30 Ekim 2008

[ANADOLU HABER] Baran Dergisi 95 Sayı Çıktı Tüm Bayilerde...




bu destan

suların akısı gibi

küfrün surlarına tırmanısın

ve ilklerden baska örnek tanımaksızın

savasanların


sen! anadolunun sahibi

sen! beklenen

sen! kurtulacak

ve kurtaracak olan



duy milyonlarca hasretin sesini

sen eryürek nasipli

beklenen sensin

özlenen sensin

gözlenen sen...

 
 
 
 
 

95. SAYI TÜM BAYİLERDE!





BARAN'dan - 95
Mücahid Mehmetçik Misyonu
ve
Millet-Ordu


Liberal çapulcu* demokratik sömürgeleştirme ajanı* Domuzlar Diktatoryası'nın ve teröristbaşı* bebek katili AB-D tetikçisi Bertaraf gazetesi* TSK'yı"demokrasi ve özgürlük için hizaya davet" ediyor. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Aktütün'deki hadiseler sonrası Balıkesir'de yaptığı konuşmaya cevap veriyor: "Tehdidi Bırak* Hesap Ver"

Irak'ın kuzeyindeki çatışmaları görüntüleyen teröristbaşı Amerikan damgalı uydu fotoğrafları* yaptığı yankıyla ordu ve kamuoyunun zihninde ilk anarşik mikroplarını doğurdu. Bertaraf'ın tetikçiliği birçoklarına* "Artık ordudan hesap sorulabilir… Aktütün bunun için başlangıç olabilir… Orduya da dokunulabilir!" falan filan dedirtti.
İşte bu* "Ergenekon" operasyonlarının 2008 bitmeden yapılan bir başka sürümüdür.
(Devamı BARAN 95. Sayıda)

...
"Gerekeni gerektiği yerde yapacak" şuur önünde Taraf'ın hakkı Bertaraf edilmektir* ancak bunu pratiğe dökecek şuur* Mücahid Mehmetçik geçmişini hatırlayan asker ruhiyatında olabilir. Zaten bu şuur bu orduda hakim ve amir olsaydı bu Amerika'nın taşra gazetesi de olmazdı. BerTaraf bu şuurun hamle sahibi ve hakim olma ihtimali üzerine çıkarılıyor.

Özde orducu geleneğimize düşman turuncu balkabağı generallerin ön plânda tutulduğu çanakçı-çapulcu basını da üstüne koyarak liberal çapulcu Taraf'ın dilini çıktığı yere sokup yutturacak şahsiyetli bir inkişaf olduğunda* orduya sorgusuz sualsiz evlatlarını teslim eden bu milletin Mücahid Mehmetçik Misyonu hatırlandığında* dün verdiği "İstiklâl Savaşı"nı* bugün Irak Mücahid Silahlı Kuvvetleri'nin verdiğini anladığında ordu gerçek ordu* millet-ordu olacaktır.
(Devamı BARAN 95. Sayıda)

...
Anadolu çocuğunun cenazelerinin teşhiriyle yapılan ajitasyonlarla düşman medyası* milletin vicdanını kanırta kanırta hadise öyle bir noktaya kıvrıldı ki* timsah gözyaşları arasında birden bünyemizdeki "ordulaşmak" istidadı ve "silahlı kuvvetler" geleneğini imha ve inkâr maksatları sırıttı.

Ergenekon operasyonları* davası ve iddianamesi bu Amerikancı propagandaya "görsel malzeme" teşkil ederken* casus uydu fotoğrafları ordu içinde casus faaliyeti yürüten orduculuk aleyhtarı liberal çapulcular için "suçüstü deliller" oluyor. Böylece Tetikçi Taraf'ın anti-militarist/anti orducu propagandası "meşruluk" kazanıyor.

Hudson'un alçak senaryolarının versiyonu bu oyunda* orduyla halkı anarşiye sürüklemek* esas düşman Amerika'yı gözlerden kaçırmak* Anadolu Kürt halkını da Barzani-Talabani çapulcularının kucağına itmek gayeleri bir arada ve eşzamanlıdır.

