T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Fwd: Fw: WG: Fethullah Gülen Toplantisi Ertelendi






Ehhh! Söylenecek ne kaldı??? Eceli gelen.......


Bilginize sunulur:
Stuttgart'ta 27.10. 08  tarihinde düzenlediğimiz "Gülen hareketinin perde arkası"  konulu toplantımız arzu ettiğimiz şekilde yapılamayacaktır.
Toplantımızda ana konuşmacı olarak davet ettiğimiz Gazeteci ve araştırmacı yazar Merdan Yanardağ cumartesi günü vizesini almış olmasına rağmen Pazar sabahı Cumhuriyet Savcısı  Zekeriya Öz'ün talimatı sonucu gözaltına alınmıştır.
Bu durumda konferansı düzenleyen dernekler eksik veya yetersiz bilgi verilmemesi amacıyla bir araya gelerek mecburen toplantının ertelenmesine karar vermiştir.
Konferansın organize aşamasından itibaren büyük ilgi uyandırmış, Türkçe ve Almanca olarak düşündüğümüz toplantının her ikisinede yoğun katılım başvurusu olmuştur. Buna paralel olarak Fethullah Gülen çevresi konferansın engellenmesi yönünde çabalar harcamıştır.  
Örneğin Zaman gazetesinin Frankfurt Merkezi,  Almanya da alışık olmadığımız antidemokratik bir tavır içine girerek konferansı düzenleyen dernek yöneticilerini teker teker aramış, onları sorgulamak istemiştir. Başarılı olamayınca Stuttgart Belediye Başkanına mektup yazarak Belediye salonunun toplantı için verilmiş olmasına tepki  gösterip, gerek konuşmacıların ve gerekse organize eden derneklerin terör eylemlerinin destekleyici oldukları gibi ahlaksız suçlamalarda bulunmuştur. Belediye bu iftira yazısını ciddiye almamıştır.
Daha sonra  Fetthullah Gülen'in şeref başkanı olduğu bir cemaatin başkanı derneklerin yöneticileri ile tek tek görüşmek istemiş, yasal tehtidlerde bulunmuştur. Haftalarca süren baskılar organizasyonu düzenleyen dernekleri yıldıramayınca  frene ana konuşmacı Merdan Yanardağ Pazar sabahı gözaltına alınarak basılmıştır. http://www.haber3.com/news_detail.php?id=418470  
Kısa süre içinde hedeflenen kalitede bir toplantı organize etmenin zorluğundan yola çıkarak etkinliğimizi ertelediğimizi üzülerek bildiriyorz.
Bu arada Türk dernekleri inisiyatifi içinde yer alan bir dernek başkanı toplantının ertelenmesi nedeniyle üzüntü ve tepkisini haklı olarak kaleme almıştır. Bu arkadaşımızın konuya olan bağlılığını takdir ediyor hayal kırıklığı içinde kaleme aldığı kişisel eleştirici sözlerini anlayışla karşılıyoruz.
Önümüzdeki dönemde bu toplantının yapılması için yapacağımız girişimlerden sizleri haberdar edeceğiz.
Sagılarımızla
 
Stuttgart Türk Dernekleri İnisiyatifi Organizasyonu


Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.