27 Eylül 2008

Teğmenin bu sözleri çok tartışılır

Teğmenin bu sözleri çok tartışılır Ergenekon soruşturmasının 7nci dalgasında tutuklanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, mahkemede verdiği ifadede bakın neler söyledi. 27 Eylül 2008 Cumartesi 11:00 Ergenekon soruşturması kapsamındaki 7. dalga operasyonunda tutuklanan teğmen Mehmet Ali Çelebi, mahkeme ifadesinde, aynı soruşturmada daha önce tutuklanan emekli maliye müfettişi Kemal Aydın ile tutuksuz yargılanan kardeşi Neriman Aydın'ın "Genelkurmay Başkanlığı nezdinde itibarlı kişiler" olduklarını söyledi.

ASKERİ İSTİHBARATIN BİLMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre; komutanlarıyla ilgili topladığı bilgileri Aydın kardeşlere ilettiği ve darbe planları yaptığı öne sürülen Çelebi, "Kemal Aydın'ın Genelkurmay Başkanlığı'na yazmış olduğu mektuplar var. Kuvvet komutanları ile bağlantıları var. Bu kişilerin terör örgütü olmaları halinde askeri istihbaratın bunları bilmemesi mümkün değil. Eğer bunlar terör örgütü mensubu olsalardı askeri istihbarat bizi uyarırdı" dedi.

TUĞGENERAL GENELKURMAY BAŞKANININ SELAMINI GETİRDİ

Kemal ve Neriman Aydın'la 3 yıldır görüştüğünü, kendilerinin Kemal ve Neriman Aydın'la görüştüğünün basına yansımasının ardından Tuğgeneral M.B.'nin çalıştıkları birimde kendilerini ziyaret ettiğini ileri süren Çelebi, "Kendisi ile görüştük. Bu kişileri tanıdığını, bu kişilerle görüşmemizin hiçbir zararının olmayacağını, iyi insanlar olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanımızın selamını iletti, 'Gözlerinizden öperim' şeklinde söylediğini iletti" iddiasında bulundu.

KARARGAH EVİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Kemal ve Neriman Aydın'ın evine hafta sonları gidip kaldıklarını söyleyen Çelebi, "Genelde Noyan Çalıkuşu arkadaşımla birlikte gidiyorduk. Kemal ve Neriman Aydın'ın kaldığı evin karargah evi olarak nitelendirilmesi mümkün değildir" dedi. Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan teğmen Noyan Çalıkuşu da, ifadesinde, Kemal ve Neriman Aydın kardeşlerle ilgili Çelebi'nin söylediklerini tekrarladı, Tuğgeneral M.B.'nin kendileriyle görüştüğünü savundu.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.