17 Ekim 2008

Küresel krizdeki hedef İran’dır

F.BURAK KAREN

Küresel krizdeki hedef İran'dır

Geçen hafta borsaların kâbus haftasıydı. Dünya çapında böylesi büyük bir düşüş ilk defa yaşandı. Japonya yüzde 24,3, Almanya yüzde 21,6, İngiltere yüzde 21,1 ve Brezilya borsası yüzde 20,0 değer kaybetti. Son bir haftada sekuler kapitalist sistem merkezli türbülans, tüm dünya ekonomisini allak bullak etti. Yüzyılın en büyük ekonomik krizi yaşandı. Amerikan Bankacılık Sistemi çöktü gibi. Amerika mortgage krizi ve ardından sirayet eden kredi krizi ve nihayetinde bankaların batışına giden bir mali kriz yaşıyor. Bu yıl ABD 'de 13 Banka battı. Son batan bankalar dalgasından sonra, rahatsız mevduat sahipleri, bankalardaki birikimlerini çekmek için uzun kuyruklar oluşturmaya başladılar. Sosyalizmden sonra liberal kapitalizm de iflas etti. Dünyayı yönetmek, şekillendirmek, sömürmek isteyen karanlık güçler Amerika'ya sözünü dinlemediği için ders vermeye çalışıyor.


Hükümet politikalarını, Amerikan hükümetinin dışında şekillendiren güçler Amerika'nın varlığının şiddete ve zulme borçlu olduğunu hatırlatmaya çalışıyor. Seçimle gelen Amerikan hükümetleri Amerika'ya hükmetmez. Amerika'ya siyasiler hükmetmez. Amerika'da hükümran olan paradır ve dolayısıyla para sahipleridir, paraya yön verenlerdir. Para kimlerdeyse Amerika'ya onlar hükmederler. Beyaz Saray, Kongre ve yürütme birimleri vasıtasıyla federal hükümete, aday seçimlerinde ve seçim kampanyalarında kaynak olarak, politik süreçte lobiler aracılığıyla yönlendirici oluyorlar. Peki, kim bu sermaye karteli güç? Amerika'yı ve Batı kaynaklı küresel sermayeyi yönlendiren bu güç Amerika ve İsrail'de konuşlu bulunan gizli bir Yahudi komitesidir. Amerika stratejik çıkarları ve hesapları gereği, kendi ulusal çıkarlarını heder etme pahasına Yahudi çıkarlarına dolayısıyla İsrail'e hizmet etmeye mecburdur.

Amerika'nın akıl ve mantıkla bağdaştırılamaz işgal ve katliamlarının altında Siyonistlerin güçlerini ve hilelerini görmek, Amerika'nın dünya hâkimiyetini zulüm ve şiddete dayandırmak için kâhin olmaya gerek yoktur. Siyonistler tarih boyunca her zaman güçten ve güçlüden yana tavır koymuşlar ve bu gücü kirli emelleri için kullanmayı başarmışlardır. Bugün Amerika'ya yamanmaları ve onun gücünden istifade etmeleri de böyle bir politikadır. Arz-ı mevud hayallerine kavuşmak, kendi devletlerinin dünya gücü olması ve onun bütün insanlığın tepesinde hegemonya kurabilmesi için Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesi ve güç haline gelen, tehlike arz eden ülkelerin kuyusunun kazılması, yok edilmesi fikrinden hareketle Irak'a demokrasi ve insan hakları getirildi(!).

Why Millions Pray for a Quick Rapture and Destruction of Planet Earth isimli kitabın yazarı Grace Halsell şöyle der: "Hıristiyan Siyonistlere göre, İsrail'in her isteğine yeşil ışık yakılmalı ve bu, Amerikan halkından gizli tutulmalıdır. İsrail istediği sürece yalan da, soygun da, gasp ve cinayet de haklı hale gelir. Çünkü İsrail'in isteği, Tanrı'nın isteğidir." Thomas Williamson, Siyonist ve Periyodik Dinî Hâkimiyetçi Hıristiyan köktendinciliğin ırkçılığına parmak basar ve bu hareketin mensuplarının, etnik Yahudilerin önce Filistin'i, sonra bütün Orta Doğu'yu, ardından da bütün dünyayı ele geçirmelerinin kaderleri olduğuna inandıklarını belirtir. İsrail bölgenin ekonomik yapılanmasını kontrol altına almak ve bu yolla tüm bölge ülkelerini kendisine mahkûm etmek amacıyla kendisine yönelen tüm tehditleri ortadan kaldırılmayı amaçlamaktadır. Bu konuda İsrail'i rahatsız eden unsur İran'dır. İran devriminin baştan beri İsrail'i kabullenmediği bilinen bir gerçektir. Devlet mekanizmasına ve toplumsal düzenine nüfuz edemedikleri İran Ortadoğu'da bir çıbanbaşıdır. Kendisine yeten ekonomisiyle, elinde bulundurduğu askeri güçle büyük İsrail hülyasının üzerini örten bir örtü konumundadır. Binlerce yıldır para kaynaklarına hükmetmek için çaba sarf eden ve bu konuda hiçbir sınır, hiçbir yasak tanımayan tefeci zihniyet karşılarında sağlam ve dik duran Ahmedinejad'ın yok edilmesi için Amerika'nın İran'a saldırısını istiyordu.


Amerika'nın İslam coğrafyasının kalbi ve merkezi durumundaki Ortadoğu bölgesine yaptığı çıkartmanın temel eksenini İsrail'in yayılma ve hâkimiyet kurma planları oluşturduğu için İsrail'e yönelen en önemli tehdidin ortadan kaldırılması şarttı. 11 Eylül'ün yan etkileriyle artan harcamalar, önce Afganistan harekâtı, ardından Irak savaşıyla kalbura dönen bütçede oluşan dev delikler, artırılan güvenlik harcamaları, güvensizlik sebebiyle ulaşım ve turizm sektöründeki büyük zararlar, dev şirketlerin muhasebe skandalları ve Irak'ın işgalinden sonra toplanan tepkiler ve oluşan karşıt cephelerden çekinen Amerika İran'a saldırmaya cesaret edemedi. Siyonizm temelli Yahudilik ve onunla bağlantılı bir takım beynelmilel gizli kuruluşlar, dünyayı savaşa sürükleyen ve merkezinde bazı "Hıristiyan Siyonistler"in bulunduğu bir takım uluslar arası sermaye kartelleri dünyayı büyük bir ateşin içine atmaya çalışmakta, bu süreçte Amerika'nın burnunu sürtmeye çalışmaktadır.

İşin gerçeğinde planlanan yeniden yapılandırma İsrail merkezli bir yapılandırma projesidir. Amerika çöküşü durdurmaya çalışıyor. Ancak küresel sanal ekonomi tıkanma noktasına geldi. Yahudi fundamentalizmi veya Siyonizm'le birlikte, özellikle Amerika merkezli, Periyodik Dinî Hâkimiyetçi ve fundamentalist Hıristiyan Siyonizm'i, Mesihiyet boyutlu bir anlayışla dünyayı yeniden şekillendirmeye çalışmakta ve bu bağlamda İran'ı yok etmek için planlar yapmakta.


Bunun için de kurulduğu günden buyana sürekli destek veren Amerikan emperyalizmine dahi rest çekilmekte ve çizilen yolda ilerlemesi istenmektedir. Müslüman milletler oyuna, oynaşa devam…


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.