12 Ekim 2008

Tanzimat’la imamların yetkisi gasbedildi

Tanzimat'la imamların yetkisi gasbedildi Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Ekim ayının ilk haftası "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kabul edildi. Ancak, bu sene Ekim ayının ilk haftası bayram tatiline rastladığı için Camiler ve Din Görevlileri Haftası 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor.
Toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçlar "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın kutlanmasına zemin hazırladı. 1986 yılından bu yana kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız ile din görevlilerinin sorunlarını tartıştık, tarihi sürecini inceledik, "nasıl bir imam ve cami" sorusuna cevap aradık. İşte ara başlıklardan bazıları: "İMAMLAR RESMİ NİKÂH KIYABİLMELİ" "PEYGAMBER EFENDİMİZ NAMAZLARI BİZZAT KENDİSİ KILDIRIRDI"
"TANZİMAT DÖNEMİNDE İMAMLARIN YETKİLERİ ALINDI"
"GERÇEK HÜVİYETİNE KAVUŞMUŞ BİR CAMİ ARZULUYORUZ"

Haberin devamı ek'te


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.