17 Ekim 2008

DOĞU PERİNÇEK YAZDI:GLADYO VE ERGENEKON

Doğu Perinçek'in Kitabı: Türkiye Devrimcilerinin Gladyo'ya karşı 50 yıllık mücadelelerinin tarihi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Gladyo ve Ergenekon" adlı kitabı, Kaynak Yayınları tarafından yayınlanmış bulunuyor. Bu kitap hiç şüphe yok, konu ile ilgili en önemli başvuru kaynağı olacaktır. "Gladyo", belki de onu en iyi tanıyan kişi tarafından yazılmıştır. Düşmanı en iyi tanıyan, ona karşı en önde mücadele edendir. Doğu Perinçek kırk yılı aşkın süredir Amerika'nın Türkiye'deki illegal örgütlenmesine karşı mücadele ediyor. Onun için Gladyo'nun milletimize, en iyi Doğu Perinçek ve onun Partisi tarafından anlatılmasından daha doğal bir şey olamaz. 40 YILLIK BİRİKİM Doğu Perinçek, Ergenekon tertibi kapsamında tutuklandıktan sonra Gladyo ile ilgilenmiş değildir. Doğu Perinçek ve İşçi Partisi tam kırk yıldır Amerikan emperyalizmine karşı yürüttükleri mücadele içinde düşmanlarını tanıdılar. Onu araştırdılar, takip ettiler, bütün suçlarının üzerine gittiler. Ulaştıkları sonuçları halkla paylaştılar. Doğu Perinçek ve diğer İşçi Partililerin, bugüne kadar Gladyo'nun Türkiye'deki karanlık faaliyetleri ile ilgili olarak yayınladıkları kitap sayısı onlarcadır. Gazete ve dergilerde yayınladıkları araştırma ve kamuoyuna duyurdukları haberler yüzlerce ve hatta binlercedir.
Bugün tutuklu bulunan İşçi Partililerin, içerde olmalarını açıklayacak ortak kimlikleri, Gladyo'nun faaliyetleri ile ilgili olarak araştırmalar yapmış olmaları ve konu ile ilgili olarak çok sayıda kitaplarının yayınlanmış bulunmasıdır.
Doğu Perinçek'in şimdi piyasaya çıkmış olan kitabı işte bu büyük birikimin sonucudur. Bundan dolayı özellikle değerlidir.

SON 50 YILIN BİR BAŞKA TARİHİ
Doğu Perinçek'in kitabı aynı zamanda bir tarih kitabıdır. 6 -7 Eylül 1955'teki provokasyondan bu yana Amerika'nın Türkiye'deki bütün suçları, kronolojik olarak ve etraflı bir şekilde gözler önüne serilmektedir.
Gladyo ve Ergenekon kitabı, Türkiye'nin emperyalizme karşı tarihin ilk Kurtuluş Savaşını veren ve 1930'larda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesiyle İtalyalar seviyesine gelmiş bir ülkenin, emperyalizmin gizli teşkilatının elinde adım adım bugünkü yıkım noktasına nasıl geldiğini canlı bir şekilde anlatmaktadır.
Perinçek'in kitabından 12 Mart Askeri Darbesini, 12 Eylül Askeri Darbesini, 1990 sonrasında Gladyo'nun Atatürkçü aydınlara karşı işlediği cinayetleri, gerçekleştirdiği suikast ve sabotajları, özellikle 1991 sonrası Türk Ordusu'nun adım adım nasıl Amerika'nın hedefi haline geldiğini okuyoruz.
Doğal olarak kitapta en geniş yeri 1998 yılından bu yana yürütülmekte olan Gladyo'nun son büyük operasyonu almaktadır.

ERGENEKON TERTİBİ
Kitabın en önemli yanı bugün yaşadığımız, Amerika'nın tarihimizdeki en önemli tertibine ışık tutmasıdır. Kitaptan, Ergenekon tertibinin tam on yıllık tarihinin olduğunu öğreniyoruz. Yükselen Asya karşısında köşeye sıkışan ve çöküşe giden Amerika, yarım yüzyıldır kazandığı mevzilerden hareketle Türkiye'de hamle yapmakta, Enerji kaynaklarına hakim olmak için, Türkiye'nin kendi yanında kalmasını hayati önemde görmekte ve bu amaçla ulusalcılara karşı bir tasfiye operasyonu yürütmektedir.
Amerika, böylece Türkiye'nin "saf değiştirmesi" ihtimalini önlemiş olacağını hesaplamaktadır. Çünkü Türkiye'nin ABD'nin kontrolünden çıkması, bu emperyalistin bütün dünya hakimiyeti hayallerini yerle bir edecek, Amerikan imparatorluğunun sonunu getirecektir.
İşte bunun için Ergenekon Operasyonu yürütülüyor. Türk Ordusu'na saldırılıyor ve İşçi Partisi yöneticileri tutuklanıyor. Tarihimizin en büyük dezenformasyon kampanyası hayata geçiriliyor.
Amerika ve işbirlikçileri boylarından büyük bir işe girişmişlerdir. Maceraya atılmışlardır. Onlar değil, yeniden canlanan Kemalist Devrimle Türkiye kazanacaktır. Doğu Perinçek'in kitabı, bu gerçeği gözler önüne seriyor.

GERÇEĞE BAĞLI KALANLAR KAZANACAKTIR
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kitabı yalan kampanyasına esaslı bir cevaptır. Onlarca gazete ve televizyon aracılığı ile yürütülen kampanyalarla, istihbarat raporlarının ve Fethullahçı Gladyonun verdiği belgelerin üst üste konmasıyla yayınlanan kitaplarla yaratılmak istenen bilgi kirliliğine, Doğu Perinçek karşı konulamaz bir silahla cevap veriyor.
Bu silah, gerçeğe bağlı kalmaktır.
Okuyucu, 344 sayfanın tümünde, Türkiye'nin bugünkü en önemli gerçeğini görecektir.







--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.