3 Ekim 2008

Komünist DTP, bölgedeki hakimiyetini sağlamak için dine sarıldı

Amerikan'ın Sesi Radyosu: "DTP, bölgedeki hakimiyetini sağlamak için dine sarıldı"

Amerikan'ın Sesi Radyosu (VOA) Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Güney Doğu'daki hakimiyetini tekrar sağlamak için dine sarıldığı yorumunda bulundu. Radyo, DTP'nin bu adımının endişeleri de beraberinde getirdiğini belirtti.

Radyo, DTP'nin Diyarbakır'da yaptığı bir mitinge bazı emekli imamların da katıldığını belirterek, "Emekli imamlar muhafazakar olsa da Kürt milliyetçiliğine destek veriyorlar. Ancak 22 Temmuz seçimlerinde bu imamlar DTP'ye destek vermedi. Bu eksiklik, İslami kökenli AK Parti'nin zaferine denk geldi." şeklinde yazdı. Radyoya konuşan Diyarbakır'ın dini liderlerinden Zait Çıtıran, "DTP'nin bundan ders çıkarması gerekir." şeklinde yorumda bulundu. Çıtıran, DTP'nin Kürtlerin yüzde 97'sinin Müslüman olduğunu ve İslama duyarlı olduğunu anlamayarak "büyük bir hata yaptığını" vurguladı. Çıtıran, DTP'nin bu nedenle 22 Temmuz seçimlerini kaybettiği yorumunda bulundu. Çıtıran, "Ancak şimdi DTP'li belediye başkanları ve vekiller camiye giderek dua ediyor ve dini liderleri toplantılarına davet ediyor." dedi. Çıtıran, bu şartlar altında DTP'ye destek vereceklerini vurguladı.

Radyo, DTP'nin bu yöndeki adımlarının endişeleri de beraberinde getirdiği yorumunda bulundu. Radyoya konuşan yazar Kava Nemir, DTP'nin bu adımı ile Kürtlerin son yıllardaki kazancının "riske girdiği" yorumunda bulundu. Nemir, "Laiklik, Kürt hareketi için önemli. Ancak her gün daha fazla dini olmaya başladı." şeklinde konuştu. VOA, Diyarbakır'daki Ölü Camisi'nde yapılan toplantıda Yahudilerin Filistinlileri öldürdüğü için gösteri yapıldığını belirtti. Radyo, "Kürt milliyetçiler, İsrail'in Irak'ın kuzeyinde otonomiye destek verdiği için bu ülkeye sempati ile bakıyor." yorumunda bulundu. Ancak radyoya konuşan DTP Diyarbakır İl Teşkilatı Başkanı Nectar Atalay, bu gösteriyi "Türk devleti ve AK Parti'nin dini kullanarak DTP'ye verilen desteği azaltma örneklerinden biri" olarak gördüğünü kaydetti. Atalay, "DTP'ye ateist parti olduğunu söyleyerek hep dini kullanmaya çalışıyorlar." dedi.
--
Düşünmek taraf olmaktır.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.