13 Ekim 2008

Bir milleti neden dilsiz, dinsiz birakmak elzemdir....? Pkk silah birakir MI? Kürtleri neden sicak savasa tesvik ediyorlar ?

Suç duyurusu ve yargı işlemlerinde Kürtçe'yi kullanmakta ısrar Eden DTP Fatih İlçe Başkanı Mehdi Tanrıkulu hakkında şu Ana kadar 1353 sayılı Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun'a muhalefet ettiği gerekçesiyle üç ayrı dava açıldı.
Tanrıkulu hakkında ilk dava "Sözde Kürt halkı" diyen Diyarbakır Cumhuriyet savcısı Muammer Özer hakkında Kürtçe suç duyurusunda bulunmasıyla açıldı.
Tanrıkulu, yargılama esnasında Kürtçe savunma yaptığı için bu defa hakkında 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yeni bir dava açıldı.
Daha sonra DA "Astsubayken Er Olmak" adlı kitapta suç işlediklerini iddia ettiği kişiler hakkına Kürtçe suç duyurusunda bulunan Tanrıkulu hakkında yeni bir dava daha açıldı.
Dün görülen davanın duruşmasında Tanrıkulu hakkında açılan her iki davanın birleştirilmesine karar verildi.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.