T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Basin Bulteni - 82 Anayasasi ile Darbe Devam Ediyor

82 Anayasası'na Göstere Göstere HAYIR!

Genç Siviller 82 Anayasası'nı, 26. yıldönümünde yeniden halkoyuna sunuyor.

Genç Siviller' in başlattığı 'Darbe Devam Ediyor' kampanyası Taxim Hill Otel'de, Genç Siviller üyelerinin ve basın mensuplarının katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Kampanya temel olarak 1982 askeri darbesi akabinde yapılan anayasanın sivil bir anayasa ile değiştirilmesi için tartışma başlatmayı hedefliyor. Birçok etkinlik yapılması planlanan kampanya çerçevesinde ilk olarak 7 Kasım Cuma günü, yani 82 Anayasası referandumunun 26. yıldönümünde şehir meydanlarına kurulacak sandıklarla 82 Anayasası yeniden halkoyuna sunulacak. Türkiye çapında yapılacak ev toplantılarıyla, Anayasa Forumlarıyla, Anayasa Tamir Atölyeleri'yle de konu tartışmaya açılacak. Ayrıca; Güney Afrika, İspanya ve Finlandiya gibi ülkelerin yeni anayasalarının yapımında aktif olarak rol almış uzmanların konuk olacağı uluslararası bir sempozyum da düzenlenmesi planlanıyor.

Toplantıda Genç Siviller adına konuşan Turgay Oğur "Yeni bir anayasa yapmanın önündeki en büyük engel hükümet, muhalefet, ordu ya da basın değil, biziz. Sistem korkularımız üzerinden meşruluğunu devam ettiriyor. Birimiz diğerimizden korkuyor. Bu nedenle kendimiz için daha fazla hak ve özgürlük istemek yerine, başkalarının özgürlüklerinin kısıtlanmasını hatta sindirilmesini talep edebiliyoruz. Bu nedenle ilk yapmamız gereken şey 82 Anayasasından kurtulmamız gerektiğine ikna olmamız" şeklinde konuştu.

Açıklamada ayrıca 'Bugün Kürt sorunu bu hale gelmişse, Ergenekon diye bir bela başımızdaysa, askeri vesayet sürüyorsa, başörtüsü sorunu çözülemiyorsa, işkencenin önüne geçilemiyorsa, Alevilerin, azınlıkların sorunları giderilemiyorsa hatta dünya sıralamasında ilk 500'e hiç bir üniversitemiz giremiyorsa bunun sebebi 82 Anayasasıdır' denildi.

Kampanyaya şu ana kadar Türkiye çapında 30 il ve 5 ülkeden destek geldi. Kampanyaya www.darbedevamediyor.com adresinden ulaşılabiliyor. Evini anayasa toplantılarına açmak isteyenler, şehrinde, iş yerinde, okulunda Referandum, Anayasa Atölyesi ya da anayasa forumu düzenleme isteklerini web sitesi aracılığıyla bildirenlere gerekli tüm malzemelerin gönderileceği belirtildi.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.