Ber-Taraf'ın en "masum hakikati" dahi* "asker" doğuran bu milletin uğrayacağı zarardan daha beter değildir. Türk'ün ve Kürd'ün 1000 yıllık ortak yaşanmış kaderini* yine Kürd'ü ve Türk'ü aynı akıbeti paylaşmaya mahkûm etmek için plân* tuzak ve senaryolar tertiplenmektedir. Esas düşman AB-D'nin hedefi* Taraf gibi "sansasyon" haberlerle tetikçilik yaparak kitleyi yerli unsurlar barındıran yapılara karşı provoke etmektir. Kürt meselesi üzerinden ordu bitirilemez* ancak "dokunulmazlara dokunuyoruz* darbecilere yargı yolunu açıyoruz" ağızlarıyla bu milletin orducu geleneğini aşındırmak* zamanla yok etmek* Anadolu insanını sömürgeleştirmek maksadını taşımaktadır. "Cici demokrasi" ve "özgürlük" tuzağına ne Türk* ne Kürt ne de bir başka insanımız düşmemeli… Buna kendini Anadolu insanından bilen asker de dahil.
(Devamı BARAN 95. Sayıda)

...
AKP* prim verdiği tetikçileriyle beraber bu milletin evlatlarının kanını* Kürd'ün hainleri Barzani-Talabani'yle tıkındıkları zıkkımın üstüne meze yaptı! Taraf'ta bu gerçek yazıyor mu?

Her çatışma sonrası bebek katili Amerika'nın doğumuzdaki erketesi Talabani-Barzani'ye mikrofon tutuluyor* bu çapulcular 'çözümün tarafı' gibi gösteriliyor. Öcalan'ın İmralı'dan Anadolu'dan çözüm teklifleri bu çapulcuların propagandasını yapan düşman basın tarafından bastırılıyor. Şu açıktır ki BerTaraf* Barzani ve Talabani'nin sesidir. Bunların da* Öcalan'ı dışlayan basının da sahibi aynı mihraktır: Terörist başı Amerika!

Irak'a gömülen bebek katili Amerika'yı kurtarmak isteyen de bu çapulcu basındır. Bu noktada haftalık BARAN dergisinin 60. sayısında yer alan Sayın Osman Halid'in "Operasyon ve Tarihî Misyon" başlıklı yazısından aktaracaklarımız önemlidir. Halihazırda yürütülmek istenen plânın ve bu plânı güçlendirmek için Talabani-Barzani ve içerideki çapulcularının sık sık tekrarlayıp durduğu "Psikolojik duvar aşıldı" propagandalarının içyüzü hakkındaki şu satırlara dikkat:
(Devamı BARAN 95. Sayıda)

...
Liberalizm düşüncede anti-orducu* anti-militaristtir.
Ordunun "masum"luğuna inanmaz.

Militarist anlayış her zaman tehlikelidir zira "Hükmünü silah ve zor yoluyla infaz edebilir".

Liberal Çapulcu Taraf'ın zehir kusan kalemlerinin tamamında bu hissiyat ve düşünce hakimdir.

Açık yazamayanı* yazılarının satır aralarında kendini ele veriyor. Açık yazanı şöyle diyor:

"Tarihi* savaşla* insan öldürmekle* kitleleri sürmekle* cinayetlerle dolu Türk milleti!"

TSK'nın 'hizaya gelme' mecburiyeti ayrı...

'Hizaya gelmek' demek; İstanbul'u* Mısır'ı* Bağdat'ı fetheden bir ordu olduğunu anlayarak İslâm'a yaklaşması demektir.

Yoksa liberal çapulcu* mücerred ordu düşmanı "dünya vatandaşı"* vahşi Batıcı* dinsiz* hedonist* batı hayat çamurund debelenen "hiza" değil!..

(Devamı BARAN 95. Sayıda)
Cumali DALKILIÇ



BARAN 95'den Başlıklar:



İŞKENCECİ KÖPEKLER HESAP VERECEK!

Bâkî AYTEMİZ
Politik hedefine nazaran tarif edecek olursak* emperyalistlerin emelleri doğrultusunda* vatansever ve anti-emperyalist mücadele içerisinde olanları yollarından çevirmek* anti-emperyalist mücadeleye darbe vurmak adına NATO tarafından turuncu kuvvetlere öğretilen ve NATO tarafından devşirilmiş bu turuncu kuvvetlerce kendi vatandaşlarına tatbik edilen fizikî güç kullanımına havi bir uygulama.

