3 Kasım 2008

ABD'den Türkiye'ye iki ajan diplomat geliyor ÖZEL

Türkiye'deki görev süresi biten ABD Büyükelçisi Ross Wilson'un yerine, yeni bir ajan-elçi ataması yapan ABD, Türkiye'deki ikinci adamını da CIA'den seçti.


Türkiye’deki görev süresi biten ABD Büyükelçisi Ross Wilson’un yerine, yeni bir ajan-elçi ataması yapan ABD, Türkiye’deki ikinci adamını da CIA’den seçti. İyi derecede Türkçe bilen ve daha önce de Türkiye’de görev yapan Ermeni dostu James Jeffrey’i, Türkiye Büyükelçiliği’ne atayan ABD, Jeffrey’nin yardımcısı olarak da ABD Dışişleri Bakanlığı Güneydoğu Avrupa Direktörü Douglas Silliman’ı seçti. Yahudi olan Silliman’ın da tıpkı Wilson ve Jeffrey gibi CIA görevlisi olduğu öğrenildi. Douglas Silliman’ın, ABD Büyükelçiliği’ne Washington’dan gönderilen görev yazısında, Silliman’ın CIA ve devlet adına yaptığı görevler sıralanırken, “Kendisi aynı zamanda Phi Beta Kapa üyesidir” denilmesi dikkat çekti. Selda Öztürk Kay Evinin önünde uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun, 2002 yılında CIA ajanı ve istasyon şefi olduğunu ortaya çıkardığı James Jeffrey, ABD’nin yeni Türkiye büyükelçisi olarak önümüzdeki günlerde göreve başlayacak. Bush’un ulusal güvenlik danışman yardımcılığı görevini yürüten Jeffrey, Adana Konsolosluğu’nda görevliyken kritik dönemlerde kritik yerlerde görev alan ABD’li diplomatlardan birisi olarak biliniyor. Ermeni lobisi tarafından sevilen, İran’a yönelik çalışmaları nedeniyle sicili bozuk olan Jeffrey, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde karanlık bir suikaste kurban giden Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu tarafından “CIA casusu, etki ajanı” olarak nitelendirilmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye-Yunanistan-Kıbrıs Bölümü’nün Direktörlüğünü yapan ve Kıbrıs “uzmanı” olarak bilinen Yahudi asıllı Douglas A. Silliman’ın da Jeffrey’nin Müsteşarı olarak Türkiye’ye gönderilmesine karar verildi. Silliman da tıpkı Jeffrey ve şimdiki ABD Büyükelçisi Ross Wilson gibi CIA ajanı olarak çalışmıştı. Silliman’ın 2002 yılında CIA’nin Lübnan’daki şefliğini üstlendiği öğrenildi. Silliman’ın, Ürdün’deki ABD Büyükelçiliği’nde “Siyasi Danışman” olarak görev yaptığı, Ortadoğu’nun pek çok ülkesinde CIA ve ABD adına “anti-terörizm faaliyetleri” adı altında yürütülen işlerin koordinasyonunu üstlendiği bildirildi. ABD’nin Türkiye’deki Büyükelçiliği’ne gönderilen resmi yazıda Silliman’ın Pakistan ve Tunus’ta da görev yaptığı kaydedildi. Yazıda, ABD’nin Teksas eyaletindeki Baylor Üniversitesi’nin Edebiyat Fakültesi’nden iftihar derecesiyle mezun olan Silliman, aynı zamanda Phi Beta Cappa üyesi olarak tanıtıldı. Amerika’nın ilk gizli cemiyeti olan ve “Sır kardeşliği” olarak da anılan Phi Beta Kapa, kurulduğu günden itibaren, üye olabilmenin en zor olduğu cemiyetlerin başında geliyor. Üye olabilmek için “asil” ve “zengin” ailelerden gelme şartının arandığı Phi Beta Kapa’nın üyeleri arasında ABD Başkanları Rooswelt, Woodrow Wilson, Jimy Carter ve Irak işgaliyle milyonlarca masum insanın katline yol açan şimdiki ABD Başkanı George Bush ve Dışişleri Bakanı Rice da var. Silliman’ın görev yazısında, eski CIA ajanının iyi derecede Türkçe, Arapça ve Fransızca bildiği yazıyor.


KAYNAK:HABERBU.COM


-------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.