28 Eylül 2008

Tuncay Özkan bir günde o hale nasıl geldi?

>Tuncay Özkan bir günde o hale nasıl geldi? Nuh Gönültaş "İnsan zor zamanlarda belli" olur derdi rahmetli dedem. Hatta Şair İsmet Özel'in "Zor zamanda konuşmak" adlı bir kitabı da var. Gördünüz mü Tuncay Özkan'ın son halini... O "küçük dağları ben yarattım" havası gitmiş, yerine bezmiş, çökmüş, omuzları düşmüş bir adam gelmiş.

Bir günde insan nasıl bu hale gelir? "Polisin eline düşersen gelirsin" diyecek olursanız size Ergenekon'un 8. dalgasında gözaltına alınan Nurseli İdiz'in sözleri ile cevap verilebilir:
"Gözaltı sırasında bize çok iyi davranıldı. Hem Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, hem de Cumhuriyet Savcılığı'nda inanılmaz medeni bir yaklaşımla karşılaştık. Çok değişmiş her şey. Bunu görmekten de mutluluk duyduk."

Her ne kadar bu sözler daha önce tutuklanıp serbest bırakılan Sinan Aygün'ün tutuklu kaldığı süreyi "Devletimizde misafir olduk, ekmeğini yedik suyunu içtik, devletimizin bize hakkı geçti" şeklinde anlattığı gibi anlatıyor olsa da bütün bunlardan en azından polisin gözaltılarda zanlılara iyi davrandığı fikrini çıkarabiliriz.

O halde Tuncay Özkan nasıl bu hale geldi?

Basit... Yıldızı söndü, yaldızları döküldü. Dava adamlığı test edildi, onaylanmadı...

Demek ki bu işler meydanlarda başörtülü kadınların başını açmaya benzemiyormuş!

Veya Türkiye güzeli kadınlarla birlikte yaşamaya hiç benzemiyormuş!

Demek ki bu ülkede öyle "Bu ülkede bana kimse bir şey yapamaz" mantığıyla kabadayıca ona buna çatmanın, hareket etmenin de bir bedeli varmış!

Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, Tuncay Özkan...

Dün üçü de Ergenekon gerekçesiyle tutuklandı.

Pınar Kür diye yaşlı bir hatun var. NTV'de Aysun Kayacı ve Müjde Ar'la birlikte "Haydi Gel Bizimle Ol" programını yapıyorlar. Tam bir "iki çiçek bir böcek programı..."
Aysun ve Müjde ne kadar güzelse, bu kadın o derece güzel değil. Ama kendisini Saba Melikesi ya da Kleopatra sanıyor olmalı ki...

Bu durum elbette beni ilgilendirmez, ama Akşam'dan Burhan Ayeri yazmış, aktarıyorum:

"Pınar Kür çatlamış asfalta dönmüş göğüs kısığını kamufle ederse daha mutlu olacağız..."

Bu Pınar Kür, Nurseli İdiz'in gözaltında geçirdiği sure ile ilgili söylediği olumlu sözleri "Gözaltında sana tecavüz etmedikleri için böyle konuşuyorsun" diyerek eleştiriyordu.

Acaba Pınar Kür'ün böyle bir tecrübesi mi var?

Her şey değişir tabii ki polisler de... Ama bu tiplerin kafa yapısı asla değişmez.

Neyse bunlar tatsız konular. Bitirelim artık.

--
Bir görüşün, anlayışın, ideolojinin vb. nin taraftarı olmak nesle olmayı her zaman engelleşimtir, engelleyecektir. Ayrıca taraftar olmak güçsüz kişiliklerin bağlandığı bir yoldur. Kendilerini ancak bu yolla ifade ederler. Aslında kendileri yoktur. Kendilerinin önüne paylaşmaları için konan her ne ise ondan dem vururlar. Oysa Allah her kulu için kendi kendine düşünmesi, gerçeği bulması için beyin vermiştir. Neden insanlar kendi beyinleri varken, kimi hesap içinde olanların beyinlerinin ürünlerini kullanırlar ki...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.