalar zorunda yürümek birkaç vatandaşla tokalaşmak ve iki kelam etmekle olmaz Sayın Paşam. Halkın inançlarına saygılı ifadelerimizle, onların inanç ve geleneklerini hayata taşımalarına izin vermekle olur. Onları çocuklarını evinize misafir etmekle olur. Onların çocukları zenginleşmekte diye laiklik ardına sığınıp onlara veryansın etmemekle de olur. Düşün ve çalış hayatın sizin gibi olmayanlara, silah doğrultmamakla olur. Sözlerinizle dövdüğünüz halkın içinde, bulunmakla sevgili olunmaz. Halimiz ve kelamımız bir olup sevgiyi yaygınlaştırmakla, vatanın da birlik ve beraberliğini korumuş oluruz. Halkın arasında düşüncelerimiz konuşuldukça beraberlik harcını koymuş olursanız, dağda teröriste sıkılan silahın en güzelini keşfetmiş olursunuz.

Ülkenin felahı, kardeşliğin tesisi için gerçekçi adımlarınızı bekliyoruz. Yeni açılımlarınızı ümitle destekliyoruz. Ama ihtiyatımızı anlamanızı da istirham ediyoruz. Siz önemseyin önemsendiğini hissetsin ki vatandaş, bir ve beraber olabilelim. Terörün isteğini savmış halkı yanımıza almış olabilelim.

Sadece asker cenazelerinde, törenlerinde değil, onların düğünlerinde de sizleri görmek isteriz. Cuma namazlarında, bayram namazlarında da halkın arasına karışmanızı dileriz. Tabii ki bu halkla beraberliğin harcına atılan çimento olur. Cenaze Müslüman'ı olup, diğer durumlarda laiklik baskısına sığınan söylemlerinizi, davranışlarınız ve ortaya koymak istediğiniz portreyle uyumlu görmüyoruz.


1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.