10 Kasım 2008

(anadoluhaber) Öfkenizi Yanlış yere eksif ettiniz!!

Bizi bize bıraksalar biz biz olacağız sayın Başbakanım. Bizi bize değil, bizi başkasına değil kendilerine göre kurup kurgulayanlar var. Fehmi Bey de tam bundan bahsetmek istemişti.

Hiddetiniz aslında sizin siz olmanızı engelleyenlere olsun.Sizi özgürlükleri savunan adamdan gerilimlerin ortasında ki adam yapanlara olsun.Yoksa Fehmi beye bağırıp çağırmanız hiç de şık değil doğrusu! İlk defa Belkide Fehmi Bey'in yanında duruyorum, size karşı da olsa!

Tesbitleriyle Fehmi Bey çok isabet buyurmuşlar, haklıdırlar. Sinir harbinizin size her zaman puan getirmeyeceğini bilmelisiniz. Vatandaşlara ve gazeteclere olan öfkenizi yetkilerinizi gasbeden ve sizin halka verilmiş sözlerinizi yerine getirmenize engel olan zevata döndürseniz daha da Tayyip olur,siz siz olurdunuz hani. Ama öfkenizi yanlış yerlere teksif etmektesiniz(yoğunlaştırmaktasınız).

Sayın Başbakandan ümitliydik, ümit vadediyordu. Şimdi ise ülkesinde insanların kimliklerine bakılıyor yaşı 40 altında olanların giremediği topraklar ayırımı var. Çocukları asker analar, gençseler giremiyor...

Üniversitlere hala öğrenciler alınmıyor, başörtülüyse.. . Artık boykot zamanı müslüman halkıma mı geldi yoksa... Artık bizlerde mi sokaklarda arşınlamalıyız yoksa... Bunu isteyen brileri yargıya ve askere de çöreklenmiş midirler? İçerde çete yargılayanların dışardaki hukuk tanımaz ayırımcılıklardan haberleri mi yok. Bu ülke sizinse, biz kimiz öleyse?...

Bütün bunlar yargılananların iktidarına işaret değil mi? Kıskacına olduğu ve ölümüne onay vermeyen ve malum olan birinci şahsın himmetinde mi geçecek ömrü.

Kürtlere yaptığı açılımların yeterli olmadı, alevilerin beklentilerine bakılmadığı, başörtülülerin, inanan insanların rencide edilip zenci görüldüğü, itilip kakıldığı bu toplumda artık birileri bir yerlerden ses verecektir. Bu sesin sandıkta yüzünüze patlama olasılığı fazladır. Bence bu sandık sistemin de yüzünde patlayabilir. Kimse oy kullanmayabilir. Seçtikleri işlevsiz ise niye seçsin ki halk.

Ne yargının kararı karşısında sesi çıktı başbakanın ne de bir şey.Yeni bir Anayasa yapma girişimi bile yok. Birileri kendinden söz almış gibi duruyor sayın başbakan. Daha ne bekliyorsunuz.

Sizin elinize yargıdan, askerden (derin sistemden)önce, pimini çekip el bombasnı elinize tutuşuran halktı.Şimdi bir de zinde güçler veri.İki bombayı elinizde patlatmamak ve kendinizi ve halkı yaralamamk zorundasınız.İşiniz kolay değil elbet ama bir çıkı yolunuz var halktan aldığınız yetkinin hakkını verin.Yahut bırakın gidin canım. Bakın bush bitirdi. Sizin de gitmeniz bu gidişle takvim yaraklarına mı kaldı.Yerinize gelecekler de ümit vermyecek,ümitleri sömürüp oya tahvil tmekten gayri bir iş yapan olamayacağı görülmüşür. Halkın isyanıda yakındır.

Gazeteci, televizyoncu ie polemiğe girmenize gerek yok. Bu size değer atmıyor.Bakın dedikodu siyaseti CHPyi bitiriyor. Halkın inancına sygısızlık da onlarda zaten dizboyu.Siz de artık gale almaz örünüyorsunuz. Bizi tınmayanları biz de sevsekte tınmayız. Erbakan Hoca kendini aşagılamasına rağmen medyayla polemiğe girmezdi.

Kıskacı halkın üzerinden kaldırmanız gerekir.Sizi detekleyen yığınların beklentilerine duyarsızlaşmanız sizi Bush'laşmış gösteriyor.

Sizin hürriyet ve özürlüklerin sembolü gibi göründüğünüz günlerden bugünlere gelindiğinde sizin Obama gibi başlayıp, Bush'laşmış olduğunuz ifadelerine ben de katılıyorum.

Düzen korucuları ve korkutucuları sizide bir düzene somuşlar. Sizide halk gibi sindirmişler görünüyor. Direnmek ve dirilek lazımdır. Bu halkın taleplerine duyarsılığınız sizi de tarihin siyasi mevtaları arasına katacaktır. Sistemden beslenenler de böylece kendilerini besleyen bozuk düzenle semirmeye devam edeceklerdir. Burokrasiyi yok etmeden çeteler bitiremezsiniz. Çetler halkı uyutuyor.Sizi de bağlıyor. Sizin bağlarınızdan kurtulmanız gerekir.Anayasayı yapmanız herkese layık olduğu yeri göstermeniz gerekir.

Ergenekonu kuranlar, dışada biliniyor ve neden dokunuşuyor. Onlar sistemleriyle ayaktalr. Sizin de onlarla gizli bir mutabakatınız var gibi davranıyorsunuz.

İktidar olup muktedir olamamak, gerdekte olup ezik kalmanın sonucunu ifade ediyor. Kendini dönüştürenlerin yanlışlarına düşereksizi kendinize bitirtekte olduklarını görün. Birierine kızacaksanız endinize kendiniz kızın halk fena kızmaya başladı haberiniz olsun. Bugün 10 kasım boykotunu yapacaklar. Yarın bayramlar... Diğer gün başkaları gelecektir..

Aleviler, Kürtler ve Müslümanlar memnun değil de bu sistemi ayakta tutan ne? Korkular mı? Korkaklar mı? Başkalarının istediği Erdoğan olarak silinip gitmektense, hakkın, halkın yanında ve gönlünde yerini koruyarak bitirmek daha güzeldir bu ömr-ü galili(az ömrü).


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.