3 Kasım 2008

(anadoluhaber) ABD ESKI BUYUKELCI WILSON 'Kim kazanırsa kazansın Türkiye'yle iyi ilişkiler içinde olacak'

'Kim kazanırsa kazansın Türkiye'yle iyi ilişkiler içinde olacak'

Türkiye'de görev süresi dolan ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ABD seçimlerini hangi aday kazanırsa kazansın Türkiye ile güçlü ve iyi ilişkiler içerisinde olacağını söyledi.


3 Kasım 2008, Pazartesi (Cihan)- Türkiye'de görev süresi dolan ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ABD seçimlerini hangi aday kazanırsa kazansın Türkiye ile güçlü ve iyi ilişkiler içerisinde olacağını söyledi. İstanbul'da veda ziyaretlerinde bulunan Wilson, Türk insanın sıcaklığını ve yakınlığını asla unutmayacağını ifade etti.

Görev süresi dolan ve Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, İstanbul'da veda ziyaretlerinde bulundu. Büyükelçi Wilson, ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener ile birlikte İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret etti. Vali Güler'in makamında gerçekleşen ziyarette, Ross Wilson ilk olarak valilik özel defterini imzaladı. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, Vali Güler Wilson'un ayrılışının kendilerini üzdüğünü söyledi. Kendisiyle çok sık görüştüklerini belirten Güler, "Ben biliyorum ki sayın büyükelçi Türkiye ilişkisini koparmayacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Yeni görevini henüz bilmediğini belirterek konuşmaya başlayan Wilson, yeni görevi ne olursa olsun Türkiye ve İstanbul'un kendisinde özel bir yeri olacağını söyledi. Türkiye'nin her yerinde çok sayıda dost kazandığını vurgulayan Wilson, ayrılmanın kendisi için üzücü olduğunu dile getirdi. 2008 yılı içerisinde ABD Konsolosluğu'na yönelik gerçekleşen saldırıyı hatırlatan Wilson, olayda ölen polis memurlarına başsağlığı dileklerini yineledi. Wilson, valilik ve emniyete konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı tekrar teşekkür etti.

ABD'de yarın gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerini değerlendiren Wilson, " İç politika ile ilgili konularda ABD'li bir diplomatın konuşması çok risklidir. Bence her iki adayda çok nitelikli. Bu sebeple şanslıyız. Her iki adayda Türkiye'yle güçlü ve iyi ilişkiler içerisinde olacaktır. Seçimi kazanan kim olursa olsun Türkiye ile olan olumlu eğilimi devam ettirecektir ve ortak çıkarlar hususunda çalışmaya devam edecektir. Bende seçimleri heyecan içinde takip ediyorum" diye konuştu.

Ross Wilson "Türkiye'de en çok aklında kalan ne olacak?" şeklindeki bir soruyu da, " Beni en çok etkileyen nereye gidersem gideyim çok yakın dostluk görmem oldu.İnsanların sıcaklığını unutmayacağım" diye cevapladı.

İstanbul Valisi Muammer Güler de Wilson'un Türkiye'de iz bırakan diplomatlardan birisi olduğunu kaydederek, " ABD seçimlerinin sonucuyla ilgili görüşümü ben seçimden sonra açıklayacağım. Ancak bence de kim gelirse gelsin stratejik ortaklığı geliştirecek. " dedi.



Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.