Şimdi burada dikkatinizi çekmek istediğimiz nokta şu ki* işkenceciler ya* yaptıkları işin aslında Amerikan köpekliği olduğunu anlamayacak derecede hödük olanlar içerisinden seçilir ya da o mesleğe bir kere girdikten sonra istidatlarındaki hayvanlığın ortaya çıkması neticesi kâmil birer işkenceci olma yolunda ilerlerler!

Onlar için korumaları gereken vatan* kendilerine maaş verenlerin saltanat sürdüğü* bellerine silâh takarak* "hadi aslansın sen!" diyerek gaz verenlerin kendilerine tahakküm ettiği yerdir. Hayatlarında bir kez babaları ya da büyükleri tarafından sırtları sıvanmamış ve "aslan oğlum" denilerek şefkat görmemiş olduklarından* amirlerinin arada verdikleri bu gaz onlar için büyük önem taşır ve madem amirleri kendilerine tahakküm etmektedir* o hâlde amirlerine tahakküm edenler de bütün ülkeye tahakküm etmelidir. İşkenceci psikolojisi çok vahimdir; beline silâh koyup* cebine para koyan adam için kardeşine ve babasına silâh doğrultacak kadar aşağılıktır. Zira* bütün o pislikleri bildiği ve şahit olduğu hâlde* erkekliği yok edildiği için itaat eder. Kendi erkekliğinin yok edilmesinin hıncını* kurbanlarının hayalarını burup onları da hadım ederek almak ister. Bundan da büyük zevk alır. Sonra da ordan aldığı erkeklik gücü ile akşam karısını koynuna çağırır.

Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...



Crème de la crème- İnfanticide-Pedofil

Dr. Hakkı AÇIKALIN
Fransızca olan bu deyim bire bir tercümesiyle 'kaymağın kaymağı' veya 'kremanın kreması'. Meâli ise 'en iyinin en iyisi' (Best of the best) veya 'en üst tabaka* kaymak tabaka'. Büyük bir ilgiyle izliyoruz ve keşfediyoruz... Batı biliminin* özellikle de Fransız ekolünün crème de la crème ustalarından birinin şiddete yaklaşım biçimlerinden bir örnek cümleyle girelim:

İnsanoğlunun kendi türdeşine karşı uyguladığı sayısız şiddetten biri pedofili'dir (çocuk seviciliği* sübyâncılık).

Cellât ile kurbanı arasındaki ilişkiyi tersinden ele almak mümkün mü? Bir örnek verebilir miyim: Hasta M. pedofildir. Bohem burjuvadır. Yüksek ve ince zevkleri vardır. Müzikle* tiyatroyla* felsefeyle* san'ât tarihiyle ve mimariyle ilgilenir. Birçok 'haz'ı tatmıştır. Tatmadığını ileri sürdüğü zevkler arasında cinâyet* tecâvüz ve sübyâncılık vardır. Bu konuları da içine alan bir roman yazmaya karar verir ve romanı neredeyse tamamlar. Fakat* sonuna yaklaştığında bu hazlardan birini yaşamak ister ve aralarından pedofiliyi seçer. Ancak bu sıradan bir pedofili eylemi olmamalıdır. Bu eyleme maruz kalacak olan çocuk bir 'kahraman'ın çocuğu veya bizzât kendisi 'kahraman' biri* eylemi yapan da 'sefîl' bir kişi olmalıdır. Eylemin akâbinde ise roller değişecek ve cemiyet karşısında 'kahraman' çökerken 'sefîl' gerçek kimliği olan 'asîl'e dönüşecektir. Ve; romanda her ikisi de 'kahraman' olacaklardır. Cellât'ın kurban* kurbanın ise cellât olacağı bir eylem. Kurbanını aramaktadır 'cellât-kahrama
n'.
Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...
 
