2 Eylül 2008

MAHALLE BASKISI MI?

Türker Akın Sağlık

Olmuyor efendiler!

Demokrasi türküsünü ’Saz Heyetiyle’ okumaktasınız.

Fikir ve inanç özgürlükleri sloganınız. Yıllardır bu masalı dinledik. Demokrasi tatlısı vatandaşın sofrasına gelmedi. Kendi vatandaşının yaşam tarzından ve inançlarından korkan ve yasaklamak için her yolu deneyen politik manevralar bıktırdı! Özgür iradesini beyan ve düşüncelerini ifade yaşına gelmiş, kısaca ‘Reşit Olmuş’ kız çocuklarının emekleri ve gayretleriyle kazandıkları Üniversitelere kayıt yaptırmasına, başörtüsüyle öğrenim görmesine tahammül etmediniz. Yasaklarla yaşamak ve yasaklara boyun eğmek istemeyen ve demokratik haklarını ifade edenlere karşı cevabınız yine yasak oldu. Olmuyor efendiler! 21.yüz yıl manzarasına yakışmayan yasaklarla yarına ulaşamazsınız. Sizin gibi düşünmeyen, yaşamayan, inanmayan milyonlarca insanı dışlayamaz ve haklarından mahrum edemezsiniz! TBMM varlığı ve yapısıyla ‘Milletin Egemenliğinin’ temsilcisi. Millet oylarıyla temsilcilerini seçmiş. Temsilcileri ‘Yasakları Ortadan Kaldıran’ yasal düzenlemeler yapmış.
Seçmenin % 80’i yasakçı CHP ve düşünce yapını onaylamayarak 68 yıldır muhalefete mahkûm etmiş. Toplumsal yapı ‘Demir Perde Ülkesi’ olmak istemiyor. ‘Sopalı Demokrasi’ uygulamaları millet tarafından onaylanmıyor. Yasakçılık ve baskı denildiği zaman akıllara gelen CHP ve darbeli yıllar oluyor. Millet iradesi demokrasi konusunda ısrarlı.
Olmuyor efendiler! Kafalarınızı kumdan çıkarmaya çalışın.
Bu ülke insanı insanca ve inançlarını yaşarak, hoşgörü, dayanışma ve birlik içinde yaşamak istiyor. 25 yıldır terörle mücadele eden Mehmetçiklerin anaları başörtülü. Şehid cenazelerindeki manzaraya bakın. Başörtülü analar ve şehit fotoğrafları perçinlenmiş. Milletimizin büyük çoğunluğu ve varlığı inançlarıyla ayaktadır. Felaketlere, fukaralığa, iç kargaşalara rağmen milletin varlığı bütün engelleri aşmaya yetmiştir. CHP zihniyetinin ‘Mahalle Baskısıyla’ şartları kötüleştirmeyin. Milletimizin taleplerine karşı durmayın. Milletin seçtiği parlamenterler ve meclis iradesi 411 karar sayısıyla ortaya konulan yasal değişiklik karşısında yer alan CHP zihniyeti ve ‘Ümraniye Soruşturması’ sebebiyle tutuklananlar olmuştur. Ne yazık ki, toplumun beklentisi olan bu yasal değişiklik iptal edilmiştir. Gerekçeli kararı dahi yazılmamıştır. YÖK kadrolarında yıllarca hücre faaliyeti yapan ve örgütlenen yasakçı elitler olarak tarihe geçen rektörlerin baskı gücü oluşturmaları ve üniversiteler bünyesinde yasakları ısrarla sürdüreceklerini ilan ettikleri basın açıklamaları demokrasi karşıtlığı olarak tarihe not olarak geçmiştir. Nerede bir tören olsa ve başörtülü milletimizin evlatları, anaları töreni izlemeye gelse yasakçılık devreye girer. Sayısız örneğine tanık olduk. Böylesi itibar yıkıcı, onur yaralayıcı davranışlar kimseye kazanç sağlamaz. En son 30/Ağustos törenlerini elinde Türk bayrağı ile izlemeye çocuğuyla gelen başörtülü bir bayanın Denizli’de uğradığı dışlanma ve protokol tribününden çıkartılması ayırımcılık olarak, mahalle baskısının tezahürü olarak yansımıştır. Vatandaşlarımızı sınıflara ve kategorilere ayırmak, dışlamak, ezmek, rencide etmek ‘Fay Hatlarının’ sarsıntılarına sebep olur. Baskılar ve yasaklamalarla bir arpa boyu yol alınamadığı ortadadır. Demokrasi dışı tutumlarla siyaset yaptığını zannedenler yanıldı. Toplum dışı kalmanın hezimetini yaşadı. 70’li yıllarda yaşamadığımızı birilerinin anlaması gerekiyor. Kaos telalığı yaparak, darbe dönemi yasalarının arkasına saklanıp demokrasicilik iddiasında bulunanlar yanılıyor. ‘Sopalı Demokrasi’ uygulamalarıyla yarının dünyasında yer alamazsınız. Toplumu dışlayarak ve iradesinin yansıdığı parlamento kararlarını yok farz ederek uyumlu şartları da kuramazsınız. Genç nesiller inandığı şekilde konuşacak ve fikir özgürlüklerine sahip çıkacaktır. Genç nesillerin inançlarına yasaklar getirerek totaliter faşist yaklaşımlarla korkunç portreler çizersiniz ve anlaşılmazlığınızı şikâyet etme hakkınız da olamaz. Çocuğu ile bayram törenleri izlemeye giden başörtülü bir anneye hakaret ederek ve tören dışına atmakla çağın dışında olduğunuzu anlamalısınız efendiler! Dün kapandı. Dün özlemleriyle yasakları savunmayın. Bugün yaşanıyor ve toplum düne dönmeyecek kadar şuurludur. Önümüzdeki seçimlerde sandıklardan çıkacak sonuçlara bir göz gezdirin. Bir önceki seçimleri analiz etmediniz. En azından yarını düşünün. Milletin cevabını verdiği saha seçim günleri oluyor.

İnsanımız iterek, tekmeleyerek, rencide ederek, darbe koşulları arzulayarak gardiyancılık oynamayınız.

Milletin inançlarına saygılı olunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.