18 Ekim 2008

MİLLET 19 Ekim'de Beyazıt'ta!

Özgür-Der, 19 Ekim'de Beyazıt'a Çağırıyor


Özgür-Der, 20 Ekim'de başlayacak Ergenekon davasının takipçisi olacağını göstermek ve Org. Başbuğ'un eline aldığı militarizm sopasıyla halkı-basını sindirmek girişimini protesto etmek için 19 Ekim Pazar günü Beyazıt'ta İÜ önünde bir eylem yapacak.


Özgür-Der'den yapılan açıklamada "Ergenekon Yargı Aşamasında! Org. Başbuğ, Halkı Hizaya Çekme Seansında!" denerek 20 Ekim'de görülecek Ergenekon davasının Fırat'ın öte yakasındaki tüm cinayetleri de kapsaması çağrısında bulunmak ve Genelkurmay Başkanı'nın tehditlerine karşı durmak için bu protestonun gerçekleştirileceği ifade edildi. Eylem, 19 Ekim Pazar günü saat 14:00'te Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi Merkez Kampus önünde gerçekleştirilecek. Özgür-Der'den edindiğimiz çağrı metni aşağıdadır: Basın Açıklamasına Davet Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, arkasına aldığı Kuvvet Komutanlarıyla beraber şiddet içerikli tehditler savurarak halkı ve basını sindirmeye çalışıyor. Herkesi "dikkatli ol"maya ve "doğru yerde dur"maya yani askerin "taraf"ında olmaya çağıran Org. Başbuğ tüm ülkede darbe havası estiriyor. 20 Ekim'de başlayacak Ergenekon davasının ise adalet özlemi içindeki herkes için önemi ortadadır. Ancak askeri jargonun bu kadar yüksek sesle dillendirildiği bir ortamda yargı süreci başlayacak olan Ergenekon Çetesi hakkında mahkeme "doğru yerde dur"up adil karar verebilecek mi? Ergenekon davasının Fırat'ın diğer yakasında işlenen sayısız cinayetleri de kapsaması çağrısında bulunmak ve elinde militarizmin sopası tehditler yağdırarak Ergenekon davasını etkileme çabasında olan Org. Başbuğ şahsında militarizmin ülkeye egemen olmasına "hayır" demek için 19 Ekim Pazar günü 14:00'te Beyazıt'ta İÜ önündeyiz. Ergenekon Devlet Çetesi Tümüyle Tasfiye Edilsin!

Org. Başbuğ'un Tehditleri Gerçekleri Örtemez!

Militarizmin Sopası Halkı Susturamaz!

Sadece Ergenekon Çetesi Değil, Militarist Çete Düzeni Dağıtılsın!

ÖZGÜR-DER
--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.
(ALLAH RAHMET EYLESİN)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.