 
Ergenekon Davası Dosyasındaki
İlginç Belgeler -1-


BARAN
Belge Adı:"istihbarat arenasında sanat.doc"

Bu belge sanıklardan Ümit Oğuztan'ın bilgisayarından elde edilmiştir.
Delil Klasörü numarası: 360
Belge hakkında bilirkişilerin görüşü:
Söz konusu dökümanda sanat dünyasının gizli örgütlerin amaçlarına ulaşmak için nasıl kullanıldıkları örnekleriyle anlatılmış olup Türkiye'de bazı ünlü sanatçıların isimleri ile bağlantılı oldukları bürokratların konumları ile beraber belirtilerek hangi alanlarda kullanıldıkları anlatılmış olup...
Belge'den seçmeler:
Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...



Kapitalizm Çöktü...
Devletlerini de Biz Çökertelim!


Sezai KIRLANGIÇ
Çöken sadece kapitalizm değil* onunla birlikte gelen yaşam biçimi* üretim biçimi* tüketim biçimi ve inançtır. Çöken sadece kapitalizm değil* son 400 yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran insanlık düşmanı* tabiat düşmanı barbar Batıcılık ve sömürgecilik anlayışıdır. Çöken sadece kapitalizm değil* beraberinde besleyip büyüttüğü* cemiyete has sermayeyi urlaştırma ve kanser etme pahasına oluşturduğu 'çok uluslu karunlar'dır. Çöken sadece kapitalizm değil* son dört yüzyıldır milletlerin üstüne estirdikleri soykırımcı ve yağmacı terörist faaliyetlerin odaklandığı* devletleştiği ABD özelinde ki 'Deccaliyet'tir* şeytancılıktır. Çöken sadece kapitalizm değil* devletleri* milletleri* toplumları* aileleri parçalamak* bölmek* yönetmek ve sömürmek esasına dayanan çekirdek aile endüstrisidir. Evet* batı kendine has sömürgeci tavrının 'bumerang etkisi'ne maruz kalması sonucu çökmektedir* çökmüştür. Afganistan* Irak* Somali* Darfur* Bosna* Çeçenistan bu etkiyi açığa çıkarmış olmanın* derinleşmesini sağlamanın ve ulvileşen bir heyacanla 'dönüşümü' kolaylaştırmanın haklı onuruna sahiptirler.
Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...



Kırgızistan'da Darbe Olacak mı?

Dilmurat YVASEV - BARAN Orta Asya



Mutlak Fikir ve onun Tatbik Fikri yani İslâma Muhatap Anlayış… Mutlak Fikirden hareketle kurulmuş dünya görüşü* çağımızda eşya ve hadiselere bakış tarzı. Ortak bir siyasî ve askerî dil; diyalektik* ahlak* estetik* dil ve davranış birliği…
Kuran ve Sünnet ölçüleri yerli yerinde ama ona bakan ve yorumlayan gözler farklı; bunun için İslâma muhatap anlayış şart. Ölçüleri doğru anlamak için "ölçülendirme ölçüleri" gerekiyor. İslâm birliğini sağlayacak anlayış mihrakı ve bundan hareketle aksiyon birliği ancak böyle temin edilir. Birinin "kara" dediğine diğerinin "ak" dememei için.
İslâmi ölçülerin ve anlayışların bulanıklaşmasına karşılık onları asliyetine kavuşturan ve billurlaştıran ve çağın ihtiyaçları-meselelerine de çözümler kavuşturan sistem çapında fikriyat…

Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...




Gönüldaş* Komutan Carlos'tan Mektup...





BARAN
Hatırlayacağınız gibi* bayramın ikinci günü Haber Müdürümüz Fazıl duygun'u telefonla arayan Gönüldaş Carlos'un mesajını sizlere iletmiştik. şimdi de* Gönüldaş Carlos kendisini ziyarete giden Av. hasan Ölçer Bey'e gönderdiği ve tüm İBDA'cılara hitaben yazılmış bayram tebriğini yayınlıyoruz.
Ilich Ramirez Sanchez Poissy* 1 Ekim 2008
Av. Hasan Ölçer


Dear Comrade*






Kutsal orucun kutlaması olan HİCRİ 1429* MÜBAREK RAMAZAN (EL- FITR) BAYRAMIMIZ için siz ve meslektaşlarınızla aynı hisleri paylaşıyorum.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu ve onun yolundan giden Akıncıların özgürlüğüne kavuşması için Allah'a duâ ediyorum.

Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...





--------------------------------------------------------------
Salih MİRZABEYOĞLU: İNSAN
---------------------------------------------------------------




Röportaj:

İşkence İle Katledilen Engin Çeber'in
Halkın Hukuk Bürosu'ndan Avukatı;

Taylan TANAY:



Eğer Siz İşkenceciyi Cezalandırırsanız
Türkiye'de İşkence Yapan Tek Adam Bulamazsınız!
"
Şimdi 28 Eylül tarihinde başlayan* özellikle Yürüyüş Dergisi dağıtımı sonucunda başlayan bir süreç… 4 müvekkilim 28 Eylül'de* ardından 29 Eylül'de* işte ardından Engin ve iki erkek arkadaşı 30 Eylül'de* sonra 1 Ekim'de* sonra 6 ve 7 Ekim'de işkenceye maruz kaldılar. Bu işkence kesintisiz bir şekilde 28 Eylül ile 7 Ekim tarihleri arasında yapılmıştır. Failleri değişmiş; ilk önce polis merkezindeki kolluk görevlileri olmuş* ardından cezaevindeki girişte jandarmalar ve en sonunda infaz koruma memurları tarafından sürdürülen ve bu tarihleri kapsayan bir işkence söz konusu. Elimizdeki doktor raporları* adli tıp raporları işkencenin sürdüğünü ortaya koyuyor.

**
Sıradan insana nasıl "hukuk" uygulanıyorsa* muhalif insanlara "hukuk" nasıl uygulanıyorsa; bu suçu işleyen* ceza mevzuatıyla muhatap olan kolluk görevlileri veyahut devlet görevlileri hakkında da bunun uygulanması gerekir. Bu konuda bir problem var: Şimdi çok ağır bir suçlama olmasına rağmen şu âna kadar henüz şüphelilerin hiçbiri takibat altına alınmış değil* tutuklanmış değil. Oysa biliyoruz ki* çok basit suçlamalarda dahi bu ülkede insanlar tutuklanıyor. Bu açıdan hiç etkili* etik ve adil ve de bağımsız bir soruşturmadan bahsetmek mümkün değil.



**
İşkence yaparlar ama korkak adamlardır! Cezalandırırsanız şayet* asla yapmaz böyle bir şeyi. Bu bir yurtseverlik veya bir inanç için yapılan bir şey değil; bu* aşağılık bir şey! Eğer korkar ise* eğer siz onu cezalandırırsanız Türkiye'de işkence yapan tek adam bulamasınız! Ama* bunun asıl sorumlusu yargıdır. Hani İnfaz Hakimliği hususunda; bugün bu ülkede normal infaz davalarının sonuçlarına bakın: Ya zamanaşımına terkedilmiş* ya erteleme* ya af! Bu yargısız infazlardan cezalandırılan çok çok çok azdır. Yani* bu yargısız infaz dosyalarında tipik bir cezasızlık hâli söz konusudur.

**
Yani takib edeniniz yoksa* maruz kaldığınız işkence çok çok artıyor! Siyasal sistem zaten bunu üretiyor. F Tipleri* kolluk gücü* adalet mekanizması tam anlamıyla adaletsizlik üretiyor. Tabi ki* son kertede bu adalet mekanizmasının parçalanması ve yeniden kurulması gerekiyor."
Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...
 
 
Röportaj:
Dünya "Küreselleşme"yle
Topyekûn Bir Vahşeti Yaşamaktadır!..


Araştırmacı-Yazar Temel DEMİRER:
"Gıda hakkında kafa yorulacak bazı noktalar şunlar: Gıda* doğal bir hak olarak mı görülmeli? Gıda yokluğunda gerçek bir demokrasi ve özgürlük olabilir mi? Gıdanın siyasi ve askeri bir silah olarak kullanılması terör değil midir?



