T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Abdullah bin Huzâfe’nin fedakârligi

Abdullah bin Huzâfe'nin fedakârligi

 

Abdulluh bin Huzâfe es-Sehmî cok cesur sahabe idi. Bizans'a esir dusmustu. Bizans komutani onun cesaretini duymustu. Bu cesur insani kendi tarafina cekmek isteyen Bizans komutani Hiristiyan olmasi sarti ile onu iktidarina ortak yapma teklifinde bulundu. Aldigi cevap "hayir"di.

 

Iskencenin akla hayale gelmeyenini tatbik etmisler, dininden donmeyince de idamina karar vermislerdi. Bu karar uzerine Abdullah aglamaya basladi. Bizanslilar saskindi; zira kafasini defalarca kaynar suya sokmuslar, atlarin arkasina baglayip suruklemisler, butun bunlara katlanan birinin aglamasina anlam verememislerdi. Ona korkuyor musun? diye sorduklarinda;

"Boyle bir tek canla gidecegim diye uzuluyorum. Arzu ederdim ki basimdaki saclarim adedince basim olsun onlari sevdigim Allah ve Rasulu'ne feda edeyim. Ama su anda buna sahip degilim ve sadece bir can feda edebiliyorum." seklinde cevap vermisti.

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.