28 Ekim 2008

[ANADOLU HABER] Krizler Fırsatlara Çevrilebilir mi ?

Krizler Fırsatlara Çevrilebilir mi ?

Referans Gazetesi ekonomi yazarı Şevket Sürek 13/10/2008 de köşesinde "Krizi fırsata çevireceğiz" cümlesi öteden beri gıcık olduğum bir cümledir. Siyasetçisi de, iş adamı da yıllardır aynı cümleyi kurarlar ama ben siyasi olsun , ekonomik olsun daha hiçbir krizin fırsata dönüştürülebildiğini görmedim." Diyordu. Kriz sözcüğünde belki haklı Sayın SÜREK, dünyada büyüyen Finansal Kriz çok hızlı bir biçimde ülkemize doğru ilerliyor. Başbakanın ve devlet bakanlarının kriz söylemlerinden uzak durma çabasına rağmen kriz yuvarlanmakta ve üzerimize doğru gelmektedir. Hatta dünyanın en çok itibar ettiği isim olan Siyaset bilimci Fukuyama' da 19 Ekim tarihli Vatan Gazetesinin haberine göre apaçık olarak bizleri uyarıyor : "Dünya pazarlarındaki büyük kırılmadan ilk siz etkilenirsiniz! Türkiye Avrasya'nın kalbindedir. Bütünüyle istikrarsız ülkeler tarafından çepeçevre bir konumdadır. Yükselen ekonomisi ve güçlü bir askeri geleneği vardır. Bu nitelikleriyle Türkiye çok aktif bir güçtür. Türkiye olası bir ekonomik bunalımın sirayet edebileceği boyutların tam merkezinde yer alıyor. Çok gergin bir coğrafyada."

Tüm bunlara rağmen ben Sayın SÜREK' in krizlerin fırsata çevrilmeyeceği tezine katılmıyorum. Yazısını bina ettiği tez öncelikle kendisine bir fırsat oluşturmuş olarak göze çarpıyor. Kriz haberleri krizini yazmak fırsat olarak önüne gelmiş ve bunu hayata geçirerek son yazılarını tamamen bu kriz fırsatı üzerine yazmıştır. Ayrıca krizlerin nasıl fırsata dönüştürülebileceğini bahse konu yazının ana konusunu teşkil eden tekstil sektöründen örnekler vererek açıklamak isterim.

Tevfik YAZICILAR'ın Finans Krizini değerlendirdiği yazısını okumak için TIKLAYIN

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.