**
BM Gıda Hakkı Raportörü İsviçreli Jean Ziegler'in* "Küreselleşmenin her bir günü terör demektir. Dünyada her 7 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. Bu bir kader değildir* fakat emperyal bir saldırıdır. Bu saçma ve ölümcül düzenin tek nedeni de küçük bir azınlığın sürekli sınırsız kâr peşinde koşmasıdır ve bütün bunların bir numaralı sorumlusu ise Amerikan imparatorluğudur*" diye isyan ettiği koşullarda birinci örnek; kapitalist sistemin XXI. yüzyılda kendini "aynen" tekrar ediyor olmasına ilişkindir: Köleliğin meşru olduğu dönemlerde güçlü olanlar bir bölge veya ülkeyi işgal edip o bölge insanını tarlalarda* madenlerde* çeşitli yerlerde üretim alanında çalıştırıyorlardı. Bugün kölelik sisteminin meşru olduğu dönemde yapılan baskıcı ve sömürücü çalışma sistemi* aynı yöntemlerle başka bir ad altında kendini tekrar ediyor!

**
"Avrupa Merkezci" sömürgeciliğe mündemiç örnekler çoğaltılabilirse de* en iyisi burada durup* "küreselleşme" dedikleri yıkıma ilişkin yekpare bir saptama yapmak daha doğru olur…
Şu neo-liberallerce göklere çıkartılan "küreselleşme" nasıl bir şeydir?
Aynen şöyledir:"

Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...


İslâm'a Muhatap Anlayış Olmadan
İki Müslüman Dahi Anlaşamaz

Kâzım GÖKBAYRAK
Mutlak Fikir ve onun Tatbik Fikri yani İslâma Muhatap Anlayış… Mutlak Fikirden hareketle kurulmuş dünya görüşü* çağımızda eşya ve hadiselere bakış tarzı. Ortak bir siyasî ve askerî dil; diyalektik* ahlak* estetik* dil ve davranış birliği…
Kuran ve Sünnet ölçüleri yerli yerinde ama ona bakan ve yorumlayan gözler farklı; bunun için İslâma muhatap anlayış şart. Ölçüleri doğru anlamak için "ölçülendirme ölçüleri" gerekiyor. İslâm birliğini sağlayacak anlayış mihrakı ve bundan hareketle aksiyon birliği ancak böyle temin edilir. Birinin "kara" dediğine diğerinin "ak" dememei için.
İslâmi ölçülerin ve anlayışların bulanıklaşmasına karşılık onları asliyetine kavuşturan ve billurlaştıran ve çağın ihtiyaçları-meselelerine de çözümler kavuşturan sistem çapında fikriyat…

Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...

Şimdi Seçim Zamanı: Allah'ın Emirleri mi*
Yoksa AYM'nin 9 Üyesinin Sapkın Buyrukları mı?


Oğuz GÜRSES

Bütün bu haklı yorumları basitçe ifade edecek olursak* Anayasa Mahkemesi'ndeki 9 üye* bütün evrensel ahlâk ve hukuk prensipleriyle birlikte* bir çok maddesi bu evrensel ahlâk ve hukuk prensiplerine aykırı olan TC Anayasası ile yürürlükteki bazı kanunları da çiğneyerek* bu ülkenin en az yüzde 95'ini teşkil eden dinî topluluğuna (sünnî çoğunluğa): "Arkadaş biz ne evrensel ahlâk ve hukuk prensipleri* ne Anayasa* ne de yürürlükteki kanunları tanırız. Sizin dinize de/imanınıza da düşmanız! Bu yüzden onu canımızın istediği gibi eğip büker* tağyir/tebdil/ilga/iskat/tahkir/tezyif ederiz! Siz de buna dııııt'e dıııt'e uyarsınız! Gıkını bile çıkaramazsınız" diyor.

Yani* Anayasa Mahkemesi'ndeki bu 9 üye* bu ülkenin yüzde 95'lik Sünnî çoğunluğu'na alenen* açıkça ve küstahça meydan okuyor...
AYM* kararını resmî gazetede yayınlayarak diyeceğini demiş* yapacağını yapmıştır...
Bakalım kendi adına verildiği iddia edilen bu ahlâksız/hukuksuz/haksız kararla* dini/ imanı çok ağır şekilde tahkir ve tezyif edilen* hak ve özgürlükleri açıkça gaspedilen "yücetürkulusu" bu karara karşı ne yapacak?
Allah'ın emirlerine mi* AYM'nin 9 üyesinin sapkın buyruklarına mı uyacak?
Bir tedaî: İBDA Mimarı bundan yaklaşık 30 yıl önce yayınlanan Gölge dergisinde benzer bir durum için şöyle bir yorum yapmıştı: " Adaleti kendi koyduğu kurallar içinde bile hileli teraziyle tartan ele karşı yapılacak tek şey o eli kırmaktır!"

Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...

Ufuktaki Zafere Doğru Ayaklanma Belirtileri

Cem KILIÇ
İşbirlikçileri aracılığıyla ve çeşitli komplolar düzenleyerek devletimizi ele geçiren AB-D ve İsrail* milletimizin uyanışı ile birlikte teröre ve kaosa hız veriyor.
Milletimizin toparlanmasını önlemek amacı ile hergün yeni gündem arayışları içine düşüyor ve zorda kalarak* kendi işbirlikçilerini de tehlikeye sokuyor.
AB-D ve İsrail'e yapacakları hizmetler karşısında eroin tezgahlarının* inanç vurgunlarının* sahte İslamcı ve sahte ulusalcı ittifakın gizli kalacağına inandırılan işbirlikçiler ile casusların umut ve cesaretleri de tükeniyor.
Yaşadıkları bu korku neticesinde* sıradan bir vatandaşın zararsız bir protestosuna dahi tahammül edemiyor* insanlarımızı susturmak için ellerinden gelen tüm yollara başvuruyorlar.
Ancak ne yaptılarsa da* milleti gerçekten susturmak ve kendilerini güvence altına almak konusunda başarılı olamıyorlar.
Millete karşı kullanılan koruma orduları* tehditler* hakaretler* mahkemeler* joplar* gazlar* kendilerini güvende hissetmelerine olanak sağlamıyor.

Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...

Pakistan ABD'yi Korkutuyor!

BARAN
Demokratik sömürgeleştirme oyunlarıyla yüzde 20'lik işbirlikçi Şiî dayalı azınlığa dayalı Pakistan Hükümetinin onca alçaklığına rağmen* Pakistan ordusu* vatanlarını işgâle yeltenen ABD ordusuna karşı direniyor. Bu direniş neticesi her hafta bir ABD uçağı veya helikopteri Pakistan ordusu tarafından düşürülüyor. Geçtiğimiz hafta* direnişin güçlü olduğu Pakistan'ın Güney Veziristan eyaletinde* Pakistan ordusu bir insansız ABD keşif uçağını düşürdü. Pakistan istihbaratı* uçağın Pakistan askerleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Bütün bunlara ilaveten* Pakistan ordusunun kurmay kadrosu bile artık açıktan ABD'ye meydan okuyor. Geçtiğimiz haftalarda* Pakistan genelkurmay başkanının* ABD'ye karşı savaşırız açıklamasından sonra* adını vermeyen bir general şunları söyledi: "Pakistan'da hiç kimse evine girilmesinden hoşlanmaz. ABD'nin davranışı* onun müttefik olduğuna dair şüpheleri artırıyor ve kendisine olan güveni sarsıyor." (Simon Robinson- İslamabad). ABD'nin* Pakistan'ın Afganistan'daki işbirlikçi Karzaî hükümetiyle işbirliğine girmesine de karşı olduğu ifade edilirken* İran'ın* Karzaî-Taliban görüşmesine karşı* klasik müttefiki ABD saflarını tahkim etmesi dikkatleri çekmeye devam ediyor.
Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...

