T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Aleviler ayrımcılığa karşı 9 koldan Ankara’ya yürüyecek

Aleviler ayrımcılığa karşı 9 koldan Ankara'ya yürüyecek
ANKARA / Alevi örgütleri, zorunlu din dersi uygulaması başta olmak üzere 'Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık' talebiyle Ankara'ya Büyük Alevi Yürüyüşü başlatıyor. Cuma günü 9 koldan hareket edecek yürüyüş grupları Cumartesi günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesini ziyaret ettikten sonra pazar günü Ankara'da buluşacak. AİHM kararına rağmen zorunlu din dersini sürdüren AKP hükümetinin protesto edileceği miting çağrısına, siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları ve insan hakları savunucuları destek verirken, Cem Vakfı çağrıyı yanıtsız bıraktı.


AKP hükümetin Alevilere yönelik ayrımcı politikaları sürdürmesine tepki gösteren Alevi örgütleri, 9 Kasım Pazar günü Ankara'da büyük bir miting düzenlemeye hazırlanıyor. AİHM'nin geçen yıl zorunlu din dersinin kaldırılmasına dair kararının hükümet tarafından dikkate alınmamasına tepki gösteren Alevi örgütleri, geçen eğitim-öğretim yılında Başbakanlığa başvurarak kararın uygulanmasını ve zorunlu din dersinin kaldırılmasını talep etti ancak bu talepleri dikkate alınmadı.


CEM VAKFI YANIT VERMEDİ

Zorunlu din dersi konusunda hükümet Alevi örgütlerinin taleplerini dikkate almayınca, Alevi Bektaşi Federasyonu önce Türkiye'yi Avrupa Konseyi'ne şikayet etti, şimdi de Ankara'da büyük bir miting düzenlemeye hazırlanıyor. Mitinge, Alevi örgütlerinin tamamına yakını destek veriyor. Ehlibeyt Vakfı dışında bütün Alevi-Bektaşi örgütlerine çağrı yapılırken, zorunlu din dersini savunan Cem Vakfı yönetiminden mitinge yönelik bir yanıt gelmediği belirtildi. Ancak, Cem Vakfı tabanından mitinge katılım olması bekleniyor.

AKP PROTESTO EDİLECEK

Mitinge, siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları ve insan hakları savunucuları da destek veriyor. ABF yetkilerinden alınan bilgilere göre mitinge, CHP, DTP, DSP, SHP, ÖDP, EMEP, SDP, TKP, İHD, Halkevleri, TMMOB, TTB, KESK, DİSK, Türk-İş'e bağlı bazı sendikalar veriyor. CHP, DTP ve DSP milletvekillerinin de mitinge katılması bekleniyor. Sol ve sosyal demokrat örgütleri buluşturacak olan mitingde AKP iktidarının ayrımcı ve baskıcı politikaları protesto edilecek.

9 KOLDAN YÜRÜYÜŞ

Miting için Türkiye'nin bir çok noktasından Cuma günü hareket edecek gruplar ve 9 ayrı yürüyüş kolu oluşturacak. Mitinge, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Varto, Muş, Bingöl, Tunceli, Malatya. İzmir, Muğla, Antalya, Tarsus, Mersin, Adana, Adıyaman, Maraş, Ordu, Tokat, Samsun ve Çorum'dan katılacak gruplar, güzergah üzerindeki şehirlerde kitlesel basın açıklamaları yaptıktan sonra Cumartesi günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesini ziyaret edecek ardından Pazar günü Ankara'ya geçecek.

TÜRKÜ ŞÖLENİ

Mitinge, yürüyüş kollarından bağımsız katılacak gruplar da Cumartesi akşamı otobüslerle Ankara'ya hareket edecek. Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenecek olan miting için Ankara Valiliği'ne yapılan başvuru kabul edildi. Yaklaşık 50 bin kişinin katılması beklenen mitinge, Arif Sağ, Edip Akbayram, Ferhat Tunç, Yavuz Bingöl, Mustafa Özarslan de katılarak türküler söyleyecek. Şair Ahmet Telli de şiir dinletisi verecek.
YASAL UYARI: Fırat Haber Ajansı (ANF) servis ettiği haber ve fotoğrafları aboneleri dışında, ajansın izni olmadan kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır
 
Copyright 2008
ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.