T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) CHP'LI BODRUM BELEDIYESI KURTLERI KOVUYOR!

Kürtler, Bodrum'u terk etmeye zorlanıyor -Özel-
UMUT AKPINAR -ANF
  
MUĞLA / Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne yerleşen Kürtler, devletin yıldırma ve sindirme politikaları çerçevesinde 'sudan bahanelerle' gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Aylarca cezaevlerinde tutularak maddi-manevi zarara uğratılan Kürtler, Bodrum'u terk etmeye zorlanıyor.
 
Bölgeden çeşitli gerekçelerle göç eden ve Bodrum'a yerleşen Kürtler, son aylarda devletin gözaltı ve tutuklama furyasıyla karşı karşıya bırakılıyor. Evlerine yapılan baskınlarda 'örgüt propagandası yapmak' ya da 'örgüt üyeliği' gerekçeleriyle gözaltına alınan ve aylarca cezaevlerinde tutulan kişiler, üzerlerine atılı suçların ispatlanamaması nedeniyle serbest bırakılıyor. Devletin bu yönelimiyle Kürtlerin Bodrum'dan çıkartılmak istendiğini belirten gözaltı ve tutuklama mağdurları, haklarını yasal yollarla arayacaklarını açıkladı.
 
SAVCILIĞA ÇIKARTMADAN TUTUKLADILAR
 
Geçtiğimiz aylarda gözaltına alınan ve daha sonra 'örgüt propagandası yaptığı' gerekçesiyle tutuklanarak Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne konulan Celal Çağan,  "Bizim üzerimize atılı suçlarla zerre kadar ilişkimiz olmamasına rağmen bir sabah evimi basıp beni gözaltına aldılar. Karakolda ifademizi aldılar ama hiç savcıya çıkartmadan direkt olarak bizi hâkime sevk ettiler. Buradan da Kırıklar Cezaevi'ne gönderdiler. Hiçbir söz hakkı vermediler. Sudan bahanelerle bizi tutukladılar. 5 ay sonra ilk mahkemede serbest bıraktılar. 25 yıldır bu memlekette çalışıyoruz, iş yapıyoruz. Hiç kimsenin bizden zerre kadar şikâyeti yoktu. Ama ne olduysa bilmiyorum Kürtleri buradan göndermek için baskı kurmaya başladılar" dedi.
 
'MADDİ-MANEVİ KAYIPLARIM VAR'
 
21 yıldır Bodrum Yalkavak'ta esnaflık yaptığını söyleyen İbrahim Duran da "Benim çocukluğum Bodrum'da geçti. Vanlıyız ama çocuk yaştan itibaren buraya çalışmaya geldik. Şimdi bir düzen tutturduk, işlerimizi yoluna koyduk derken aniden bir sabah kapımızı çaldılar. Apar-topar gözaltına aldılar. Sorgusuz-sualsiz tutukladılar. Aylarca cezaevinde tuttular. Tabi bu süre içinde benim ekonomik anlamda çok büyük kayıplarım oldu. Aynı zamanda çevremizdeki insanlar bize farklı yaklaşmaya başladı. Bu yüzden ilişkilerim bozuldu. Gözaltına alındığımız zaman da hiçbir suçumuz yokken birçok haksızlığa maruz kaldım. Boğazımı sıktılar, beni ölümle tehdit ettiler. Yani hiç yoktan bizi aylarca mağdur ettiler. Bu kondu ben savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yasal sürecin takipçisi olacağım" diye konuştu.
 
'KÜRT EKONOMİSİNİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR'
 
Bilal Başduvar ise,  'örgüt adına Bodrum, Milas ve Güllük'te hâkimiyet kurmak' suçlamasıyla gözaltına alınıp sonrada tutuklandığını kaydederek, "Ben yaklaşık 5 ay tutuklu kaldım. Bu süre içinde ekonomik anlamda çok zararım oldu. Bodrum'daki Kürtlerin üzerine bu kadar çok gelinmesinin altında yatan sebep de bana göre; bu bölgede gelişen Kürt ekonomisinin önünü kesmektir. Yani, hepimiz burada belli bir ekonomik güce sahibiz. Bu gelişim devleti rahatsız ediyor. Bizim üzerimizde baskı kurarak Bodrum'u terk ettirmek istiyorlar. Bizi asimile etmek ve Kürt olduğumuzu unutturmak istiyorlar. Ancak bunda başarılı olamayacaklar" şeklinde konuştu.
 
'SOKAKTA RAHAT DOLAŞAMIYORUZ'
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) Bodrum Temsilcisi İdris Danışlı ise, "Son dönemlerde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Ege Bölgesi ve metropollerde artan baskılar Bodrum'da da devam ediyor. Aylardır çeşitli gerekçelerle gözaltılar yaşanıyor. Burada yaşayan Kürtleri sindirmeye yönelik olduğunu düşündüğümüz bu baskıların sürmesinden kaygı duyuyoruz. Bende geçtiğimiz aylarda gözaltına alınıp tutuklandım. Yaklaşık 5 ay cezaevinde kaldım. Bu süre içinde çeşitli kayıplarım oldu. Ben cezaevinden çıktıktan sonra da polis ve jandarmanın üzerimde baskısı sürüyor. Her hangi bir yerde bir arkadaşlarımla rahat bir şekilde oturamıyorum. Sürekli takip ediliyorum. Geçtiğimiz günlerde gerekçesiz şekilde otobüsteki kimlik kontrolü sırasında tekrar gözaltına alındım. Gözaltı sırasında İHD yöneticisi olduğumu söylememe rağmen cep telefonuma el koyup yaka-paça beni sorgulamaya başladılar. Bende yaşadığım bu olaya ilişkin Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Dava devam ediyor. Devletin her vatandaşına eşit şekilde uygulamak zorunda olduğu yasalardan yararlanmak bizim de en doğal hakkımız. Bodrum'da yaşayan Kürtler olarak devletin üzerimizdeki baskıcı politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz" diye kaydetti.
 
YASAL UYARI: Fırat Haber Ajansı (ANF) servis ettiği haber ve fotoğrafları aboneleri dışında, ajansın izni olmadan kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır
 
Copyright 2008
ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.