Analiz: İki Taraf Arasında Seçim Yapmak

SKYTÜRK-Online (İKTİBAS)
İslamcı hareketlerin belki de en ilginç ve en derin olanlarından biriydi İBDA-C. THKP-C'yi andıran ismi bir rastlantı değildi; islamcı olmalarına karşın Mahir Çayan sevgileri üst düzeydeydi. Hatta sık sık sol hareketleri ´Çayan cizgisi´ne çağıran yazılar da yayınlarlardı.
"Taraf olmayan bertaraf olur" sloganıyla çıkan dergileri de Taraf adını taşıyordu. İBDA-C'nin yayın organı olan Taraf* en az arkasındaki örgüt kadar ilginçti. Taraf* orduya karşı sert bir muhalefet yürütüyordu ama buna karşın daha da sert bir ABD ve İsrail karşıtlığı içindeydi. Eylemci örgütler aleminde ününü birahane bombalamakla yapan örgüt* bir süre sonra ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. İBDA-C'nin* uzun adıyla İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesinin lideri Salih Mirzabeyoğlu "terör örgütü oluşturmak" suçundan tutuklandı* halen cezaevinde. 1991 yılında İBDA-C'nin etkili isimlerinden Kazım Albayrak tarafından çıkartılmaya başlayan haftalık Taraf dergisinin Sorumlu Yazi İşleri Müdürü de "Atatürk'u Koruma Kanunu'na muhalefet etmekten" hapis yattı.
Bütün bu gelişmelerden sonra Taraf dergisi yaptığı yayınlarından dolayı yargı kararıyla kapatıldı. Taraf* gerçekten bulunduğu yerde taraftı:

Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...

PANORAMA Türkiye:

SON DAKİKA SON DAKİKA SON DAKİKA

Polis Bir Genci Daha Katletti Antalya'da İkinci Baran Tursun Vakası
- Rüşvetçi Ve Kart Zampara Bir Adalet
- "Hırsız" ile "Şerefsiz"in Dostluğu
- Engin Çeber'e Sahte Rapor
- Öcalan'a Şimdi de Psikolojik Baskı mı?
- Cezaevlerinde Durum Feci
- Halk İsyanı
- İşkencenin Görüntülüsü
- İşkencede Bir Ölüm Daha
- Savcı İşkenceyi Kanıtladı


PANORAMA Dünya:

- Küresel Çöküşün Dibi Yok!
- Anti-Emperyalist Liderlere Tuzak
- İşbirlikçi Şiî İran'dan İtiraf
- Atina'da* Shell'e Bomba
- Teröristbaşı ABD* Suriye'ye Saldırdı
- Çeçenistan'da Kış Bereketiyle Geldi


BÜYÜK DOĞU İSTİKLÂL SAVAŞI:

- Müslüman Alimler Birliği Başkanı: Direniş Gücünü Arttırıyor!
- Moro(Filipinler) Mücahidi Şahlandı
- Somali'de Başkent Düştü Düşecek
- Yeni Barbaros Hayreddin Paşalar: Somali Mücahid Korsanları

Direniş Günlüğü:

- IRAK İSTİKLÂL SAVAŞI
- AFGANİSTAN İSTİKLÂL SAVAŞI
- FİLİSTİN İSTİKLÂL SAVAŞI
- ÇEÇENİSTAN İSTİKLÂL SAVAŞI
- DOĞU TÜRKİSTAN İSTİKLÂL SAVAŞI
- SOMALİ İSTİKLÂL SAVAŞI
- KEŞMİR İSTİKLÂL SAVAŞI

İMÂN - İSLÂM:
- İslâm Devlet İdeâlinin* İdeal Başbuğu: HAZRET-İ ÖMER

Kültür - Sanat:
Lânetli Yazılar
Tükendi Nakti Ömrüm* Dilde Sermayem Bir Ah Kaldı


İdris ÖZYOL
Defolu tişörtleri sırtımıza çekerek ve giyerek siyah pantolonlarımızı* kuşları ürkütmeye gideceğiz bugün. Pembe yanaklıları korkutmaya ve şehir çocuklarını gözlerinin tam ortasından vurmaya gideceğiz. Uyduruk deriden ve inadına boyasız ayakkabılarımızın üstünde yaylanarak* potansiyel suçlu ve "tut merkeze götür" türünden pozlar takınıp geçeceğiz caddeleri ve sonra geri dönüp bir volta daha atacağız. Sonra bir volta* bir volta* bir volta daha.
Devamı BARAN Dergisi 95. Sayıda...

- Ertuğrul Ateş'ten Yeni Resim Sergisi

- Kitap: Vakte Çeyrek Var - Ali HIŞIROĞLU

Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 704x577 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın

Bahadır Serhad isimli Üye şuanda  online konumundadır Mesajı Moderatöre bildir İP   Konuyu düzenle/Sil



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.