T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Fwd: PERİNÇEK'TEN SAVCILARA: SİZ "C.SAVCISI" DEĞİL, "F. SAVCISI"SINIZ...



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: İşçi Partisi Soma İlçe Başkanlığı <ipsoma@gmail.com>
Tarih: 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:36
Konu: PERİNÇEK'TEN SAVCILARA: SİZ "C.SAVCISI" DEĞİL, "F. SAVCISI"SINIZ...
Kime:



DOĞU PERİNÇEK'TEN AGHARTA SAVCILARINA:
SİZ C.SAVCISI DEĞİL, F. SAVCISISINIZ,
FETHULLAH GÜLEN'İN, AKP'NİN,
AMERİKA'NIN SAVCILARISINIZ!
 
Ergenekon Davasının duruşmalarına 27-28 Ekim günleri devam edildi. Duruşma 30 Ekim Perşembe gününe ertelendi.

İki güne İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek'in tertip savcılarına yönelik sözleri ve yine İşçi Partisi avukatlarının itirazları damgasını vurdu.
 
27 Ekim günlü oturuma tutuksuz sanıkların kimlik tespitleriyle başlandı. Kimlik tespitlerinin ardından iddianamenin okunması aşamasında gelindiğinde söz alan İşçi Partisi avukatı Av. Mehmet Cengiz, iddianamenin sanıkların ve vekillerinin bilgisi dahilinde olduğunu, aylardır medya aracılığıyla servis edilerek bütün kamuoyunun bilgi sahibi olduğunu, abartılı hacmi nedeniyle okunmasının aylar alacağını, bu nedenle okunmasına gerek olmadığını, en azından özetlenmesiyle yetinilmesini söyledi.
 
86 sanıktan hemen tamamı bu yönde görüş belirtirken 4 sanık vekili müvekkillerinin aksine iddianamenin okunmasını talep etmeleri üzerine iddianame savcılar tarafından satır satır okunmaya başlandı.
28 Ekim sabahı iddianamenin okunmasına devam edilen oturumda, iddianamenin okunmasına ara verilerek sanıklara taleplerinin sorulmasına geçildiğinde ilk sözü İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek aldı.
 
Sayın Perinçek konuşmasında, öncelikle Türk hukuk tarihine eşine rastlanmayan biçimde 2455 sayfa iddianame yazılmasının hakkın kötüye kullanılması ve kasıtlı, kötüniyetli olduğunu, iddianamede aynı hususların onlarca defa tekrar edildiğini, bu nedenle iddianamenin okunmasından vazgeçilmesini, en azından özetlenmesini, ayrıca Orgeneral Tolan ve Eruygurlar ile Adil Serdar Saçan'lar hakkında açılmak üzere olan ve bu davayla birleştirilecek olan davalar nedeniyle ek iddianamelerin söz konusu olduğunu, birleştirilecek olan bu davalar da gözetildiğinde bunların da iddianamelerinin okunacağı bu halde davanın esasına girilmeksizin aylarca iddianame okunmasıyla karşı karşı kalınacağını, bunun tutuklu sanıklarının özgürlüklerinin gasbı anlamına geleceğini ifade ederek şunları söyledi;
"Savcıların bunu yapmaları görevleridir. Çünkü onlar C.Savcısı değil, F.Savcısı, onlar Fethullah Gülen'in savcıları, onlar AKP'nin savcıları, Amerika'nın savcıları. Ama bu kanunsuzluğa Mahkeme heyeti izin veremez."
Sayın Perinçek ayrıca iddianame ve eklerinde yer alan tahrif edilmiş, yalan ve uydurma bilgi ve sözde belgelerin iddianameden ayıklanmasını, çıkarılmasını da istedi.
 
Sayın Perinçek'in bu konuşmasının ardından savcılar isim vermeksizin savcılara hakaret ettiklerini ileri sürdükleri sanıklar hakkında Silivri Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını talep ettiler. Ancak Mahkeme buna gerek olmadığına karar verdi.
Bu arada savcıların, iddianamelerini sunum olarak ekrana yansıtmaları sırasında Sayın Doğu Perinçek'le ilgili kısım okunurken çeşitli silah resimlerinin de yansıtılması üzerine İşçi Partisi avukatlarından Hasan Basri Özbey, iddianamenin okunmasını keserek söz aldı. Sunumun dava ve iddianame ile ilgisiz görüntülerle yapılmasına tepki gösteren Özbey, psikolojik savaşın mahkeme salonunda da sürdürülmek istendiğini, bunun durudrulmasını talep etti. Talebi haklı bulan Mahkeme heyeti savcılığın sunumunun durdurulmasına karar verdi.
 
Ardından söz alan İP avukatlarından Hüseyin Gökçearslan'da, Mahkemeden sunumun kimler tarafından hazırlandığının tespitini ve sunumdan bir örneğinin yasal haklarını kullanmak üzere kendilerine verilmesini istedi.
 
Duruşma 30 Ekim 2008, Perşembe gününe ertelendi.
 
 
ERGENEKON DAVASI İLE TÜM BİLGİ VE BELGELER İLE DURUŞMA TUTANAKLARINI İŞÇİ PARTİSİ İNTERNET SİTESİ'NDE www.ip.org.tr BULUNAN "ERGENEKON DAVASI" BÖLÜMÜNDEN OKUYABİLİRSİNİZ.
 

http://www.ip.org.tr/

http://www.doguperincek.info/  

http://www.ulusalkanal.com/

http://www.aydinlik.com.tr/

http://www.bilimutopya.com.tr/

 

İşçi Partisi Genel Merkezi

Telefon        : (0.312) 231 81 11

Faks            : (0.312) 229 29 94

e.posta        : ip@ip.org.tr





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.