18 Ekim 2008

'Karşı Devrim' nedir?

1946`da Demokrat Parti kurulup, seçimlerde büyük bir başarı elde ettikten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi, kendisine çeki düzen verme lüzumunu hissetmişti. CHP, 7. Büyük Kurultayı`nda (1 Aralık 1947), laiklik meselesi yoğun bir biçimde tartışıldı.

***

* Kayseri delegesi Şükrü Nayman: `Türk yurdunda, din terbiyesinin inkişafına yardım etmek zamanının geldiğini, hatta geçtiğini kabul etmek zorundayız... Gençliğin muhtaç olduğu manevi gıdayı tattırmak için mekteplerimizde din dersi okutulmalıdır.`

* Maraş delegesi Emin Karpuzoğlu: `Acaba yüksek komisyon, dinin, terakkiye ve inkişafa mani olduğunu mu düşünüyor? Artık yeter... Bu adamlar vicdanımıza, dinimize ve mukaddesatımıza dil uzatmasınlar. Bin seneden beri kıtalarda at oynatan bu milletin, kalbinden, vicdanından Allah`ını çıkartmaya çalışırsanız, ne şahadete sevk, ne de gaziliği kazandırabilirsiniz.`

* Hamdullah Suphi Tanrıöver: `6 tane Meclis hademesi yanıma geldi ve gözleri yaşlı olarak şunu söyledi: Köyümüzde bir tek imam kaldı. Ölülere nöbet bekletiyoruz. Eğer bize imam, hatip vermezseniz, ölüleri köpek leşi gibi toprağa gömeceğiz.`

1948 yılında, ilk okulların son sınıflarına isteğe bağlı olmak üzere din dersleri konuldu. Hemen seçimlerden önce, `Türk büyüklerine ait olanlar ve büyük sanat değeri bulunan` türbeler açıldı. Seçimlerden sonra ise, CHP`nin de iştirakiyle, Türkçe ezan okumak mecburiyeti kalktı.

Görüldüğü gibi, `demokrasi` ile `karşı devrimin` çok yakın bir irtibatı var. Çünkü demokrasilerde, halkın seçtikleri iktidarda.

Bu yüzden, artık 1930`ların kalıplarıyla düşünmeyi bırakıp, Atatürk dönemini `asr-ı saadet` olarak görmekten vazgeçelim.

2006-10-24 Takvim

--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.
(ALLAH RAHMET EYLESİN)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.