5 Kasım 2008

23 ü Çocuk 39 Kişi Amerika Tarafından Katledildi!

Kandahar'da bir düğün törenini hedef alan ABD uçakları, 23'ü çocuk, 10'u kadın toplam 39 sivili katlettiler...


Afganistan'ın güneyindeki Kandahar'da, bir düğüne düzenlenen Amerikan hava saldırılarında 23'ü çocuk, 10'u kadın olan 37 sivil öldü.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada ise bu yöndeki haberlerin araştırıldığı belirtilirken, askeri sözcü, "Eğer bu operasyonda masum insanlar öldüyse özür ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

Kandahar'da yaralıların kaldırıldığı hastanede konuşan görgü tanıkları, saldırının bir anda olup bittiğini ve çok sayıda sivilin öldüğünü ifade etti.

Devlet Başkanı Hamid Karzai ise ABD'de başkanlık seçimini kazanan Barak Obama'yı kutlamak için düzenlediği basın toplantısında, Kandahar vilayetine bağlı Şah Vali Kot bölgesinde düzenlenen hava saldırılarında sivil ölü ya da yaralıların olduğunu belirtti, ancak sayı vermedi. Karzai, Obama'dan sivil kayıplarının önlemesini istedi.

Kaynaklar, Taliban'ın saldırısına uğrayan Amerikan kuvvetlerinin saldırının gerçekleştiği yerin yakınındaki köyü havadan bombaladığını belirtiyor.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin kardeşi ve Kandahar eyalet konseyi başkanı Veli Karzai ise yüzlerce kişinin bir düğün için bir araya geldiği köyün yakınında direnişçilerin askerlere saldırısı üzerine hava saldırılarının başlatıldığını ileri sürdü.

Veli Karzai, askerlere saldırı sonrasında hava desteğinin istendiğini ve uçakların köyü bombaladığını söyleyerek "Yabancı kuvvetlerin Şah Veli Kot'a düzenlediği hava saldırılarında sivillerin öldüğünü biliyoruz. Fakat şu anda kaç sivilin öldüğünü bilmiyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.